Kom af med det ekstra fedt ved at spise på denne måde

Med disse tricks kan du opnå dit mål uden alt for mange komplikationer. I denne artikel giver vi dig nogle tips til at komme af med fedtet og få din ideelle krop.
Kom af med det ekstra fedt ved at spise på denne måde
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du gerne vil af med det ekstra fedt på kroppen er det vigtigt, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager. Altså skal du kombinere en effektiv diæt med fysisk aktivitet.

En af de beslutninger, som personer oftest tager, er at komme af med det overskydende kropsfedt. Det er imidlertid ikke altid en let opgave, fordi der findes alle mulige udfordringer, som kan gøre processen meget svær.

Fra lav fysisk aktivitet eller lavt stofskifte til genetiske faktorer: alle medvirker de til overvægt og fedme.

Overvægtig kvinde

Har du endelig besluttet dig for at begynde på en kur, men er allerede desperat, fordi du ikke ser resultater?

Fortvivl ikke!

Med disse tricks kan du opnå dit mål uden alt for mange komplikationer. I denne artikel giver vi dig nogle tips til at komme af med fedtet og få din ideelle krop.

Sunde slanketips til at komme af med det ekstra fedt på kroppen

Spis æbler for at tabe dig

Nylige studier viser, at æbler har egenskaber, som hjælper med vægttab. Dermed har man set forbavsende resultater hos personer med svær overvægt.

Æbler hjælper med at komme af med overskydende fedt, fordi de er rige på fibre, carotenoider og polyfenoler. Polyfenoilerne i æbler bekæmper fedme, beskytter dig mod frie radikaler og ændringer af celler og væv. Til gengæld letter fibrene tarmfunktionen og giver dig en længerevarende følelse af mæthed.

Kvinde spiser æble

Derfor bør du inkludere æbler i din kost.

Vi anbefaler, at denne frugt er en del af din kost, mindst en gang om dagen. Det kan være som et mellemmåltid om formiddagen, sammen med noget protein (som yoghurt eller ost), eller i din smoothie om morgenen.

Fjern sukker fra din kost for at komme af med det ekstra fedt

For at opnå en velbalanceret kost, skal du blot indtage naturligt sukker, som det, der findes i frugt.

Imidlertid spiser vi oftest forarbejdet sukker. Dette anses for at være en af hovedårsagerne til fedme og overvægt, samt degenerative sygdomme som diabetes.

Hvis du ønsker at tage dig bedre af dit helbred og, på samme tid, komme af med fedtet, bør du vinke farvel til forarbejdet sukker. Det vil være svært i begyndelsen, men vi foreslår, at du prøver at udskifte det med naturlige valg.

  • Ideelt set bør du fjerne alt fra dit køkken, som indeholder nogen form for forarbejdet sukker. Dette inkluderer marmelade, smagsforstærkere, brød, kager, dressinger osv. osv.
  • Lær til gengæld at lege med smagene fra naturlige sødestoffer som frugt, honning og stevia

Læs også: 5 grønne juice opskrifter til vægttab

Drik grøn te

Kom af med de ekstra kilo ved at drikke grøn te

Grøn te er en af de hyppigst brugte, vanddrivende drikke til vægttab. Te indeholder mange antioxidanter, kaldet catechin, som hjælper med at nedbryde kropsfedt.

Den bedste måde at få mest muligt ud af de vanddrivende egenskaber i grøn te, er at drikke det på tom mave. Du kan tilføje citronsaft, hvis du vil øge dens egenskaber.

Vi anbefaler, at du tilføjer det til din daglige kost. Du kan lave interessante smage ved at bruge det sammen med frugter og forskellige krydderier.

Drik masser af vand for at smide kiloene

At drikke vand er, uden tvivl, en af de mest almindelige anbefalinger for vægttab. Dog glemmer vi det ofte.

Vand fremmer tarmbevægelserne, så det er ideelt, hvis man er forstoppet.

  • For at komme af med fedt på kroppen, kan du prøve at drikke et glas postevand før hvert måltid. Dette vil gøre, at du føler dig mæt hurtigere
  • Vand bør være naturligt og uden brus. Hvis ikke det virker for dig, så lav en te med frugt – men undgå at blende. Hvis du blender, er der risiko for, at du går glip af fibrene fra frugten, men beholder sukkeret

Læs også: 8 tips til at opnå en perfekt figur i dine 30’ere

Inkluder æg i din kost for at komme af med det ekstra fedt

Æg er en af de mest proteinholdige fødevarer, som findes og indeholder kun fem gram fedt. derudover indeholder de ikke det dårlige kolesterol, LDL, så du kan spise æg uden bekymring.

Du kan koge dem hele eller blot spise hviden, afhængigt af, hvor streng en diæt, du er på. I mange år troede man, at det var en skadelig fødevare, men faktisk kan æg hjælpe dig med vægttabet ved at give dig sundt fedt.

Tab dig ved at motionere

En gruppe mennesker dyrker motion for at se yngre ud

For at komme af med fedt på kroppen skal du forbrænde flere kalorier, end du spiser. For at gøre det, skal du kombinere fysisk aktivitet med din slankekur. Det er meningen, at motion skal blive en vane i din daglige rutine.

  • Det anbefales, at man motionerer om morgenen, da det er hér, man har mest energi
  • Hvis du har spist et tungt aftensmåltid, vil det hjælpe med kalorieforbrændingen at træne på tom mave.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Asgary S., Rastqar A., Keshvari M., Weight loss associated with consumption of apples: a review. J Am Coll Nutr, 2018. 37 (7): 627-639.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidizied tea polyphenols. Molecules, 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.