Sådan laver du en energishake med peanutbutter og banan

I denne artikel vil vi lære dig, hvordan du tilbereder en særlig energishake til atleter, der kan hjælpe med at opbygge muskler og give den nødvendige energi til at klare træningen.
Sådan laver du en energishake med peanutbutter og banan
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Denne energishake med peanutbutter og banan vil give et stort antal vigtige næringsstoffer og kalorier, der er nødvendige for dine aktiviteter. Det er en opskrift, der er fantastisk til atleter. Desuden er den enkel at lave!

Det skal bemærkes, at det for stillesiddende personer er vigtigt at opretholde et moderat kalorieindtag i løbet af dagen for ikke at miste energibalancen. Derfor er den opskrift, som vi vil lære dig, ikke særlig velegnet til en stillesiddende livsstil, da den overstiger behovene hos en person, der ikke dyrker sport.

Energishake med peanutbutter og banan

Før vi dykker ned i opskriften, vil vi fortælle dig om nogle af fordelene ved denne energishake. Tilstedeværelsen af nødder som en af hovedingredienserne garanterer en høj tilførsel af umættede fedtsyrer. Disse er nødvendige for, at hjertekarsystemet fungerer korrekt.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i The Cochrane Database of Systematic Reviews kan fedtsyrerne i omega 3-serien modulere inflammation i kroppen, hvilket har en positiv indvirkning på hjertesundheden. Nødder er en kilde til denne klasse af næringsstoffer.

På den anden side indeholder bananer en stor mængde kalium. Dette element kan hjælpe med at modulere blodtrykket, ifølge forskning offentliggjort i International Journal of Cardiology .

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • Isterninger
  • 1 banan
  • 30 gram peanutbutter
  • 1 teskefuld rent kakaopulver

Fremgangsmåde til at lave energishake med peanutbutter og banan

Tilberedningen af denne shake er meget nem. Det første, du skal gøre, er at skrælle bananen og skære den i mindre stykker.

Derefter skal du komme den i en blender sammen med resten af ingredienserne. Det skal være en kraftig maskine, da den også skal kunne knuse isterningerne. Blend derefter i 5 minutter, indtil blandingen er jævn.

Når tiden er gået, skal du servere den og drikke den med det samme. Ellers kan den begynde at blive fordærvet. Under alle omstændigheder kan shaken, så længe den opbevares tildækket og koldt, holde sig et par timer uden væsentlige ændringer fra et ernæringsmæssigt synspunkt.

Når du serverer den, kan du tilføje lidt mere kakaopulver som pynt. Den er også god med kanel i opskriften. Dette krydderi giver smag og tilføjer plantenæringsstoffer med en antioxidant kapacitet, der øger insulinfølsomheden.

En anden variant: Energishake med peanutbutter og banan

Et glimrende supplement til den opskrift, som vi lige har delt, er havregryn. Dette korn indeholder en stor mængde fibre. Dette element er i stand til at forsinke optagelseshastigheden af kulhydrater.

Samtidig har beta-glucanerne i havre vist sig at forbedre fordøjelsessundheden takket være den effekt, de har på mikrobiotaen. De gærer i fordøjelseskanalen og fungerer som et energisk underlag for de bakterier, der lever der.

Havregryn forbedrer konsistensen af en energishake med peanutbutter og banan samt dens smag. Det er et glimrende supplement (selv om det skal være malet fint!).

Det er meget enkelt at inkludere det i opskriften: Du skal blot tilføje 40 gram naturlige havregryn til blenderen, når du tilsætter alle ingredienserne. Husk dog, at du måske skal blende det lidt længere for at sikre, at grynene bliver helt knust.

Lav denne energigivende shake

Som du har set, er det meget enkelt og hurtigt at lave shaken. Den giver en betydelig mængde næringsstoffer, da ingredienserne, som den består af, har kvalitetskulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

Man skal selvfølgelig tage hensyn til, at det er en fødevare med en høj energitæthed. Hvis du indfører det i kosten hos en stillesiddende person, kan det forårsage en ubalance, hvilket ville udmønte sig i vægtøgning.

Hvis du dyrker sport ofte, kan du under alle omstændigheder tilberede det oftere uden at frygte vægtøgning. Det kan endda hjælpe med at opbygge muskler!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Abdelhamid AS, Brown TJ, Brainard JS, Biswas P, Thorpe GC, Moore HJ, Deane KH, AlAbdulghafoor FK, Summerbell CD, Worthington HV, Song F, Hooper L. Omega-3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev. 2018 Jul 18;7(7):CD003177. doi: 10.1002/14651858.CD003177.pub3. Update in: Cochrane Database Syst Rev. 2018 Nov 30;11:CD003177. PMID: 30019766; PMCID: PMC6513557.
  • Filippini T, Violi F, D’Amico R, Vinceti M. The effect of potassium supplementation on blood pressure in hypertensive subjects: A systematic review and meta-analysis. Int J Cardiol. 2017 Mar 1;230:127-135. doi: 10.1016/j.ijcard.2016.12.048. Epub 2016 Dec 21. PMID: 28024910.
  • Jayachandran M, Chen J, Chung SSM, Xu B. A critical review on the impacts of β-glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem. 2018 Nov;61:101-110. doi: 10.1016/j.jnutbio.2018.06.010. Epub 2018 Aug 10. PMID: 30196242.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.