Pasta med avocadosauce: En lækker opskrift

Vi vil vise dig en hurtig og nem måde at tilberede en god pasta med avocadosauce på, så du kan øge variationen i din almindelige kost.
Pasta med avocadosauce: En lækker opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 11 september, 2023

Pasta med avocadosauce er en meget nem ret at tilberede. Den er lavet med naturlige ingredienser, der kan indgå i forbindelse med en afbalanceret og sund kost. Den giver en god mængde af vigtige næringsstoffer, som er afgørende for at sikre, at vores krop fungerer optimalt, som årene går.

Før vi begynder, er det godt at understrege, at vores vigtigste kilder til kulhydrater bør være ris, knolde, bælgfrugter og fuldkornsprodukter som havre. Dette udelukker ikke, at man lejlighedsvis kan spise pasta. Det glykæmiske indeks er lidt højere, men det vil være fint, hvis vi indtager det i sammenhæng med regelmæssig fysisk aktivitet.

Sådan tilbereder du pasta med avocadosauce

Det er meget enkelt og hurtigt at tilberede denne lækre pasta med avocadosauce. Du kan lave den, når du er lidt presset på tid, men stadig ønsker at lave en sund og velafbalanceret ret.

Avocado

Avocado giver kvalitetsfedtsyrer til din kost.

Ingredienser

Hvis du vil lave en lækker opskrift, skal du bruge følgende produkter:

 • 300 gram tagliatelle
 • Smuldret friskost
 • Hakket purløg
 • 3 avocadoer (2 modne til saucen)
 • Koriander til pynt
 • 12 grønne chilier uden kerner
 • 10 tomater
 • 2 hvidløgsfed
 • 3 løg
 • 1,25 dl olivenolie
 • 1 lille bundt koriander til saucen
 • Saft af 2 citroner
 • Salt efter smag

Fremgangsmåde

 1. Kom ingredienserne til saucen (chili, tomater, hvidløg, modne avocadoer, løg, olivenolie, koriander, citronsaft og salt) i en blender, og blend, indtil blandingen er jævn og cremet.
 2. Kom saucen i en skål og sæt den i køleskabet i et par minutter. På den måde holder den sig frisk, mens pastaen laves.
 3. Kog derefter tagliatelle efter producentens anvisninger. Det må ikke være for blødt. Det anbefales, at kogningen altid foregår i saltet vand.
 4. Når pastaen er færdig, drænes den og lægges i en stor skål.
 5. Tilsæt avocadosaucen, og bland den med pastaen.
 6. Læg smuldret friskost, et hakket løg og en avocado i tern på toppen ved servering.

Du er måske også interesseret i: Tre opskrifter med avocado til pleje af dit helbred

Fordelene ved pasta med avocadosauce

Avocado spises med en ske

Pasta med avocadosauce er kendt for sin utrolige smag.

Inddragelsen af pasta med avocadosauce i forbindelse med en afbalanceret og varieret kost kan have en række sundhedsmæssige fordele. Man skal dog sikre sig, at der ikke er mangel på vigtige næringsstoffer. Ellers kan kroppen lide, når den udfører sine fysiologiske processer, hvilket fører til udvikling af kroniske og komplekse patologier.

Først og fremmest er det vigtigt at nævne tilstedeværelsen af umættede fedtsyrer af høj kvalitet i denne opskrift. Disse elementer har vist sig at kontrollere inflammationsniveauet i kroppen.

De kan endda hjælpe med at forebygge udviklingen af kardiovaskulære patologier. Et af de vigtigste punkter i denne henseende har at gøre med opretholdelsen af omega 3- og omega 6-forholdet, og det er vigtigt at reducere tilstedeværelsen af forarbejdede fødevarer i kosten for at sikre dette.

Desuden har denne opskrift et betydeligt fiberindhold. Dette stof bidrager til at opretholde en god tarmsundhed, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature Reviews. Det hjælper med at forebygge problemer som forstoppelse og giver mulighed for vækst af de sunde bakterier, der lever i tarmen, og som tjener som energisubstrat.

Som det sidste er pasta med avocadosauce en ret, der er særlig velegnet til atleter, da den indeholder en betydelig mængde kulhydrater, som er vigtige elementer i restitutionsprocessen.

Desuden giver osten proteiner af høj biologisk værdi. Dette optimerer fyldningen af glykogendepoterne, hvilket fremgår af forskning offentliggjort i Nutrients.

En sund kost

Som du har set, er der kun brug for få ingredienser og ikke meget tid til at tilberede en udsøgt pasta med avocadosauce. Det er en ret, der uden problemer kan indgå i en sund og varieret kost. Du kan naturligvis altid vælge en variant af fuldkornspasta for at øge fiberindholdet i opskriften og dermed forbedre dens egenskaber.

Husk som det sidste, at når dit mål er at bevare et godt helbred, som årene går, skal du ikke kun spise godt. Du skal også sikre andre sunde vaner i livet, såsom regelmæssig fysisk træning.

Du skal først og fremmest prioritere styrketræning, da du på denne måde får muskelmasse og sikrer kroppens indre balance, hvilket er grundlæggende for at forebygge udviklingen af komplekse patologier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001
 • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.