Maveøvelser under corona-karantænen

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at tage i fitnesscenteret, da de alle sammen holder lukket. Derfor er det vigtigt at finde en ny træningsrutine til maven, som du kan lave derhjemme. 
Maveøvelser under corona-karantænen

Sidste ændring: 20 maj, 2020

En af fordelene ved at træne mavemusklerne er, at det er noget, man kan gøre stort set hvor som helst. Nu, hvor vi er nødt til at blive hjemme for at undgå at blive smittet med coronavirus, er der ikke nogen grund til ikke at gå i gang med at træne mavemusklerne. I denne artikel giver vi dig tips til maveøvelser under corona-karantænen.

Hvis man gerne vil have en flad mave, er det vigtigt at holde sig aktiv og minimere den siddestillende livsstil. Derved vil du ikke bare holde dig i form, men du vil også forbedre dit velvære. Er du klar til at komme i gang?

Fantastiske maveøvelser under corona-karantænen

Når vi taler om mavetræning, forestiller de fleste sig en flad mave med en perfekt six-pack. Det er dog ikke alt, disse øvelser handler om. Det er faktisk gavnligt for dit overordnede helbred at træne musklerne i dette område. 

Ifølge oplysninger, der blev publiceret af Harvard Health Publishing, kan det hjælpe med at forbedre balancen og stabiliteten, når vi styrker mavemusklerne. Ydermere hjælper det med at reducere rygsmerter, forbedre kropsholdningen og reducere risikoen for skader.

Det er derfor en god idé at udnytte karantænetiden til at træne mavemuskler og opnå resultater. I modsætning til andre muskelgrupper kan du træne dine mavemuskler hver dag – også for at supplere andre rutiner.

Kvinde laver russisk twist udenfor

Det russiske twist

Det russiske twist er en vigtig del af mavetræning. Faktisk er det en ret almindelig aktivitet blandt sportsudøvere. Det skyldes, at når man udfører det russiske twist regelmæssigt, forbedrer det ens smidighed. Samtidig hjælper det også med at øge fleksibiliteten og styrken i maven.

Kvinde laver cykel-crunches

Cykel-crunches

En ting, vi skal huske på med disse maveøvelser, er, at de ikke hjælper med at forbrænde mavefedt. Ifølge en undersøgelse, der blev publiceret i The Journal of Strength and Conditioning Research, er maveøvelser alene ikke effektive nok til at reducere det subkutane mavefedt.

Cykel-crunches hjælper med at forbedre muskeludholdenheden – ikke kun i maven, men også i lændeområdet. Så længe man udfører disse cykel-crunches korrekt, så kan de hjælpe med at forhindre smerter i lænden, når man gør dem til en del af sine maveøvelser under corona-karantænen.

Kvinde laver maveøvelser under corona-karantænen

Hurtig bjergbestigning

Man kan få det meste ud af sin mavetræning ved at inkludere kardioøvelser. Prøv for eksempel aktiviteter såsom bjergbestigningsøvelsen, hvis bevægelser også tæller som kardio. Denne øvelse giver dig mulighed for at styrke dit maveområde samt den nedre del af kroppen.  

Det er vigtigt at udføre denne øvelse i en konstant rytme uden at fremtvinge stillingen for meget. Samtidig skal man undgå at løfte bagdelen, da dette kan forårsage spænding i lændeområdet og producere smerte. Det er bedst at koncentrere sig om benmusklerne og maveområdet for at få de bedste resultater.

Flutter-kicks med hænderne under bagdelen

Denne maveøvelse er low impact, og den er nyttig til at forebygge lændesmerter. Selvom den er meget simpel, så hjælper den med at styrke og tone kroppens centrale muskler. Du kan starte ud med at lave øvelsen i 15-20 sekunder. Når du har opbygget udholdenhed, kan du forlænge tiden i op til et minut.

Kvinde laver flutter-kicks

Hvordan supplerer man maveøvelser under corona-karantænen?

Det er vigtigt at understrege, at du skal være konsekvent med udførelsen af disse maveøvelser under corona-karantænen. Som vi nævnte tidligere, skal du gentage rutinen hver dag for at opnå de bedste resultater.

Samtidig skal du sørge for at kombinere din mavetræning med kardiotræning. Sørg også for, at du fokuserer på andre dele af kroppen. Jo mere du supplerer rutinen, des bedre.

Da der er mange forskellige risici ved en stillesiddende livsstil, skal du også være opmærksom på din kost. Spis en sund og afbalanceret kost, der dækker alle dine ernæringsmæssige behov.

Derved kan du ikke bare opretholde en sund vægt, men du undgår også andre problemer med helbredet. Ifølge flere studier er inaktivitet en risikofaktor, når det gælder hjertesygdomme.

Gør dig klar til din nye maverutine derhjemme og find ligeledes andre måder, hvorpå du kan holde dig aktiv under karantænen. Når du følger sunde vaner, opnår du et bedre mentalt og fysisk velvære.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fuchs, R. (2015). Physical Activity and Health. In International Encyclopedia of the Social & Behavioral Sciences: Second Edition (pp. 87–90). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-08-097086-8.14115-7
  • Vispute, S. S., Smith, J. D., Lecheminant, J. D., & Hurley, K. S. (2011). The effect of abdominal exercise on abdominal fat. Journal of Strength and Conditioning Research25(9), 2559–2564. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e3181fb4a46
  • Whitaker KM, Pereira MA, Jacobs DR Jr, Sidney S, Odegaard AO. Sedentary Behavior, Physical Activity, and Abdominal Adipose Tissue Deposition. Med Sci Sports Exerc. 2017;49(3):450–458. doi:10.1249/MSS.0000000000001112

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.