Opskrift på marmoreret kage i randform

Vi vil forklare, hvad du skal vide for at kunne lave en lækker hjemmelavet marmoreret kage i randform med naturlige ingredienser og uden transfedtsyrer.
Opskrift på marmoreret kage i randform
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

En marmoreret kage i randform er en lækker dessert, som nemt kan tilberedes derhjemme. Det er en udsøgt, luftig og sød kage. Faktisk er det en af de mest internationalt berømte amerikanske kageopskrifter. Når den desuden er lavet med naturlige ingredienser, kan du få et ret afbalanceret resultat på et enæringsmæssigt plan.

Sådan laver du en marmoreret kage i randform

Som med de fleste søde sager og desserter er det bedst at lave dem hjemme. På den måde kan du kontrollere den anvendte mængde sukker og undgå tilsætning af transfedtstoffer med inflammatorisk potentiale samt kunstige tilsætningsstoffer.

Disse elementer kan undertiden påvirke tarmmikrobiotaens funktion negativt og forårsage andre sundhedsproblemer. I tilfælde af marmoreret kage i randform bør man være opmærksom på de samme forholdsregler.

En kage i randform

Denne kage er en velsmagende kage, der let kan tilberedes derhjemme.

Ingredienser

For at lave en lækker og sundere version skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

 1. Sørg for, at ingredienserne er ved stuetemperatur.
 2. Forvarm ovnen op til 180 grader Celsius.
 3. Smør en randform.
 4. Bland smørret med sukker i en stor skål ved hjælp af et piskeris, indtil det danner en luftig creme.
 5. Begynd derefter at tilsætte æggene et efter et.
 6. Tilsæt vaniljen, og fortsæt med at blande.
 7. I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt.
 8. Når disse ingredienser er blandet godt sammen, hældes halvdelen af blandingen i skålen med æg og sukker. Det er vigtigt at piske ved lav hastighed.
 9. Tilsæt derefter mælken og til sidst den anden halvdel af melet.
 10. Del dejen i to dele. Tilsæt kakao og marmelade til den ene halvdel, indtil du får en meget glat blanding. Læg den hvide del i bunden af bageformen, og fordel kakaodelen rundt omkring. Brug en gaffel til forsigtigt at lave den marmorerede effekt. Når du er færdig, dækker du med den resterende hvide del.
 11. Bag kagen i ca. 45 minutter ved 180 grader celsius.
 12. Efter denne tid tages den ud af ovnen, og lad den køle lidt af. Herefter lægges den på en rist.
 13. Til sidst pyntes den med lidt flormelis, og så er den færdig. Du kan endda tilføje lidt hakkede hasselnødder før servering.
En lækker sandkage

Du er måske også interesseret i: Opskrift på vegansk vaniljekage med fuldkorn

Kontraindikationer for marmoreret kage i randform

Inklusionen af marmoreret kage i randform kan ske i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost uden større komplikationer, medmindre der er en tidligere metabolisk patologi. I disse tilfælde har det vist sig at være bedst at begrænse tilstedeværelsen af simple sukkerarter i kosten kraftigt for at undgå stigninger i insulinresistens.

Det er dog værd at bemærke, at denne opskrift ikke indeholder transfedtstoffer. Dette er gode nyheder, da industrielt bagværk normalt indeholder denne form for element.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Diabetes & Metabolic Syndrome er det elementer, der øger niveauet af inflammation i kroppen og dermed øger risikoen for at udvikle komplekse patologier.

Som det sidste skal det understreges, at virkningerne af et stort forbrug af simple kulhydrater kan afbødes ved intens fysisk træning. I den forbindelse kan det endda give mening at øge indtaget af disse kulhydrater. Der er tegn på, at de bidrager til at generere genopfyldning af glykogendepoter efter aktivitet, hvilket forbedrer den efterfølgende restitution.

Lav en marmoreret kage i randform derhjemme

Som du har set, er det muligt at lave en enkel, men udsøgt marmoreret kage i randform derhjemme. Der skal kun få ingredienser til for at opnå et fantastisk resultat med en ernæringsmæssig kvalitet, der er langt bedre end de versioner, der kan findes i supermarkederne.

På denne måde kan du nyde en dessert uden at få dårlig samvittighed, så længe den indgår i en varieret og afbalanceret kost.

Husk som det sidste på, at de bedste muligheder for at afslutte et måltid er frugt og fermenterede mejeriprodukter. Disse produkter har fibre eller probiotika i sig, hvilket er elementer, der forbedrer mikrobiotaens funktion. Alligevel vil et lejlighedsvis forbrug af desserter ikke være skadeligt for dit helbred, så længe du har sunde vaner.

Det kan interessere dig ...
Bag en lækker chokolade kage med appelsin
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bag en lækker chokolade kage med appelsin

Der er mange forskellige opskrifter, der har én ting til fælles: Udsøgt smag og en uforlignelig duft. En chokolade kage med appelsin har den perfek... • Bolla, A. M., Caretto, A., Laurenzi, A., Scavini, M., & Piemonti, L. (2019). Low-Carb and Ketogenic Diets in Type 1 and Type 2 Diabetes. Nutrients11(5), 962. https://doi.org/10.3390/nu11050962
 • Islam, M. A., Amin, M. N., Siddiqui, S. A., Hossain, M. P., Sultana, F., & Kabir, M. R. (2019). Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes & metabolic syndrome13(2), 1643–1647. https://doi.org/10.1016/j.dsx.2019.03.033
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253