Tre menuer til forebyggelse af cellulitis

Nylige undersøgelser har afsløret, at cellulitis er mere udbredt hos nogle etniske grupper end hos andre. Under alle omstændigheder er det et hyppigt fænomen hos den kvindelige befolkning over hele verden. I dag vil vi gerne give dig nogle tips til forebyggelse af cellulitis.
Tre menuer til forebyggelse af cellulitis
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvis du har prøvet forskellige teknikker til forebyggelse af cellulitis, og du stadig ikke har fået effektive resultater, er det måske tid til at implementere en cellulitisforebyggende kost.

For det første er det vigtigt at huske, at cellulitis er en almindelig – og normal – tilstand hos kvinder. Nyere undersøgelser har afsløret, at cellulitis er mere udbredt hos nogle etniske grupper end hos andre.

For eksempel er procentdelen af ​​kvinder med denne æstetiske tilstand minimal i Kina, mens 90% af kvinder i den reproduktive alder i Latinamerika har cellulitis. Ikke desto mindre har næsten alle kvinder det.

Hvad er cellulitis?

Cellulitis er en tilstand, hvor der opstår små buler og fordybninger i huden.

Cellulitis er en tilstand, hvor der opstår små buler og fordybninger i huden. Det påvirker normalt balder og lår, men kan også forekomme i andre områder. Denne tilstand opstår, når fedtaflejringer skubber gennem bindevævet under huden.

Læs også: Undgå disse 7 fødevarer og kom af med cellulitis

Generelt er det en æstetisk hudtilstand, der hovedsageligt forekommer hos kvinder. Det skyldes akkumulering af fedtvæv under huden i visse områder af kroppen. Denne koncentration er det, der forårsager forekomsten af ​​fedtknuder i huden.

Selvom mange tror det, har cellulitis intet at gøre med overvægt. Faktisk har mange slanke kvinder det også.

Ikke desto mindre er dette et af ​​de forhold, som næsten alle foragter og forsøger at skjule, så her får du nogle idéer til, hvordan man kan slippe af med det.

Cellulitis vs appelsinshud

Kvinde med appelsin ved bagdelen symboliserer forebyggelse af cellulitis

Folk kalder den hudtype, der ser rynket ud, for appelsinhud. Det er en af ​​konsekvenserne af cellulitis. Imidlertid er det ikke alle med cellulitis, der har det.

Denne æstetiske ændring sker på grund af ophobningen af ​​subkutant fedtvæv, der presser mod huden, indtil det dukker op som et slags netværk bestående af små buler.

Den største forskel på cellulitis og appelsinhud er, at cellulitis er navnet på tilstanden, og appelsinhud er en af ​​dens konsekvenser. Der findes effektive behandlinger til begge takket være fremskridt inden for skønhedspleje.

Som med alle sundhedsmæssige problemer, skal du passe på hele din krop for at komme cellulitis til livs. En god, sund kost såvel som et aktivt liv er nøglen til at komme af med det én gang for alle.

Den bedste kost til forebyggelse af cellulitis

 • Først skal du tilføje bladgrøntsager, agurker og grøntsager til din kost. Spinat er særligt godt. Disse fødevarer har antiinflammatoriske virkninger og er fremragende diuretika (vanddrivende midler).
 • Derudover er tomat en ideel allieret i din søgen efter at slippe af med cellulite. Du ved det muligvis ikke, men tomat indeholder lycopen, en kraftig antioxidant, der forhindrer oxidativ skade. Det filtrerer også toksiner, der ofte beskadiger din hud.
 • Aubergine har et højt kaliumindeks. Dette stimulerer lymfedrænage og eliminerer væskeretention, som er en af ​​de vigtigste årsager til cellulitis.
 • Ananas kan også hjælpe dig med at slippe af med din appelsinhud, da det indeholder bromelain, et enzym, der hjælper med at nedbryde fedt. Ananas er et naturligt vanddrivende middel.
 • Som det sidste skal du integrere tranebær, brombær, jordbær og artiskokker i din kost. Disse fødevarer er en god kilde til antioxidanter, og deres indtag fører til strålende, cellulitisfri glat hud.

Læs også: Behandling af cellulitis med æblecidereddike

Tre menuer til forebyggelse af cellulitis

Ananas på skærebræt

Tre slags morgenmad

 • Ingefær-citron-infusion, havregryn og kefir.
 • Mælk med ren kakao og fuldkornsbrød med tomat og olie.
 • En skål yoghurt med chiafrø og jordbær og grøn te.

Tre formiddagssnacks

 • 5 jordbær med rugtoast og hummus.
 • Abrikoser og rå mandler.
 • 2 blommer.

Tre slags frokost til forebyggelse af cellulitis

 • Linser med spinat og quinoa.
 • Spinat cannelloni med tomat og tofu.
 • Grøntsagssuppe, tofu og grøntsagspaella.

Tre snacks

 • Ananasskiver og almindelig yoghurt.
 • Mælk med kanel og fuldkornsmusli.
 • Kefir med kakao eller mørk chokolade og en appelsin.

Tre slags aftensmad

 • Omelet med svampe og courgette.
 • Fyldte courgetter med gulerod og løg, en kulmulefilet og 2 blommer.
 • Julienne-suppe med porre, selleri og gulerødder med et pocheret æg og en pære rullet i kanel.

Følg disse anbefalinger i din kost, så vil du se resultater. Husk: Du er muligvis ikke i stand til at eliminere det fuldstændig, men du kan reducere cellulitis og den grimme appelsinhud. Bare vær konsekvent, og glem ikke at supplere din kost med træningsrutiner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cheng HM., Koutsidis G., Lodge JK., Ashor A., et al., Tomato and lycopene supplementation and cardiovasculr risk factors: a systematic review and meta analysis. Ahterosclerosis, 2017. 257: 100-108.
 • Dave S., Kaur NJ., Nanduri R., Dkhar HK., et al., Inhibition of adipogenesis and induction of apoptosis and lipolysis by stem bromelain in 3T3-L1 adipocytes. PLoS One, 2012.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.