Selvbruner af sukkerrør: Metode og fordele

For at få en pæn solbrændt hud behøver du ikke længere at tage til stranden og slet ikke gå ind i et solarie. En naturlig teknik med sukkerrør er ved at blive populær. Få mere at vide om den her.
Selvbruner af sukkerrør: Metode og fordele

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der findes mange selvbrunerteknikker, men kun få af dem er gavnlige for huden. Den såkaldte selvbruner af sukkerrør garanterer dog et solbrændt udseende uden at udsætte sig selv for solen eller gå i solarium.

Information fra American Academy of Ophthalmology fremhæver farerne ved kunstig solbrænding og langvarig udsættelse for UV-stråler, som ofte resulterer i konsekvenser som øjenskader, allergier, svækket immunforsvar, for tidlig aldring og hudkræft.

Selv om der er flere steder, der specialiserer sig i at ændre din hudfarve med stråling, er det godt at søge efter naturlige og mindre skadelige muligheder.

Hvad er selvbruner af sukkerrør?

Det er en selvbrunerteknik, der indeholder dihydroxyacetone (DHA), et stof, der findes i sukkerrør, og som reagerer på hudens overflade og omdanner keratin uden at aktivere melanin. I en artikel i magasinet Offarm påpeges det, at DHA-formler er relativt sikre på grund af deres ydeevne og manglende giftighed.

Det udføres ved at sprøjte lotion på huden med en spray. Inden for få minutter aktiveres DHA’en, og udseendet ændres. Denne metode er en hurtig og sikker måde at se mere solbrændt ud på .

Resultaterne falmer efter ca. en uge, men herefter kan man gentage proceduren. Hvis du vil forlænge effekten lidt længere, skal du undgå at bruge scrub og holde din hud fugtet.

Sukkerrørets fordele

Sukkerrør er rig på antioxidanter, polyfenoler og antiinflammatoriske stoffer. Koncentratet fra denne plante forbedrer aktiviteten af cellulær telomerase, som er forbundet med fysisk aldring.

Desuden hæmmer den melaninpigmentering, og dens organiske stoffer giver glathed, glans og hydrering. Disse komponenter forbedrer udseendet af dermis, selv om brugen af creme, lotion og andre kosmetiske produkter fremstillet med sukkerrør ikke anbefales til personer, der lider af hudlidelser som f.eks. nyligt opståede sår, psoriasis og dermatitis.

Eksem på hånd

Selvbruer med sukkerrør er kontraindiceret hos patienter med psoriasis.

Hvordan anvendes selvbruner af sukkerrør?

Selvbruner af sukkerrør påføres i en skønhedssalon med en sprøjtepistol. Proceduren tager 15 minutter, og 4 timer efter begynder man at kunne mærke effekten. Trinene er som følger.

1. Rengøring

Du må ikke bruge cremer, makeup og parfume på dagen for behandlingen, da dette vil forhindre en korrekt farvning. Hvis du har brugt dem, skal du fjerne dem grundigt.

2. Eksfoliering

Når huden er renset, kan du fortsætte med eksfoliering af ansigtet og kroppen. Formålet er at slippe af med de døde celler, så dihydroxyacetonen fordeles jævnt uden at efterlade ujævnheder.

Med et brusebad fjernes den formel, der er brugt til eksfolieringen, og vent derefter, indtil kroppen er tør.

3. Sprøjtning

Du træder ind i et rummeligt rum og stiller dig op for at modtage behandlingen. Du skifter stilling, mens specialisten påfører sprayen, som kan justeres for at optimere resultatet.

4. Tørring

Du skal vente et par minutter på, at kroppen tørrer, inden du tager tøj på. Hvis alle faserne er gennemført, vil resultatet være vellykket.

Fordele ved selvbruner af sukkerrør

De vigtigste fordele ved teknikken med sukkerrørskoncentrat er, at den ikke aktiverer melanin, og at der ikke opstår indre reaktioner eller virkninger, som ville opstå med andre selvbrunerprodukter eller ved længerevarende udsættelse for solen.

Andre fordele er som følger:

 • Det virker kun på overfladelaget, så du reducerer risikoen for allergier.
 • Efter et par timer kan du gå på stranden.
 • Resultatet er umiddelbart mærkbart.
 • Det er velegnet til alle hudtyper, selv med vitiligo. Selv om den ikke udjævner tonerne, opnår den en jævn effekt.
 • Påføringen er hurtig og smertefri.

Hvis der er ét punkt, der taler imod, er det, at selv om virkningerne er vidunderlige, så er de meget kortvarige. Hvis du ønsker at forlænge effekten lidt mere, er det bedst at undgå svømmehaller på grund af klorets blegende virkning.

Klor kommes i en pool

Klor fra svømmehaller kan fremskynde tabet af farve.

Forholdsregler før og efter anvendelse

Hvis du ønsker at gøre din hud midlertidigt mørkere med sukkerrør, skal du overveje følgende anbefalinger:

 • Voks de områder, der skal brunes.
 • Eksfoliering dage før behandlingen.
 • Hold kroppen tør i de første 9 timer.
 • Undgå at spraye på brysterne, hvis du ammer.
 • Brug neglelak for ikke at plette dine negle med den mørke farve.
 • Brug løstsiddende, mørkt tøj, der ikke gnider mod huden på dagen for behandlingen.

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) bemærker, at solbrændingslamper og solarier lover gylden hud, men indebærer alvorlige sundhedsrisici.

På den anden side øger solbrænding naturligt risikoen for erytem, forbrændinger, kløe og tørhed. Derfor er sukkerrørets økologiske bestanddele særligt effektive og meget populære til en vidunderlig sikker solbrænding.

Det kan interessere dig ...
Nøgler til at beskytte mod UV-stråler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Nøgler til at beskytte mod UV-stråler

Solcreme blokerer ikke alle UV-stråler. Det er blot et supplement til de andre foranstaltninger til at beskytte mod UV-stråler.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.