5 opskrifter på drikkevarer til at fremme vægttab

Ud over at træne og følge en sund og afbalanceret kost er der opskrifter, der hjælper dig med at undgå væskeophobning og også øge dit stofskifte for at tabe dig. Tjek disse 5 fantastiske drikkevarer, der hjælper dig med at tabe dig.
5 opskrifter på drikkevarer til at fremme vægttab
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 december, 2022

Her vil vi tale om nogle drikkevarer til at fremme vægttab, når de indgår i en afbalanceret kost. For at tabe sig, ud over at motionere og følge en sund og afbalanceret kost, er der opskrifter, der hjælper dig med at undgå væskeophobning og øge dit stofskifte.

Alt dette vil gøre det meget lettere at reducere fedtmassen. Under alle omstændigheder er det ikke mirakuløse kombinationer. I sig selv vil de ikke have nogen effekt. Det er nødvendigt at inkludere dem inden for rammerne af en sund livsstil.

Vi vil præsentere dig for en række drikkevarer, som du kan tilberede på en enkel måde, og som kun tager et par minutter. Med disse trin sikrer du dig, at du opnår dit hovedmål: At passe på kroppen og ikke tage på – tværtimod.

Opskrifter på drikkevarer til at fremme vægttab

Husk, at før du tilbereder de følgende kombinationer, skal du sikre dig, at de ingredienser, du køber, er af god kvalitet. For at gøre dette skal du gå til et troværdigt marked, hvor de forsikrer dig om deres friskhed. Hvis de også er af økologisk oprindelse og dyrkning, så er det kun endnu bedre.

1. Agurkesmoothie

Agurkevand er eksempel på drikkevarer til at fremme vægttab

Dette er en drik, hvis effektivitet er større, hvis du indtager den en halv time før morgenmaden. På den måde hjælper du kroppen med at rense fordøjelsessystemet.

Som det fremgår af en gennemgang i Phytotherapy Research, hjælper agurk med at bekæmpe og forebygge metabolisk syndrom, som er en af de lidelser, der hindrer vægttab.

Ingredienser

 • 1/2 skive ananas
 • En tyk skive agurk
 • 1 fed hvidløg
 • 1 skive aubergine
 • 1/2 radise

Fremgangsmåde

 • Først vaskes ingredienserne godt. Derefter kommes de i en blender.
 • Du kan tilsætte en smule vand for at lette processen, men det er ikke nødvendigt.
 • Til sidst blendes det hele og drikkes derefter på tom mave.

2. Appelsin, grapefrugt og æblecidereddike: Drikkevarer til at fremme vægttab

En juice, hvis ingredienser er appelsin, grapefrugt og æblecidereddike, vil være en perfekt drik til at fungere som en fedtforbrænder. Eddike er, på trods af en vis kontrovers om det, altid blevet betragtet som en fødevare, der er i stand til at stimulere vægttab. Desuden sikrer C-vitaminet i citrusfrugter oxidation af lipider, når der udføres fysisk aktivitet.

Ingredienser

 • 2,4 dl appelsinjuice
 • 0,6 dl æblecidereddike
 • 1,2 dl mynte-te

Fremgangsmåde

 • Først skal vi blande alle ingredienserne, indtil vi får en homogen drik.
 • Derefter er den bedste løsning at drikke et glas af denne juice to gange om dagen.
 • Som det sidste er en af nøglerne til effektiviteten af denne opskrift at vælge en æblecidereddike af god kvalitet, da det er i fermenteringsprocessen af dette stof, at effekten af saften ligger.

3. Citron og chiafrø: Drikkevarer til at fremme vægttab

Citronsaft med chiafrø er eksempel på drikkevarer til at fremme vægttab

Mange er måske ikke bekendt med det, men chiafrø er faktisk fremragende til både at afgifte og rense kroppen. De giver umættede fedtsyrer, som er nødvendige for at modulere antiinflammatoriske processer.

De er en perfekt naturlig antioxidant, som hjælper med at fange og fjerne det overskydende fedt, som vi spiser. Citronen vil også forhindre kroppen i at optage mere fedt, end den burde, så den er ideel at tage om morgenen. Du kan indtage den kold eller varm.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • For at lave denne drik skal du først og fremmest blande en spiseskefuld chiafrø og saften fra en halv citron i et glas vand.
 • Derefter skal du lade det trække i 10 minutter, så chiafrøene bliver opblødt.
 • Til sidst vil resultatet være en tyktflydende blanding.

4. Ingefær-limonade

Ingefær er en rod, som ikke behøver at blive introduceret. Den har flere egenskaber. Ud over at styrke immunforsvaret sætter den også fart på stofskiftet og får fordøjelsen til at gå meget hurtigere.

Der findes anmeldelser, som f.eks. den, der er offentliggjort i tidsskriftet Annals of Nutrition & Metabolism, som hævder, at regelmæssig indtagelse af ingefær er i stand til at stimulere vægttab.

Ingredienser

 • Saften af tre citroner
 • 1 liter vand
 • En lille mængde revet ingefær

Fremgangsmåde

 • Først skal du presse saften af tre citroner i en kande med 7,5 dl vand.
 • Derefter skal du rive lidt ingefær og lade det trække i 2,5 dl varmt vand.
 • Når ingefærteen er kold, skal du tilsætte citronvandet.
 • Til sidst er det bedst, at du ikke tilsætter nogen form for sukker. Hvis du har lyst, kan du tilsætte lidt honning.

5. Citronvand: Drikkevarer til at fremme vægttab

Citronvand i glas

Vand med citron er en drik, der hjælper dig med at forbrænde fedt og er især effektiv til at tabe dig, hvis du indtager den på tom mave. Det er en ideel drik til at fremskynde stofskiftet og rense kroppen, da den er vanddrivende og desuden hjælper med at styrke forsvaret.

Den kan også hjælpe dig med at bekæmpe forstoppelse, smerter og den inflammation, der er forbundet med det. For at det skal have større effekt, skal du sørge for, at citronerne altid er økologiske og friske.

Medtag drikkevarer til at fremme vægttab som en del af din sædvanlige kost

Hvis du ønsker at tabe dig på en sund måde, ved du allerede, at der ikke kun er motion eller en afbalanceret kost. Vi kan hjælpe os selv med nogle opskrifter, der er gode til at undgå at tilbageholde væske og vil hjælpe med at smide fedt hurtigere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hedayati N., Bemani Naeini M., Mohammadinejad A., Ahmad Mohejeri S., Beneficial effects of celery (apiu graveolens) on metabolic syndrome: a review of the existing evidences. Phytother Res, 2019. 33 (12): 3040-3053.
 • Launholt TL., Kristiansen CB., Hjorth P., Safety and side effects of apple vinegar intake and its effect on metabolic parameters and body weight: a systematic review. Eur J Nutr, 2020.
 • Taghizadeh M., Farzin N., Taheri S., Mahlouji M., et al., The effect of dietary supplements containing green tea, capsaicin and ginger extracts on weight loss and metabolic profiles in overweight women: a randomized double blind placebo controlled clinical trial. Ann Nutr Metab, 2017. 70 (4): 277-285.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.