30 smukke citater om tristhed og følelsesmæssig lidelse

Et par smukke ord, der læses på det rigtige tidspunkt, kan give dig en lærdom for livet. I denne artikel har vi samlet de bedste citater om sorg og lidelse, som du kan tænke over.
30 smukke citater om tristhed og følelsesmæssig lidelse

Sidste ændring: 09 august, 2022

I dag har vi samlet 30 citater om tristhed og følelsesmæssig lidelse til at ledsage dig i denne proces. Tristhed er en del af vores følelsesregister. Det er en lige så gyldig følelse som glæde eller vrede, så det giver ingen mening at skamme sig over den eller forsøge at undertrykke den.

Selv om det naturligvis bør ledsages af mådehold, kan det være kontraproduktivt ikke at kanalisere sine følelser.

Folk finder lettelse fra deres følelser på forskellige måder. Som en grundlæggende følelse er tristhed en af de stærkeste følelser, vi kan opleve. Det er ikke let at kontrollere den og det indebærer ofte at lade den manifestere sig, mens du formilder den med dine positive følelser.

Når det er sagt, vil vi efterlade dig med nogle citater om tristhed og lidelse, som vil få dig til at reflektere over denne kraftfulde følelse.

Bedste citater om tristhed og følelsesmæssig lidelse

Ifølge forskere har tristhed og lidelse flere karakteristika til fælles. Faktisk ligner de udløsende faktorer i din krop som reaktion på en situation, der gør dig trist, dem, der opstår, når du oplever smerte.

Nogle eksperter siger, at tristhed og lidelse i det rette omfang og kanaliseret på den rette måde kan påvirke dit liv positivt. Det er selvfølgelig noget, som du ofte ikke indser midt i hvirvelvinden, men først når du har formået at komme ud af den. Vi håber, at vores citater om sorg og lidelse vil give dig stof til eftertanke.

1. Citater om tristhed: “Tristhed er ikke andet end en mur mellem to haver” (Khalil Gibran)

Det er en mur, der nogle gange vil være lige så høj, som du ønsker, at den skal være. Valget mellem at blive i den ene eller den anden have afhænger af dit engagement over for dig selv.

2. “Vi må forstå, at sorg er et hav, og nogle dage drukner vi, mens vi andre dage er tvunget til at svømme” (R. M. Drake)

Under alle omstændigheder er det et hav, som altid er der. Det gælder for alle, så tro ikke, at det er en eksklusiv følelse, som du skal håndtere. At forstå dette er en af de bedste erfaringer med sorg og lidelse.

Vi tror, du gerne vil læse: SAVERS metoden: Vaner, der vil ændre dit liv

3. “Smerte forsvinder aldrig rigtig; du rejser dig bare og vænner dig til den og gør dig selv stærkere” (Ritu Ghatourey)

Du kan trods alt ikke ændre det, der har gjort dig trist. Du kan ikke ændre fortiden, men du kan ændre den holdning, du vælger til at se fremtiden i øjnene.

4. Citater om tristhed: “Hvis du kan sidde med din smerte, lytte til din smerte og respektere din smerte, kan du i sidste ende komme over din smerte” (Bryant McGill)

Hvis du vender ryggen til den, kommer du aldrig over den. Sorgen skal bekæmpes frontalt, nogle gange endda med brystet oppe.

5. “For en person med knust hjerte er minderne livsblodet i deres elendighed” (Munia Khan)

Faktisk er det minderne, der gør dig trist. Eller rettere sagt er det din ukontrollerede ængstelse over for dem, der forårsager denne reaktion.

6. Citater om tristhed: “Det, der får os til at græde, vil føre os til nåde. Vores smerte er aldrig spildt” (Bob Goff)

Som vi bemærkede i begyndelsen af disse citater om tristhed og lidelse, er dette ikke noget, der måske virker indlysende for dig i begyndelsen, men det gør det til sidst. Så længe du lærer af det, vil din lidelse ikke være forgæves.

7. “Nogle gange skal der sorg til at kende lykken, støj til at værdsætte stilhed og fravær til at værdsætte nærvær” (Ukendt)

Hvordan ville du lære at værdsætte lykkelige øjeblikke, hvis du ikke først skulle opleve triste situationer?

8. “Ethvert menneske har sine hemmelige sorger, som verden ikke kender, og vi kalder ofte et menneske koldt, når han blot er trist” (Henry Longfellow)

Trist mand som følge af at læse citater om tristhed

At forstå andres sorg er en del af det. Det er trods alt nogle gange meget let at camouflere sorg. Et smil er ikke altid ensbetydende med lykke. Nogle gange er det bare en maske.

9. Citater om tristhed: “Det er sørgeligt, når en person, du kender, bliver en person, du kendte” (Henry Rollins)

Dette er et af de mest levende sørgelige kærlighedscitater i vores udvalg.

Du vil helt sikkert kunne lide denne artikel: Er det muligt at elske uden at lide?

10. “Din tristhed er en gave. Du må ikke afvise den. Skynd ikke på den. Lev den fuldt ud og brug den som brændstof til at forandre og vokse” (Máxime Lagacé)

I det rette mål, selvfølgelig! Når vi siger, at du ikke skal undertrykke den, mener vi ikke, at du skal lade følelsen kontrollere dig. Det er godt at græde, men det er endnu bedre at vide, hvornår man skal stoppe.

11. “Der er øjeblikke, hvor jeg ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage og fjerne al tristheden, men jeg har en fornemmelse af, at hvis jeg gjorde det, ville glæden også forsvinde” (Nicholas Sparks)

De lærdomme, som disse øjeblikke har lært dig, ville også forsvinde. Man er aldrig den samme, når man har løftet hovedet og er kommet ud af stormen.

12. Citater om tristhed: “Livet er ikke forpligtet til at give os det, vi forventer” (Margaret Mitchell)

Det er noget, som jo før du forstår det, jo før vil du blive skånet for situationer, der vil få dig til at være unødigt trist.

13. “Så det er sandt, når alt er sagt og gjort, at smerte er den pris, vi betaler for kærlighed” (E. A. Bucchianeri)

Når alt kommer til alt, indebærer det at elske stiltiende at leve med hjertesorg i fremtiden.

14. “De bitreste tårer, der udgydes over grave, er for usagte ord og uudførte gerninger” (Harriet Beecher)

Dette er endnu en lære fra sætningerne om sorg og lidelse, som du bør anvende i dit liv for at undgå fremtidige beklagelser.

15. “Smerte er ikke så tung som skyld, men den tager mere fra dig” (Veronica Roth)

Desuden efterlader den et aftryk på dig, som aldrig kan slettes.

16. Citater om tristhed: “Du ved, at hjertet kan gå itu, men det fortsætter alligevel med at slå” (Fannie Flagg)

Fordi livet går videre, hvilket fortæller dig, at du bliver nødt til at komme over det før eller siden.

17. “Gråd er på sin vis helt i orden, så længe det varer ved. Men man er nødt til at stoppe før eller siden, og så skal man stadig beslutte, hvad man skal gøre” (C. S. Lewis)

I det sidste ligger nøglen: At beslutte, hvad man skal gøre. Det er op til dig at vælge, hvordan du vil lede dit liv, og hvilken retning du vil have det til at tage.

18. “At føle sig fortabt, gal og desperat hører lige så meget til et godt liv som optimisme, vished og fornuft” (Alain de Botton)

Tristhed er en helt gyldig følelse. Den person, der er trist, er ikke ringere end den person, der er glad.

19. Citater om tristhed: “Man behøver ikke vand for at føle, at man drukner, vel?” (Jodi Picoult)

Dette er noget, som vi er sikre på, at mange læsere vil kunne tilslutte sig.

20. “Jeg kan altid lide at gå i regnvejr, så ingen kan se mig græde” (Charles Chaplin)

Dette er et par ord, der giver krydderi til enhver ulykkelig begivenhed.

21. “Der er ingen større smerte end at mindes det øjeblik, hvor vi var lykkelige med elendighed” (Dante)

Som vi allerede har bemærket i andre sætninger om sorg og lidelse, er minderne den gødning, der får din sorg til at vokse.

22. “Tårer er ord, som munden ikke kan tale og hjertet ikke kan bære” (Joshua Wisenbaker)

De er et sprog, vi bruger, når vores følelser overgår vores ord.

23. “En ting, du ikke kan skjule, er, når du er forkrøblet indeni” (John Lennon)

Du kan maskere den og få den til at gå ubemærket hen over for nogle, men hvis du ikke har sluttet fred med din smerte, vil den før eller siden manifestere sig.

24. “Det gode liv er ikke immun over for sorg, men vores lidelse bidrager til vores udvikling” (Alain de Button)

Acceptér, at dit liv har triste og lykkelige øjeblikke. Kontrasten mellem de to giver dig lyst til at fortsætte med at leve.

25. Citater om tristhed: “Ethvert fjols kan være lykkelig. Det kræver en mand med et sandt hjerte at gøre skønhed ud af de ting, der får os til at græde” (Clive Barker)

Nogle tager smerte som en prøve for at bevise over for sig selv, at de kan overvinde enhver forhindring og blomstre på trods af alle odds.

26. “Ethvert liv har et vist mål af smerte, og nogle gange er det det, der vækker os” (Steven Tyler)

Kvinde med lyskæde

Det gør den på en så tidløs måde, at den får dig til at holde dig vågen for evigt.

27. Citater om tristhed: “Kedsomhed, vrede, tristhed og frygt er ikke dine; de er ikke personlige. De er tilstande i det menneskelige sind. De kommer og går. Intet af det, der kommer og går, er dig” (Eckhart Tolle)

Det er følelser, som vi alle oplever, så undgå at tro, at dit liv er det eneste, der har at gøre med ubehagelige øjeblikke. Ethvert ansigt gemmer på sin egen historie om frustration, sorg og lidelse. Lad være med at gøre dem til en del af din identitet.

28. “Kernen i enhver frustration er en grundlæggende struktur: Kollisionen mellem et ønske og en urokkelig virkelighed” (Alain de Botton)

Mange tristhedskvaler forklares på denne måde: De er en illusion, der har haft et rendezvous med virkeligheden.

29. Citater om tristhed: “Folk græder ikke, fordi de er svage, men fordi de har været stærke for længe” (Johnny Depp)

Husk det, når du tror, at gråd er et tegn på svaghed.

30. “Jeg plejede at tro, at det værste i livet var at ende alene. Det er det ikke. Det værste i livet er at ende sammen med folk, der får dig til at føle dig alene” (Robin Williams)

Vi slutter vores liste over sætninger om sorg og lidelse med denne refleksion over din omgangskreds. Der er ingen tvivl om, at du kan håndtere disse følelser bedre, når du er sammen med de rigtige mennesker.

Må disse sidste ord tjene som en vejledning, så du beslutter dig for at søge hjælp hos venner og familie, når du føler, at disse følelser overvælder dig. En skulder at græde ud ved, varmen fra et kram og ærlige råd kan gøre en stor forskel.

Det kan interessere dig ...
5 inspirerende citater til når livet ikke går godt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 inspirerende citater til når livet ikke går godt

Ved at tænke mere på andre og have disse citater i tankerne, når tiderne blive svære, så kan du komme stærkere ud på den anden side.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bonanno, G. A., Goorin, L., & Coifman, K. G. Sadness and grief. 2008.
  • Forgas, J. P. Can sadness be good for you?. Australian Psychologist. 2017; 52(1): 3-13.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.