Saftig vegansk omelet med squash

Denne saftige veganske omelet med squash uden æg er perfekt til kaloriefattige diæter og veganere. Det er en alsidig opskrift, der kombinerer mange lækre fødevarer.
Saftig vegansk omelet med squash

Sidste ændring: 03 juni, 2022

Denne veganske omelet med squash er en glimrende erstatning for den traditionelle kartoffel- og æggeomelet. Den er perfekt til strenge vegetariske diæter, da den heller ikke indeholder æg. Derudover er den meget god for alle, der passer på deres vægt, da squash har et meget lavt kalorieindhold.

Ernæringsværdi og fordele ved squash

Squash skåret i skiver

Squash er en grøntsag med mange gavnlige næringsstoffer og antioxidanter.

Squash indeholder meget vand og har et lavt sukkerindhold takket være den lille mængde kulhydrater, den indeholder. Hvis man ser på dens næringsværdi, er det værd at bemærke den store mængde af essentielle mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, jern og calcium.

Derudover er den fuld af antioxidanter som C-, B9- og K-vitamin. Takket være dens sammensætning kan det give mange fordele at spise squash, som vi vil gennemgå nedenstående.

1. Forbedrer dit hjertekarsystems sundhed

Squash indeholder ikke kolesterol, og derfor bør du spise den, hvis du lider af hyperkolesterolæmi. Hvis du inkluderer squash i din daglige kost, får du derfor en masse næringsstoffer uden at øge dit LDL-niveau (dårligt kolesterol).

2. Hjælper din fordøjelse

Illustration af fordøjelse

Dens fiberindhold er en allieret i kampen mod forstoppelse.

Squash indeholder en betydelig mængde slim, en type opløselige fibre, der er meget gode for din tarmsundhed, da de forbedrer forstoppelse, surhed og refluks.

Derudover hjælper squash med at udvikle gavnlige bakterier i din tarmflora og letter optagelsen af næringsstoffer takket være de præbiotiske virkninger. Forbrug af squash er forbundet med forebyggelse af mavesår og irritabel tarmsyndrom.

3. Forebygger arteriel hypertension

Squash indeholder kalium, et mineral, der er forbundet med arteriel hypotension, da det forstyrrer udskillelsen af natrium i urinen, og mangel på kalium er forbundet med en stigning i blodtrykket.

Derudover er det at spise retter med squash forbundet med udskillelse af overskydende væske, en meget gavnlig egenskab for personer, der lider af oliguri (produktion af unormalt små mængder urin) eller nyresten.

Opskrift på vegansk omelet med squash

Omelet med squash

Denne opskrift er 100 % vegansk, så du nemt kan inkludere grøntsager og sund mad i din kost.

Som du vil se, er denne veganske omelet med squash relativt nem at lave og bliver lækker. Derudover kan du ledsage den med en salat, grøntsagsratatouille, creme af gulerod og chia, gazpacho eller en hvilken som helst anden vegetarisk opskrift.

Ingredienser til vegansk omelet med squash

 • 2 mellemstore squash
 • 1 stort løg
 • Ekstra jomfruolivenolie
 • 100 gram kikærtemel
 • 1 stor spiseskefuld majsstivelse
 • 200 ml vegetabilsk mælk, helst sojamælk
 • 200 ml vand
 • Salt, peber og hvidløgspulver

Sådan laver du din veganske omelet med squash

 1. Først skal løget skæres i julienne, og squash skal skrælles og skæres i skiver.
 2. Til tilberedning af disse grøntsager kan du bruge en stegepande eller mikrobølgeovnen. Hvis du bruger en stegepande, kommer du ca. 4 spiseskefulde olie i og lader det simre ved middel varme, indtil løg og squash bliver bløde. Hvis du vil bruge mindre olie, kan du bruge mikrobølgeovnen: Kom grøntsagerne i en skål med et mikrobølgeovnssikkert låg, og kog dem i intervaller på to minutter, indtil de er gennemkogte.
 3. For at lave æggeerstatningen skal du komme kikærtemel, majsstivelse, vand og vegetabilsk mælk i en skål. Bland det hele godt med en håndmixer og smag til med salt og peber. Du kan tilføje andre krydderier, du har lyst til.
 4. Tilsæt derefter blandingen af løg og squash til din blanding i skålen. Det er vigtigt at tilsætte det lidt efter lidt og stoppe, når du synes, at du har en tilpas tyk blanding. Mængden kan variere alt efter vandet i grøntsagerne, og hvor meget de skrumper under kogningen.

De sidste trin

5. Blandingen bliver tykkere med tiden, så det er vigtigt at tilberede den med det samme.

6. Kom olie i en stegepande, og når den er varm nok, tilsættes blandingen.

7. Du kan bruge et låg til at dække stegepanden for at vende omeletten. Du ved, at det er tid til at vende den, når kanterne begynder at stivne, og der kommer små bobler ud i midten.

8. Steg derefter den anden side, indtil den er gyldenbrun, og tag den af blusset.

9. Nu er din veganske omelet med squash klar!

Lav denne opskrift til hele familien, og udnyt de gavnlige egenskaber ved squash, som vi nævnte i denne artikel. Det er en god måde at inkludere disse grøntsager i børns kost!

Det kan interessere dig ...
Opskrift på en lækker grøntsagsomelet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på en lækker grøntsagsomelet

Leder du efter en sund, nem og nærende morgenmad til dig og din familie? Lær to enkle og mættende opskrifter på grøntsagsomelet, alle vil kunne lid...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.