Nem opskrift på kaloriefattigt keto brød med kokosmel

Keto brød med kokosmel giver en god mængde vigtige næringsstoffer. Det er også meget nemt at lave. Lær hvordan i denne artikel!
Nem opskrift på kaloriefattigt keto brød med kokosmel
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Keto brød med kokosmel kan indgå i forbindelse med keto diæt. Det er en opskrift, der har et lavt kulhydratindhold og et højt næringsindhold. Derfor er den ideel til diæter, der har til formål at stimulere vægttab, da den også vil øge mæthedsfornemmelsen. Det er en opskrift, der kan betragtes som sund inden for rammerne af en varieret kost.

Inden vi går i gang, skal det bemærkes, at keto diæten ikke helt fjerner behovet for at indtage kulhydrater, da dette er umuligt. Den begrænser dem blot betydeligt.

Den tillader normalt et dagligt indtag, der kan svinge fra 20 til 50 gram, afhængigt af den kostmodel, der foreslås. Det er en diæt, som har visse fordele, selv om det ikke er en diæt, som alle bør følge.

Ingredienser til keto brød med kokosmel

For at tilberede et udsøgt keto brød med kokosmel er følgende ingredienser nødvendige:

 • 3 æg
 • 60 milliliter kokosolie
 • 30 gram kokosmel
 • 1 dessertskefuld salt
 • 1 skefuld gær til dessert
 • 1 skefuld citronjuice

Keto brød med kokosmel

Det lave kulhydratindhold i keto brød med kokosmel gør det til et perfekt valg til slankekure.

Sådan laver du det

 1. Forvarm først ovnen til 170 grader Celsius med over- og undervarme.
 2. Smør derefter en bageform med kokosolie, så dejen ikke klistrer. Dette vil gøre det lettere at tage brødet ud bagefter.
 3. Når dette er gjort, piskes æggene i en skål, og derefter tilsættes kokosmelet. Bland det hele godt sammen.
 4. Når ingredienserne er godt blandet, tilsættes kokosolie, salt, citronsaft og gæren.
 5. Rør rundt, indtil du får en lidt tyk og smidig dej.
 6. På dette tidspunkt kan du tilføje et strejf af sødme ved hjælp af kunstige sødestoffer. Det er bedst at vælge stevia, da det er ganske mildt over for tarmmikrobiotaen.
 7. Hæld blandingen i formen, og bank den lidt til sidst på et bord, så den fordeler sig helt over hele overfladen.
 8. Når dette er gjort, sættes den i ovnen i ca. 15 til 20 minutter, indtil den er gyldenbrun og bagt indeni. Du kan stikke i den med en tandstik for at tjekke, at den også er gennembagt indeni. Den skal komme ren ud.
 9. Lad brødet køle af, og så er det færdigt!

Du vil måske finde denne artikel interessant: Krystalbrød: Hvad det er, og hvordan man laver det

De sundhedsmæssige fordele ved keto brød med kokosmel

At inkludere keto brød med kokosmel inden for rammerne af en afbalanceret og varieret kost kan generere flere sundhedsmæssige fordele.

Det er dog vigtigt at sikre, at der ikke er noget underskud af essentielle næringsstoffer i din kost. Ellers kan din krop og dit helbred blive sat på spil, hvilket vil øge din risiko for at blive syg på mellemlang sigt.

Æg hjælper med at forebygge muskelproblemer

De æg, der indgår i opskriften på brød med kokosmel, koncentrerer en betydelig mængde proteiner af høj biologisk værdi. Disse elementer har alle de essentielle aminosyrer, som din krop har brug for, samt en let fordøjelighed.

Faktisk er det ifølge eksperter nødvendigt med et dagligt indtag af denne type protein for at forebygge udviklingen af problemer i forbindelse med muskelmasse, såsom sarkopeni. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i Nutrition Research.

De nuværende kostråd siger, at det er nødvendigt at sikre et indtag på mindst 0,8 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag hos stillesiddende personer. Disse krav kan let fordobles hos atleter.

Keto diæt er dog normalt mindre mangelfuld i disse næringsstoffer. Det skyldes, at den normalt indeholder flere fødevarer af animalsk oprindelse i den daglige kost.

Keto brød skåret i skiver

Keto brød med kokosmel genererer en god mæthedsfornemmelse ud over at give kroppen vigtige næringsstoffer.

Det hjælper dig med at føle dig mæt

For at en diæt skal virke, er det vigtigt, at den er mættende. Ellers vil madangst hurtigt sætte ind, og det vil være svært at blive ved med at følge diæten. Det er sådan, at der er en tendens til en efterfølgende “rebound-effekt”. Denne effekt bringer ofte personen tilbage til en dårligere vægt end ved udgangspunktet.

For virkelig at lykkes med at undertrykke appetitten vil proteinindtaget være afgørende. Det er faktisk, hvad forskning offentliggjort i tidsskriftet Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity viser.

Disse næringsstoffer får mavetømningen til at blive langsommere, hvilket også medfører en forsinkelse i udsendelsen af signaler til hjernen, der indikerer behovet for at spise igen.

Vi tror, at du måske vil finde denne artikel interessant: Tre lækre opskrifter på bananbrød

Magnesiumindholdet i kokosmel kan være med til at forbedre din søvnkvalitet

Kokosmel er en kilde til magnesium. Dette er et vigtigt mineral, som har vist sig at have en vigtig rolle i søvnens fysiologi. Hvis du oplever et underskud af dette mineral, kan du få sværere ved at sove og opleve afbrydelser i løbet af natten. Derfor er det en god idé at sikre, at dit daglige behov er dækket.

Desuden kan magnesium have en positiv effekt på muskelgenopretningen i forbindelse med sport. Faktisk spekuleres der endda i, at det kan være involveret i at hjælpe med at forhindre, at muskelkramper opstår, selv om dette endnu ikke er klart.

Det synes dog klart, at det forårsager en synergistisk effekt med andre stoffer, der forbedrer vores søvn, såsom melatonin.

Lav keto brød med kokosmel derhjemme

Som du har set, er det meget nemt at lave keto brød med kokosmel derhjemme. Der skal kun få ingredienser til for at opnå et fantastisk resultat, både ud fra et organoleptisk og ernæringsmæssigt synspunkt. Selve fedtsyreindholdet i kokosmelet skal heller ikke undervurderes, da det også bidrager til mange ernæringsmæssige fordele.

Husk som det sidste, at når dit mål er at bevare et godt helbred på mellemlang og lang sigt, er det ikke nok bare at spise godt. Det er også nødvendigt at praktisere sunde vaner, f.eks. regelmæssig motion. Frem for alt bør man prioritere styrketræning, da dette fremmer muskelhypertrofi og hjælper med at holde kroppen i god form.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Ojha U. (2018). Protein-induced satiation and the calcium-sensing receptor. Diabetes, metabolic syndrome and obesity : targets and therapy11, 45–51. https://doi.org/10.2147/DMSO.S156597
 • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.