Sådan vælger du den bedste skole til dit barn

Du skal tage flere faktorer med i betragtning, når du vælger den bedste skole for dit barn. Hver skole er en anden verden, og du skal vælge, hvilken verden du ønsker, at dit barn skal lære i.
Sådan vælger du den bedste skole til dit barn
Marcela Caffulli

Bedømt og godkendt af børnelægen Marcela Caffulli.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vores babyer vokser op, og vi skal begynde at tage vigtige beslutninger. En af de første, vi er nødt til at tage, er hvilken der er den bedste skole for dem. Dit barn tilbringer størstedelen af ​​sin tid der, deres lærere vil forme deres uddannelse og deres klassekammerater vil påvirke deres sociale miljø.

Dette er ikke en lille beslutning. I vid udstrækning vil deres skoleuddannelse definere deres fremtid. Der er så mange muligheder og faktorer, man skal overveje, såsom pris, familieværdier og hvad man håber, at barnet lærer.

Derfor bør du bruge noget tid på at udforske og vælge den bedste skole for dit barn. Her er nogle anbefalinger til de ting, du skal huske på.

Offentlig eller privat uddannelse?

Smilende børn i klasseværelse illustrerer den bedste skole

Dette valg er meget vigtigt og er ikke kun begrænset til økonomiske muligheder. Selvom det er vigtigt at beregne, om du har råd til omkostningerne ved en privatskole eller om du er begrænset til en offentlig skole, spiller andre faktorer også ind i denne beslutning.

Læs også: Når børn begynder i skole: 7 fejl forældre begår

Optagelsesmuligheder

Mange private skoler har et begrænset antal pladser. Derfor er tilmelding vanskeligere. Hvis du allerede har planlagt, at dit barn skal gå på en privat skole, skal du sørge for at få papirarbejdet ordnet i tide.

Offentlige skoler skal optage ethvert barn, der ansøger. I nogle lande og byer er der imidlertid zonebegrænsninger, så skolerne vil kun optage børn, der bor i nærheden. Hvis det er tilfældet, skal du finde ud af, om skolerne i dit område lever op til dine forventninger.

Hvis ikke, kan du overveje at flytte, men overvej, hvad det i øvrigt kræver.

Skolens uddannelsesprogram kan afgøre, om det er den bedste skole

Pige med bøger på bibliotek

De emner, der studeres, de bøger, der bruges, og studievilkårene er normalt ensartede i offentlige skoler i henhold til statens uddannelsesmæssige krav.

Dette er dog ikke altid tilfældet for private skoler. Selvom de er nødt til at følge generelle retningslinjer, har de mere frihed, når det kommer til ændringer i læseplanen.

Undersøg skolens uddannelse grundigt, inden du beslutter, hvilken er den bedste skole for dit barn.

Lærercertificering

Generelt har offentlige skoler ordentlig uddannelse, og lærere skal bestå udvælgelseseksamen for at undervise.

Nogle private skoler bruger den samme type filter for at få adgang til deres lærere. Andre søger dog efter fagfolk eller eksperter på området. Ikke desto mindre betyder det ikke, at de er bedre eller værre.

Den bedste ting at gøre er at spørge og endda møde lærerne, hvis det er muligt.

Socialt miljø

Offentlige skoler er generelt mere forskellige, da de optager studerende uden så mange filtre. Privatskoler kan være mere selektive og mindre inkluderende, fordi nogle ud over det økonomiske filter også har begrænsninger på køn eller religion.

Husk, at dit barn tilbringer mere tid med sine klassekammerater end med dig, og de vil have en stor indflydelse på hans eller hendes liv.

Læs også: Gruppepres blandt børn: Sådan vejleder du dit barn korrekt

Religiøs eller sekulær uddannelse

Barn med foldede hænder foran åben bog

Hvis du har besluttet at sende dit barn i en privat skole, er du også nødt til at vælge den bedste skole i henhold til dine værdier og de typer aktiviteter, der vil være tilgængelige for dit barn.

Hvis religion er vigtigt for dig, underviser religiøse skoler i de hellige tekster, ritualer og andre særlige værdier i din religion.

Sekulære skoler, både offentlige og private, er udelukkende baseret på det akademiske. De kan dog også tilbyde nogle fritidsaktiviteter, herunder nogle religiøse aktiviteter.

Specialiserede skoler

Ofte tilbyder skoler også specialiseringer. Dette betyder ikke nødvendigvis, at det er deres eneste fokus,  men det betyder, at de lægger større vægt på et bestemt område.

Nogle skoler tilbyder undervisning på andre sprog, såsom spansk, fransk eller tysk, skoler, der er specialiserede i kunst, naturvidenskab og andre med avancerede sportsprogrammer og mange andre varianter af undervisning.

Hvis du tror, ​​at dit barn har potentiale i en af ​​disse specialiseringer, kan du overveje at vælge en skole, der bedst vil fokusere på hans eller hendes færdigheder i en tidlig alder.

Det skal du gøre, før du vælger den bedste skole for dit barn

Mor med datter med skoletaske på

Under hensyntagen til ovenstående faktorer anbefaler vi at undersøge forskellige skoler så meget som muligt. Dette er nogle af de ting, du kan gøre for at få mere viden, så du kan tage en mere informeret beslutning:

  • Kontrollér skolernes klassifikationer og placeringer. Alle lande har en rangordning af skoler. Søg på nettet efter skolernes klassifikationer for at finde ud af, hvordan de forskellige skoler rangerer.
  • Søg på internetfora og blogs. Kommentarer fra andre forældre, der allerede har børn, der går på en skole, der interesserer dig, kan hjælpe dig. Det er endnu bedre, hvis du kender forældrene personligt. Du kan stille dem spørgsmål, men giv ikke deres meninger for meget vægt, da alle har forskellige oplevelser.
  • Besøg skolerne. Bed om at få en aftale med rektor og studievejledere. Stil spørgsmål, hvis du er bekymret, og anmod om en guidet tur. Nogle skoler lader endda forældre sidde med i nogle af klasserne, så de kan se, hvordan det er. Spørg, om det er en mulighed, og prøv det.
  • Vær opmærksom på retningslinjerne. De fleste skoler arrangerer begivenheder for at forklare, hvordan de arbejder, deres egenskaber og deres forhold til potentielle studerende. Deltag, notér og stil spørgsmål.
  • Besøg skolen med dit barn. Dit barns mening tæller. Tag ham eller hende med til skolen og se, hvad han/hun synes om det. Hun eller han vil måske være lidt skræmt – det er en ny oplevelse – men dit barns indtryk og reaktioner vil hjælpe dig. Han/hun kan også hjælpe dig med at vælge den bedste skole.

Konklusion om valget af den bedste skole

Det vigtigste er at starte udvælgelsesprocessen flere måneder før starten af ​​registreringsperioden.

At vælge den bedste skole er en opgave, der tager tid og omhyggelig analyse. Hvis du venter indtil sidste minut med denne opgave, vil du have færre muligheder, og du bliver muligvis nødt til at nøjes med det, der er tilbage.

Det kan interessere dig ...
Sådan hjælper du dit barn med at overvinde skoletræthed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan hjælper du dit barn med at overvinde skoletræthed

Skoletræthed påvirker børns udvikling i skolen og forhindrer effektiv indlæring. Som forælder bør man hjælpe børn med at overvinde skoletræthed.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.