De mange fordele ved rismælk

Rismælk giver os energi, forbedrer fordøjelsen og fremmer cellevækst, der bremser aldringsprocessen og øger blodgennemstrømningen.
De mange fordele ved rismælk

Sidste ændring: 25 november, 2018

Nogle gange er den bedste medicin skjult i de mest basale og almindelige ting. Vidste du, at rismælk er godt for dit fordøjelsessystem? Det er lækkert og nemt at tilberede. Nu i dag vil vi beskrive nogle af de fantastiske fordele ved rismælk. I denne artikel vil vi snakke om de mange fordele ved rismælk.

De mange fordele ved rismælk

Rismaelk

Vil du have nogle råd? Smid aldrig det vand væk, som du bruger til at koge ris i. Det indeholder masser af   vitaminer og mineraler, som er gode for hele familien, og det er fuldstændigt utroligt at du kan få fat i det på en så simpel og billig måde. Stil bare det vand til side, du brugte til at koge det med og lidt kardemomme, og gem det i en glasflaske. Det er lækkert. Det indeholder ikke kalcium, hvilket er grunden til, at de store kommercielle producenter af rismælk beriger deres produkter med dette mineral. Men du behøver ikke bekymre dig om det – du kan få din calcium i andre grøntsager og nødder (som du måske husker, er komælk ikke så sundt for dig som tidligere troet). Så hvorfor gå i gang med at drikke rismælk? Læs her hvorfor:

1. En af de mange fordele ved rismælk er at det er godt for huden

Det er primært på grund af para-aminobenzoesyre, en af de komponenter, der beskytter os mod solens skadelige stråler. Det er en antioxidant og den fungerer som et kraftfuldt anti-inflammatorisk middel for din hud. Husk, vi er nødt til at passe os selv indefra og ud.

2. Det bekæmper tidlig aldring

Vidste du det allerede? Faktisk er rismælk rig på et stof kaldet inositol. Hvad betyder det så? Det fremmer sund cellevækst og forsinker aldringen yderligere ved at øge blodcirkulationen. Det gør at vores hud ser lysere og mere tonet ud, og med større elasticitet. Det er en økonomisk løsning, der er værd at holde sig for øje. Hvad siger du?

3. Det giver os energi

Rismælk giver   energi. Så det er fantastisk at drikke på tidspunkter, hvor vi er syge eller har mistet appetitten, fordi vi kun behøver at drikke to kopper om dagen for at opnå en god mængde næringsstoffer og for at forhindre os i at blive dehydrerede når vi bliver raske. Det er specielt velegnet til børn og ældre. Og bare så du ved det, mener læger det er godt for kvinder, der ammer, fordi det stimulerer mælkeproduktionen.

4. Det fremmer fordøjelsen

Rismælk er et sundt, naturligt middel til at forbedre fordøjelsessystemet. Det gør at vores tarme arbejder mere effektivt, fremmer sund tarmflora, og forhindrer den oppustede følelse, vi får nogle gange, når vi spiser. Du vil føle dig godt tilpas, så gå ikke glip af det.

For at repetere dette: rismælk er godt for hele familien, og det er perfekt at drikke om eftermiddagen og aftenen. Men husk at det ikke indeholder alle de mineraler, du har brug for. Drikkevarer fremstillet af f.eks. nødder eller havre har flere næringsstoffer, så brug kun rismælk som et supplement til din sunde daglige kost.

Tro ikke at det vil dække alle de næringsstoffer, du har brug for hver dag, fordi det vil det ikke. Men det er et fantastisk supplement til dit liv – en drik, der giver energi og fremmer god fordøjelse, men glem ikke at supplere den med nødder, grøntsager, frisk juice, fibre og protein. Det er også især godt for os kvinder, især når det kommer til hudpleje.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.