7 gode morgenmadsprodukter til at sænke højt triglycerid

Vi får ofte at vide, at kolesterol har en negativ indvirkning, men hører sjældent, at vi også skal sænke høje triglycerider. Dette er et andet vigtigt lipid, og vi kan kontrollere det ved at ændre den måde, vi spiser morgenmad på. Det fortæller vi dig alt om her.
7 gode morgenmadsprodukter til at sænke højt triglycerid
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Vi får ofte at vide, at kolesterol har en negativ indvirkning, men hører sjældent, at vi også skal sænke højt triglycerid. Dette er et andet vigtigt lipid, og vi kan kontrollere det ved at ændre den måde, vi spiser morgenmad på!

Selv om kroppen bruger denne type fedt som energikilde, kan dets ophobning i blodet føre til alvorlige hjertesygdomme.

Heldigvis kan det kontrolleres gennem kosten, især med visse fødevarer, som du kan spise om morgenen. Tøv ikke med at prøve dem!

Morgenmad til at sænke højt triglycerid

Her er nogle idéer til morgenmad, som du kan drage fordel af, og som kan inspirere dig til at lave andre sunde og velsmagende muligheder. At sænke højt triglycerid kan være et nemt mål at nå som det første om morgenen!

1. En skive rugbrød med ekstra jomfruolivenolie

Olivenolie med brød

For at sænke højt triglycerid i dagens første måltid skal du spise sunde fedtstoffer fra fødevarer som f.eks. olivenolie.

 • Dens bidrag af omega 3 vil hjælpe med at minimere tilstedeværelsen af dette fedt i blodet, som har en tendens til at hærde arterierne og overbelaste leveren.
 • Derfor kan det stærkt anbefales at indtage olivenolie til morgenmad. Det er nok blot at komme en teskefuld ekstra jomfruolivenolie på en skive rugbrød!

2. Bær

For at sænke dit kolesterol- og triglyceridniveau er det vigtigt at inkludere frugt og grøntsager i din kost.

 • Tørret frugt, såsom rosiner og dadler, anbefales ikke.
 • Jordbær, blåbær, kirsebær eller hindbær er dog stærkt anbefalede muligheder i disse tilfælde. De har et lavt fruktoseindhold og er meget rige på C-vitamin.
 • Bananer er en anden ideel frugt til at forberede morgenmad, der hjælper med at sænke højt triglycerid.

Vi tror, at du måske vil finde dette interessant: Den bedste kost for kvindelige atleter med høj ydeevne

3. En morgendrik til at sænke højt triglycerid

Hvis du ønsker at sænke højt triglycerid under morgenmaden, vil det gøre dig godt at inkludere denne drik i din morgenmad. Pas dog på, at du ikke tilsætter sødmælk eller andre former for fedt, som kan gøre denne sunde drik til en fjende for din hjerte-kar-sundhed!

Kvinde drikker mælk
Visse drikkevarer kan være et godt supplement til en sund morgenmad.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Det første, du skal gøre, er at vaske spinaten og æblet godt. Du kan lade skrællen sidde på æblet. Skær det derefter i fire dele og fjern kernerne fra midten, inden du kommer det i blenderen.
 • Kom æblestykker, spinat, citronsaft, havregryn og vand i blenderen.
 • Blend, indtil du får en jævn drik.
 • Drik den straks som en del af din morgenmad.

4. Sig ja til havregryn

Havregryn er er kornsort, der anbefales varmt til næsten enhver kost. Kornets dronning er uden tvivl en allieret for dit hjertekarsystems sundhed: Faktisk hjælper det med at regulere kolesterol- og triglyceridniveauet, tager sig af din vægt og giver dig energi.

 • Hemmeligheden bag dens store fordele ligger i dens bidrag af opløselige og uopløselige fibre.
 • I mellemtiden indeholder det beta-glucaner, der optimerer og forbedrer metabolismen af kolesterol og triglycerider.

5. Avocadoer og vandmelon

Vandmelon er den frugt, der indeholder mest vand, som navnet siger. Og selv om den indeholder fruktose, har den visse anselige mængder af vitaminer, mineraler og lycopen.

Når den kombineres i en morgenmad med toast og avocado (som er en kilde til enkeltmættede og umættede fedtsyrer, kalium og C-, 3- og B6-vitaminer), har du en fantastisk sund morgenmad.

 • Omega 3- og 6-fedtsyrer hjælper med at kontrollere dit høje triglyceridniveau.
 • Det er bedst at indtage lidt mindre end en halv avocado kombineret med en portion vandmelon. På den måde får du betydelige mængder af fibre, kalium, magnesium, C-vitamin og andre næringsstoffer.

6. Æbler og nødder

Havregryn og yoghurt til at sænke højt triglycerid

En anden sund kombination er grønne æbler og nødder. Ved hjælp af disse to ingredienser kan du tilberede en dejlig skål havregryn, yoghurt eller endda en smoothie. Det skal bemærkes, at den bedste løsning er at indtage det skiveskårne æble med skræl og tilføje et par nødder.

 • Dette er et simpelt, velsmagende, mættende og et fantastisk middel til at passe på dit hjertekarsystems sundhed.
 • Æbler er rige på antioxidanter, pektiner og vitaminer og mineraler, som er gode til at bekæmpe høje triglycerider.
 • Valnødder er i øvrigt rige på enkeltumættede fedtstoffer, er antiinflammatoriske, indeholder E-vitamin, folinsyre, magnesium og calcium.

Giv denne morgenmad en chance. Du skal blot tilberede en skål med 3-4 spiseskefulde naturlig usødet yoghurt, et par nødder og et æble (uanset hvilken farve du foretrækker), og start i dag med at passe bedre på dig selv. Om et par måneder vil du helt sikkert mærke forskellen!

Du vil måske også nyde at læse denne artikel: Er det okay at spise yoghurt under diarré?

Udnyt morgenmaden for at sænke højt triglycerid!

Hvis du har spørgsmål om, hvordan du får en afbalanceret kost i overensstemmelse med din krops behov, kan du kontakte en ernæringsekspert. Husk også, at de forslag, vi har nævnt, blot er nogle af de mange muligheder, du har for at tilberede lækker og sund morgenmad.

Udnyt din morgenmad til at begynde at inkludere mere frugt i din kost, og du vil se, hvordan du lidt efter lidt, sammen med andre gode vaner, vil kunne sænke højt triglycerid.

Det kan interessere dig ...
Fire næringsrige idéer til morgenmad baseret på frugt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire næringsrige idéer til morgenmad baseret på frugt

Morgenmaden er ikke kun dagens første måltid, men også det vigtigste. Så prøv alle disse gode idéer til morgenmad baseret på frugt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Miller M, Stone N, Ballantyne C, Bittner V, Criqui M, Ginsberg H et al. Triglycerides and Cardiovascular Disease. Circulation. 2011;123(20):2292-2333.
 • Ben Slama F, Jebali N, Chemli R, Ben Rayana C, Achour A, Najar M et al. Dietary fiber in the diets of urban Tunisian women: Association of fiber intake with BMI, waist circumference and blood chemistry: Preliminary study. Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology. 2011;35(11):750-754.
 • Ooi E, Watts G, Ng T, Barrett P. Effect of Dietary Fatty Acids on Human Lipoprotein Metabolism: A Comprehensive Update. Nutrients. 2015;7(6):4416-4425.
 • Del Gobbo L, Falk M, Feldman R, Lewis K, Mozaffarian D. Effects of tree nuts on blood lipids, apolipoproteins, and blood pressure: systematic review, meta-analysis, and dose-response of 61 controlled intervention trials. The American Journal of Clinical Nutrition. 2015;102(6):1347-1356.
 • Ibarretxe D, Masana L. Metabolismo de los triglicéridos y clasificación de las hipertrigliceridemias. Clínica e Investigación en Arteriosclerosis. 2021;33:1-6.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.