Slip af med mavefedt med disse fødevarer

Mavefedt er ikke let at forbrænde, selv med en sund og velafbalanceret kost og motion. Heldigvis kan det hjælpe at spise disse sunde fødevarer.
Slip af med mavefedt med disse fødevarer
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi vil alle have en flad mave, men vi spiser ikke altid en ordentlig kost. Det meste af tiden kan vi ikke tabe vores mavefedt, fordi vi ikke ved, hvordan man spiser ordentligt.

Det er af denne grund, at vi i dagens artikel gerne vil fortælle dig om nogle gode fødevarer til at forbrænde det stædige mavefedt. De hjælper dig med at bekæmpe mavefedt, så du kan nå dine mål for vægttab.

Nogle gange er det fedt, der findes på maven, ikke let at forbrænde, og du kan have svært ved at slippe af med det, selvom du følger en sund og afbalanceret kost og dyrker motion. Giv ikke op!

Måske vil disse råd hjælpe dig.

Fedme er i øjeblikket et verdensomspændende problem

Mand måler mave med målebånd

I dag, hvor fedme har nået den højeste top i historien, er lægerne begyndt at fokusere deres opmærksomhed på mad som en kilde til sundhed. Men idéen om, at du er, hvad du spiser, er et temmelig gammelt koncept.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er der mere end 1,9 milliarder overvægtige mennesker i verden. Overraskende nok er over 650 millioner af dem svært overvægtige.

Disse tal er ret alarmerende, og nu er der et enormt fokus på børn. Dette skyldes, at der er omkring 124 millioner svært overvægtige børn i verden, ifølge en undersøgelse WHO og Imperial College London offentliggjorde for et par måneder siden i magasinet “The Lancet”.

Læs også: Stillesiddende livsstil: Sådan påvirker det hjertet

Mavefedt og tilknyttede sygdomme

Flere undersøgelser viser, at mavefedt er direkte relateret til en større sandsynlighed for at blive plaget af andre sygdomme. Dette er hovedsageligt, fordi placeringen af ​​vores kropsfedt er lige så vigtig som den mængde, vi har.

Ifølge ny forskning fra Harvard University og Massachusetts General Hospital er overskydende mavefedt også forbundet med en risiko for at udvikle type 2-diabetes. Det er også lettere at udvikle en type koronar hjertesygdom.

Generelt påvirker overdreven mavefedt mænd mere end kvinder. Det skader også prostata og er direkte relateret til erektil dysfunktion, ifølge en undersøgelse udført af Institut for Urologi ved Cornell University.

Slip af med mavefedt med disse fødevarer

1. Laks

Denne slags fisk er en af ​​de sundeste for dit hjerte, og den er også fantastisk til at reducere mavefedt

Laks anbefales stærkt på grund af dets protein med høj biologisk værdi. Det er også en af ​​de bedste kilder til vitamin D. Overvægtige mennesker har normalt en mangel af dette vitamin, som en undersøgelse foretaget af forskere ved Columbia University School of Medicine fandt frem til.

2. Broccoli

Denne korsblomstrede grøntsag er let, fuld af vitaminer og rig på calcium, et mineral, der spiller en vigtig rolle i vægttab. Det var i det mindste, hvad en fælles undersøgelse fra flere amerikanske universitetsafdelinger fandt frem til. Undersøgelsen blev offentliggjort i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

3. Valnødder

Som en undersøgelse fra University of Barcelona påpeger, hjælper vanligt og moderat indtag af valnødder med at forbrænde mavefedt. Hemmeligheden her er, at deres indtag udløser serotonin, et hormon, der også forbedrer humør og mæthed.

Læs også: Fordele ved valnødder for maven

4. Tab mavefedt med bananer

Kvinde skræller banan

Selvom mange mennesker holder sig væk fra bananer på grund af deres høje indhold af kulhydrater, er dette den bedste frugt at spise, hvis du vil have en flad mave. Dette skyldes, at de indeholder kalium, som hjælper med at fjerne væsker.

5. Vandmelon

Vandmelon er en anden fremragende frugt, der er rig på kalium, som man kan fjerne væsker med. Det kan også hjælpe med at reducere kropsfedt og reducere kolesterol i blodet, ifølge en undersøgelse fra University of Kentucky.

6. Mørk chokolade

Mørk chokolade med et indhold på over 60% kakao er fyldt med gavnlige antioxidanter, der hjælper med at sænke betændelse i den nedre mave. Det dæmper også din trang til slik og søde sager.

7. Yoghurt naturel mod mavefedt

Kombiner fordelene ved yoghurt naturel med dine yndlingsfrugter og nyd en lækker snack

Helt naturlig yoghurt anbefales i vægtkontrolsdiæter. Det er også rigt på probiotika (tarmmikrobiota) og fremmer derfor tarmsundhed. Du ved det muligvis ikke, men hvis din mikrobiota er godt afbalanceret, er det mere sandsynligt, at du taber mavefedt, ifølge en undersøgelse fra Universitetet i Wien.

Hvis du tilføjer bær til din yoghurt eller enhver anden type frugt med høj vanddrivende kraft, vil effekten være større.

Oprethold en sund samlet kost og dyrk motion

Ud over at øge dit forbrug af disse produkter, skal du reducere dit indtag af transfedtstoffer og raffineret sukker fra din kost.

American Heart Foundation anbefaler også, at du forbliver aktiv og træner nogle aerobe og styrkeøvelser i mindst 15 minutter om dagen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lee, R. K., Chung, D. , Chughtai, B. , Te, A. E. and Kaplan, S. A. (2012), Central obesity as measured by waist circumference is predictive of severity of lower urinary tract symptoms. BJU International, 110: 540-545.
  • Journal of Proteome Research. Benefits of nut consumption for people with abdominal obesity, high blood sugar, high blood pressure. ACS News Service Weekly PressPac: November 02, 2011
  • Carrelli, A., Bucovsky, M., Horst, R., Cremers, S., Zhang, C., Bessler, M., Schrope, B., Evanko, J., Blanco, J., Silverberg, S. J., … Stein, E. M. (2016). Vitamin D Storage in Adipose Tissue of Obese and Normal Weight Women. Journal of bone and mineral research : the official journal of the American Society for Bone and Mineral Research, 32(2), 237-242.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.