Smoothie med citrus og gurkemeje for at styrke dit forsvar

Gurkemeje er et af de krydderier, der indeholder de mest sunde næringsstoffer for vores krop. Ud over at indgå i karry kan det bruges på mange måder i køkkenet.
Smoothie med citrus og gurkemeje for at styrke dit forsvar

Sidste ændring: 09 august, 2022

Gurkemeje (Curcuma longa) er en rod, der hører til samme familie som ingefær og bruges i madlavning. Det er et meget populært krydderi for sin antiinflammatoriske og antioxidant effekt. Disse egenskaber skyldes virkningen af curcumin. Ved du, hvordan man laver en smoothie med citrus og gurkemeje?

Dette naturlige krydderi er hovedingrediensen i karry, der i vid udstrækning bruges til salte retter som gryderetter og supper. Du kan dog også tilsætte gurkemeje til juice og smoothies og kombinere det med forskellige typer frugt for at nyde alle dets egenskaber.

I denne artikel præsenterer vi nogle idéer til at lave en smoothie med citrus og gurkemeje for at styrke dit forsvar.

Smoothies med gurkemeje

Smoothie med citrus og gurkemeje

Lækker smoothie med citrus

Denne smoothie får sin energigivende og antioxidant virkning fra C-vitaminet i mandarinerne sammen med virkningerne af gurkemeje og ingefær.

I denne smoothie med citrus og gurkemeje giver mandarinerne C-vitamin med antioxidante egenskaber. Dette næringsstof hjælper med at forbedre immunfunktionen, ifølge en artikel offentliggjort i tidsskriftet “Nutrients”.

Derudover har gurkemeje en antiinflammatorisk virkning. Ingefær bidrager også med sin evne til at modulere inflammation, og kokos, ud over at give fedtstoffer og mineraler, giver smoothien en sød smag.

For at tilberede fire portioner af denne smoothie skal du bruge:

 • 2 mandariner
 • 1/2 teskefuld gurkemejepulver
 • 300 ml kokosvand
 • Et stykke ingefær
 • Lidt revet kokosnød for at give den struktur

Kom det hele i blenderen, indtil du får en glat blanding. Så kan du nyde din forfriskende og meget sunde drink!

Du er måske interesseret i: Fordele ved at indtage citrus til morgenmad

Smoothie med citrus, gulerod, mango og gurkemeje

Mangosmoothie

Denne smoothie giver energi og er fuld af vitaminer, så du kan starte dagen med opladede batterier. Du må ikke gå glip af den!

Denne smoothie med citrus og gurkemeje har mange egenskaber. Gulerødder er ud over at være rige på betacaroten også rige på en stor mængde vitaminer: A, C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E og K. De indeholder også mineraler som kalium, mangan, jern, calcium og fosfor.

Appelsiner er som alle citrusfrugter en vigtig kilde til vitaminerne A, B1, B2 og C, mineraler og fibre. Ud over at styrke dit forsvar hjælper de med at regulere blodets kolesterol- og urinsyreindhold. De er også gode allierede til at holde din hud og dine negle sunde og stærke.

Det er vigtigt at huske, at A-vitamin er et vigtigt næringsstof for synets sundhed og for mange andre væv, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2016.

Gurkemeje har ud over de førnævnte antiinflammatoriske og antioxidant egenskaber en beskyttende effekt på dit fordøjelsessystem. Som det sidste giver ingefær energi og er et stærkt antibakterielt middel, der kan hjælpe dig med at bekæmpe influenzasymptomer takket være sin svedhæmmende effekt.

Denne smoothie er et sandt energitilskud og helt sikkert en god måde at starte dagen på. For at tilberede den skal du bruge:

 • 2 gulerødder
 • 1 mango
 • 2 appelsiner
 • 1/2 spiseskefuld gurkemejepulver
 • Lidt revet ingefær

Når du har skrællet gulerødderne, mangoen og appelsinerne, skal du skære dem i tern og blende dem. Tilsæt derefter ingefær og gurkemeje, og blend, indtil alt er godt blandet, og si det hele. Du kan opbevare denne smoothie i køleskabet i to til tre dage.

Du er måske interesseret i: 4 lækre opskrifter med gulerødder

Smoothie med citrus, gojibær og gurkemeje

En skål med gojibær

Gojibær er en superfødevare på grund af deres stærke antioxidant egenskaber.

Denne smoothie med citrus, gojibær og gurkemeje har flere gavnlige sundhedsegenskaber. For det første har den kraftige antioxidant og antiinflammatoriske virkninger fra gurkemeje. Derudover indeholder den takket være appelsinerne en masse C-vitamin, som er med til at styrke immunsystemet.

Gojibær betragtes som en superfood på grund af deres utrolige antioxidant egenskaber. Ingefær har også gavnlige egenskaber: Det er et fremragende antiinflammatorisk og antiseptisk middel. Når man blander disse ingredienser, får man en gavnlig og sund drik.

For at tilberede denne drik skal du bruge:

Når du har presset saften fra appelsinerne, skal du putte alle ingredienserne i blenderen og blende dem, indtil du får en homogen konsistens.

Du kan også tilføje nogle isterninger, når du blender smoothien, så den bliver koldere. For at resultatet bliver endnu mere fantastisk, kan du pynte glasset med en halv appelsinskive. Det er bedst at drikke den om morgenen for at få en optimal mængde energi hele dagen.

Inkludér gurkemeje i dine smoothies

Som du kan se, er krydderier ikke kun nyttige til at give bedre aroma og smag til dine salte retter. De kan også bruges i desserter og i dette tilfælde i smoothies.

Brug dem ofte for at give dine måltider en større antioxidant og antiinflammatorisk kapacitet. Husk dog, at de ikke har magiske egenskaber. Du er nødt til at tilføje disse ingredienser til en varieret og afbalanceret kost for at få gavn af deres egenskaber.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
 • Saari JC., Vitamin A and visión. Subcell Biochem, 2016. 81: 231-259.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.