Salat med broccoli og couscous: En let, sund opskrift

Broccoli er en af de sundeste grøntsager, du kan spise. Du kan tilføje mere af det til din kost med denne salat med broccoli og couscous.
Salat med broccoli og couscous: En let, sund opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Salat med broccoli og couscous er en glimrende opskrift, hvis du leder efter en lettere ret. Broccoli har masser af sundhedsmæssige fordele. For eksempel kan det at spise broccoli hjælpe med at forhindre forskellige sygdomme i at udvikle sig.

Det er vigtigt at bemærke, at forøgelse af mængden af grøntsager, du spiser, er afgørende for dit generelle helbred. De indeholder vitaminer, mineraler og plantestoffer. Så jo større variation af grøntsager du spiser, og jo flere grøntsager du indarbejder i din kost, jo bedre.

Salat med broccoli og couscous

I denne artikel vil vi dele en opskrift, der er fuld af komplekse kulhydrater af høj kvalitet. Den indeholder også proteiner med høje biologiske værdier, som hjælper med korrekt muskelfunktion. Derudover er denne salat fuld af antioxidanter.

Vi skal bemærke, at du kan lave denne Salat med broccoli og couscous på mange forskellige måder. Men i dag vil vi blot dele én opskrift. Når du har prøvet denne, anbefaler vi at eksperimentere med andre grøntsager eller forskellige dressinger.

Krydderier er gode for dit helbred, så du kan også inkludere dem i din salat. De vil forbedre din opskrifts organoleptiske kvalitet, og de bidrager også med bioaktive elementer.

En lang række krydderier

Ingredienser

 • 200 gram couscous
 • 175 ml grøntsagsbouillon
 • 1 appelsin
 • Tun på dåse
 • 1 broccolihoved
 • Balsamicoeddike
 • 1 tsk dijon sennep
 • Peber og salt
 • 1 tsk honning
 • Hasselnødder

Fremgangsmåde

Start først med at lave couscousen. For at gøre det skal du koge grøntsagsbouillon med en lille smule salt og komme couscousen i en separat skål. Når det først begynder at koge, hældes bouillon over couscousen i skålen og det dækkes derefter til. Vent 1o minutter.

Riv derefter appelsinskallen ovenpå og brug en gaffel til at blande det sammen. Skær samtidig broccolien i små stykker og svits den med ekstra jomfru olivenolie i 3-4 minutter i en gryde.

Nu er det tid til at lave vinaigrette. Bland eddike, sennep, honning, peber og salt i en skål. Hæld det derefter oven på broccoli og couscous samt en lille dåse tun. Til sidst tilsættes de hakkede hasselnødder på toppen. Din ret er klar!

Du kan også erstatte hasselnødderne med valnødder, cashewnødder eller hakkede mandler, hvis du bedre kan lide disse nødder. Du kan endda prøve at kombinere dem alle og tilføje dem til din ret.

Ernæringsegenskaber ved broccoli

Vi kan selvfølgelig ikke dele denne opskrift med dig uden at tale om broccolis ernæringsegenskaber. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Medicinal Food indeholder denne grøntsag en stor mængde antioxidantegenskaber.

Blandt disse antioxidanter fremhæver vi isocyanater. Ifølge forskning i tidsskriftet Life Sciences kan disse elementer hjælpe med at forhindre udviklingen af kroniske sygdomme. De hjælper med at blokere dannelsen af frie radikaler og inaktive celler med ondartede ændringer. Dette reducerer risikoen for, at disse celler reproducerer sig ukontrollabelt.

Derudover bør vi påpege broccolis fiberindhold. Dette næringsstof har evnen til at forhindre forstoppelse. Ifølge en artikel i Gut Microbes er det også gavnligt for bakterierne i tarmene.

Denne grøntsag hjælper også med at øge din mæthedsfølelse, fordi den er fiberrig. Og broccoli indeholder meget få kalorier, så det vil ikke ødelægge din slankekur. Det er meget vigtigt for dem, der ønsker at tabe sig.

Broccoli

Konklusion om salat med broccoli og couscous

Som du kan se, er det meget let at lave denne salat med broccoli og couscous. Det tager kun et par minutter at lave en sund ret fyldt med antioxidanter. Du kan også lave det på ugentlig basis, så længe dine andre måltider er fulde af forskellige fødevarer.

Husk, at det altid er en god idé at spise mange grøntsager. På den måde får du masser af plantestoffer. Disse hjælper med at reducere din risiko for at udvikle kroniske sygdomme, der er forårsaget af oxidation og betændelse.

Som det sidste må du ikke glemme, hvor vigtigt det er at supplere din kost med regelmæssig fysisk aktivitet og ordentlig hvile.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Vanduchova A, Anzenbacher P, Anzenbacherova E. Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties. J Med Food. 2019 Feb;22(2):121-126. doi: 10.1089/jmf.2018.0024. Epub 2018 Oct 27. PMID: 30372361.
 • Singh D, Arora R, Bhatia A, Singh H, Singh B, Arora S. Molecular targets in cancer prevention by 4-(methylthio)butyl isothiocyanate – A comprehensive review. Life Sci. 2020 Jan 15;241:117061. doi: 10.1016/j.lfs.2019.117061. Epub 2019 Nov 30. PMID: 31794774.
 • Holscher HD. Dietary fiber and prebiotics and the gastrointestinal microbiota. Gut Microbes. 2017 Mar 4;8(2):172-184. doi: 10.1080/19490976.2017.1290756. Epub 2017 Feb 6. PMID: 28165863; PMCID: PMC5390821.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.