Syltede agurker i eddike: Næringsstoffer, fordele og tilberedning

Vi vil give dig en simpel opskrift på syltede agurker og fortælle dig om fordelene ved at inkludere dem regelmæssigt i din kost.
Syltede agurker i eddike: Næringsstoffer, fordele og tilberedning
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Syltede agurker kan spises på ethvert tidspunkt af dagen. De er ret mættende og indeholder en god mængde essentielle næringsstoffer og kvalitetsantioxidanter.

Læs videre for at udforske den trinvise opskrift, vi har til dig. Tilbered dem og nyd en lækker ret.

Opskrift på syltede agurker i eddike

Syltede agurker anbefales i forbindelse med mange diæter, også hvis du har til hensigt at tabe dig. De kan endda være gode for atleter, idet de reducerer risikoen for muskelkramper.

Før vi begynder, skal det bemærkes, at konserverede fødevarer ikke altid betragtes som forarbejdede fødevarer af lav kvalitet.

Dem, der er lavet derhjemme, kan give nyttige næringsstoffer, så de kan indtages ofte for at udnytte fordelene ved grøntsager. De er en bekvem måde at inkludere disse produkter i kosten på. Desuden har de en ret lang holdbarhed.

Syltede agurker i træskål

Syltede agurker er nemme at tilberede, lækre og næringsrige.

Ingredienser

Først og fremmest vil vi vise dig, hvordan du tilbereder syltede agurker. Til dette skal du bruge følgende produkter:

 • Hvidvinseddike.
 • Sennepsfrø.
 • Hvidløg.
 • Sort peber.
 • Oregano.
 • Små agurker.

Fremgangsmåde

 1. Først og fremmest skal du vælge agurkerne. I dette tilfælde anbefales det at vælge små, da de hurtigt får al smagen, og det er lettere at håndtere dem.
 2. Herefter skal du vaske dem grundigt og tilsætte lidt salt.
 3. Lad dem tørre i 24 timer bagefter.
 4. Derefter skal du tage et sterilt glas og lægge agurkerne i det.
 5. Tilsæt sennepsfrø, peber, hvidløg og oregano. Det er også muligt at inkludere ethvert andet krydderi, du ønsker i opskriften.
 6. Når du har gjort dette, skal du fylde glasset med hvidvinseddike, der tidligere er kogt i en gryde.
 7. Lad det stå i mindst 20 dage.
 8. For at fremskynde processen kan du prikke i agurkerne med en gaffel. På den måde vil væsken hurtigt trænge ind i grøntsagen, hvilket gør, at de er klar på kortere tid.
 9. Hvad angår opbevaring, kan de holde sig 12 måneder uden problemer på et køligt og tørt sted.

Næringsværdi af syltede agurker

Med hensyn til næringsværdi skal det bemærkes, at syltede agurker har et lavt kalorieindhold. De giver knap 25 kalorier pr. 100 gram produkt. Disse kommer hovedsagelig fra sukkerstoffer med et indhold på 1 g pr. 100 g.

Hvad angår mikronæringsstoffer, står salt øverst på listen med et indhold på 960 mg. Desuden er de i stand til at levere C-vitamin i tilstrækkelige mængder.

Syltede agurker indeholder dog ligesom mange andre grøntsager fytokemikalier med antioxidant kapacitet. Disse elementer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og holder inflammation i kroppen under kontrol.

Denne effekt forhindrer udviklingen af visse sundhedsproblemer som f.eks. type 2-diabetes. Stofskiftet nyder godt af et regelmæssigt forbrug.

Syltede agurker i en skål

Syltede agurker har et lavt kalorieindhold. Derfor kan de indtages som en del af en slankekur.

Fordelene ved syltede agurker

Først og fremmest er det værd at nævne, at syltede agurker giver en betydelig mængde C-vitamin. Dette element har vist sig at bidrage til at forbedre immunsystemets effektivitet.

På den anden side er de en kilde til fibre. Dette stof øger volumenet af den fækale bolus, hvilket medfører en større stimulering af tarmenes mekanoreceptorer. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet BMJ bidrager et tilstrækkeligt indtag af fibre til at reducere forstoppelse og undgå tarmproblemer. Der anbefales et dagligt indtag på mindst 25 gram.

De kan også give en vis mængde probiotiske bakterier. Disse øger tætheden og diversiteten af mikrobiotaen i tarmen. På denne måde reduceres forekomsten af mange inflammatoriske patologier, og der sikres korrekt fordøjelse og optagelse af næringsstoffer. Der er beviser for, at det er afgørende at holde mikrobiotaen i god orden for at opnå en god sundhedstilstand.

Spis hjemmelavede syltede agurker

Som du har set, er det nemt at lave hjemmelavede syltede agurker. Få ingredienser og et minimum af tid er nødvendigt for at opnå et godt resultat, der kan opbevares i en periode på mindst 12 måneder uden problemer.

Syltede agurker giver en god mængde antioxidanter. Det er nødvendige elementer til at neutralisere dannelsen af frie radikaler og forebygge udviklingen af kroniske og komplekse sygdomme på mellemlang sigt.

Det kan interessere dig ...
Rødbedetatar: Opskrift trin for trin
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Rødbedetatar: Opskrift trin for trin

Vidste du, at nitrater kan bekæmpe forhøjet blodtryk? Vi viser dig, hvordan du får dem i din kost med denne opskrift på rødbedetatar.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
 • Tabbers, M. M., & Benninga, M. A. (2015). Constipation in children: fibre and probiotics. BMJ clinical evidence2015, 0303.
 • Järbrink-Sehgal, E., & Andreasson, A. (2020). The gut microbiota and mental health in adults. Current opinion in neurobiology62, 102–114. https://doi.org/10.1016/j.conb.2020.01.016

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.