Slanketips der rent faktisk virker

Det er ikke kun, hvad du spiser, der går ud over din vægt: Huske at spise fem måltider om dagen, få masser af motion og få en god nats søvn, hvis du gerne vil slanke dig.
Slanketips der rent faktisk virker

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 26 august, 2022

At smide de ekstra kilo kan være gavnligt, ikke kun fordi det ser godt ud, men også fordi, at det er sundere. Vil du vide mere om nogle af de slanke tricks, der rent faktisk fungerer? De her råd er alle bakket op af videnskabelige undersøgelser. De kan hjælpe dig med at tabe et par kilo samtidigt med at du kommer i bedre form. Læs om slanketips der rent faktisk virker i denne artikel!

1. Motion

Undersøgelser har vist, at motion ikke kun hjælper dig med at brænde ekstra kalorier og tabe dig; det forbedrer også din generelle sundhed og reducerer niveauet af stress i din krop. Sørg for, at du tager del i en eller anden form for fysisk aktivitet mindst seks dage om ugen. Dette er et af ​​de allerbedste slanketips, der virkelig virker.

2. Spis små måltider i løbet af dagen

Frugter

At spise små måltider i løbet af dagen hjælper dit stofskifte til at fungere bedre. Det bedste, du kan gøre for din krop, når det kommer til mad, er at reducere størrelsen af ​​dine måltider, mens det værste du kan gøre, er at springe måltider over. Du vil kunne tabe dig og blive i bedre humør generelt ved blot at ændre denne enkle spisevane.

Anbefalet læsning efter “Slanketips der rent faktisk virker”:

Find ud af hvilke frugter, der fremmer vægttab

3. Spis morgenmad

Når du vågner op om morgenen, er dit stofskifte langsommere – for at få det i gang igen er det bedst at spise et lille måltid morgenmad. Undersøgelser har vist, at mennesker, der spiser morgenmad hver dag, vejer mindre end folk, der springer dette måltid over, så sørg for at starte din dag med et godt morgenmåltid.

4. Spis et æble om dagen

Roedt aeble

Kender du det engelske ordsprog, “an apple a day keeps the doctor away”? Kan det virkelig være rigtigt? Ja, det er det, i betragtning af at æbler er sprængfyldte med næringsstoffer, der forbedrer dit helbred såvel som øger dit stofskifte. Æbler indeholder også pektin (ligesom pærer), hvilket er en naturlig fedtforbrænder. Æbler er fulde af opløselige fibre (som hjælper med at reducere kolesterol), C-vitamin, og vand, så du vil føle dig mæt, hvis du spiser dem imellem dine små måltider i løbet af dagen.

5. Slanketips er at spise suppe

Ifølge en undersøgelse fra Penn University kan det, at spise suppe inden dit hovedmåltid, hjælpe dig med at spare op til 700 kalorier om ugen. I undersøgelsen viste det sig, at forsøgspersoner, der spiste suppe før et måltid, indtog samlet set 100 kalorier mindre end dem, der ikke gjorde. Så tag og spis en skål suppe før aftensmaden for at hjælpe dig i dit vægttab, så du kan nå dine mål.

6. Spis flere grøntsager

Skaal med broccoli - slanketips

Du bør indtage mindst 6 portioner grøntsager om dagen. Du kan for eksempel vælge salater eller vegetabilske snacks, tilføje grøntsager til retter som omelet eller drikker grønne smoothies og juicer. Disse er alle nemme måder at tilføje flere grøntsager til din daglige kost.

Læs også denne artikel efter “Slanketips der rent faktisk virker”:

Hvordan du laver en lækker rødbede salat

7. Få masser af søvn er et rigtig godt slanketips

Undersøgelser har vist, at hvis du ikke sover godt, producerer kroppen mere kortisol, også kendt som “stresshormonet”, hvilket også øger kropsvægten. Mellem 8 og 10 timers søvn pr. nat kan anbefales. Få så meget søvn, som du kan, for at fremme din sundhed generelt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Chung WS., Meijerink M., Zeuner B., Holck J., et al., Prebiotic potential of pectin oligosaccharides to promote anti inflammatory commensal bacteria in the human colon. FEMS, 2017.
  • Alissa EM., Ferns GA., Dietary fruits and vegetables and cardiovascular diseases risk. Crit Rev Food Sci Nutr, 2017. 57 (9): 1950-1962.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.