6 tips til en manicure med klistermærker

Manicure med klistermærker er en praktisk, enkel og smuk metode. Vi fortæller dig, hvordan du udfører denne type negleudsmykning.
6 tips til en manicure med klistermærker

Sidste ændring: 01 maj, 2023

Manicure med klistermærker er en praktisk og hurtig måde at udsmykke dine negle på. Det gode ved denne ressource er, at du får alle de samme egenskaber som ved neglekunst, men du behøver ikke at gå til en skønhedssalon eller have en masse viden om teknikken.

Det eneste, du behøver, er at finde klistermærker, du kan lide, og klistre dem på dine negle, så de ser ud, som om en professionel negleteknikker har arbejdet på dem. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om, hvordan du kan drage fordel af disse letanvendelige klistermærker.

Hvad er manicure med klistermærker, og hvad er fordelene?

Brugen af klistermærker er en af de mest populære tendenser, når det kommer til manicure. Det skyldes, at de er meget lette at bruge, da det eneste, du skal gøre, er at klistre klistermærket på din negl eller en del af den.

Denne procedure lover et resultat i topklasse uden at skulle tilbringe timer i en salon eller udsætte neglene for infektioner fra forurenede instrumenter eller anvendelse af kemikalier.

En artikel i Actas Dermo-Sifilográficas advarer om, at neglefiksering med stoffer, der indeholder akrylater, er forbundet med allergisk kontakteksem.

På den anden side er manicure med klistermærker bemærkelsesværdig takket være mange fordele. En af dem er muligheden for at opnå ethvert design, lige fra det mest diskrete til det mest udførlige.

Faktisk vurderer det koreanske selskab for skønhed og kunst, at det er muligt at reproducere ethvert kunstværk eller mønster næsten identisk med disse klistermærker. Negleklistermærker kan endda findes i forretninger, der sælger negleprodukter i farver, mønstre, glitter eller med prægning. Der er alt!

Kvinder udfører manicure med klistermærker

Typer af klistermærker til manicure

Der findes to grundlæggende typer af negleklistermærker: Klæbende og vandbaserede klistermærker. Mens førstnævnte indebærer, at tegningen skal pilles af fra en folie og klæbes på neglen, indebærer sidstnævnte, at klæbemidlet skal lægges i blød for at løsne det og overføres til neglen ved at trykke.

Til gengæld kan klistermærkerne være komplette eller delvise, enten bare en farve eller en gennemsigtig glans. I begge scenarier er det klistermærket, der forbedrer udseendet. Til dette formål er det muligt at finde klistermærker, hvis modeller er som følger:

 • Glitter.
 • Farvede.
 • Geometriske.
 • Med spejleffekt.
 • Abstrakte figurer.
 • Fransk manicure.
 • Bogstaver, symboler og logoer.
 • Karikaturer og kunstneriske værker.
 • Sølv- eller guldglimmer.
 • Dyreprint, blomster eller striber.
 • Almindelig farve, ensfarvet eller flerfarvet.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Kan negletørrere med UV forårsage hudkræft?

Tips til manicure med klistermærker

Der er to grundlæggende tips til en vellykket manicure med klistermærker. Det første er at læse producentens instruktioner, fordi nogle klistermærker kræver visse trin for at klæbe ordentligt – f.eks. dem, der er vandbaserede.

Det andet vigtige tip er at rengøre neglene, fordi rester af den tidligere lak eller fedtpletter betyder, at klistermærket ikke klæber ordentligt. Her må du ikke glemme at skubbe neglebåndet tilbage, da det hjælper med at få klistermærket til at se pænt ud. Andre forslag er nævnt nedenstående.

1. Vælg dine klistermærker efter størrelsen på dine negle

Det er en god idé at overveje størrelsen og formen på dine negle, før du placerer klistermærkerne. Hvis du har korte negle, skal du vælge klistermærker med små detaljer, da det er meget sandsynligt, at du bliver nødt til at klippe klistermærket til, så det passer til dine negles størrelse. Og hvis du fjerner en del af mønstret, mister klistermærket sandsynligvis sin charme.

2. Fil det overskydende klæbemiddel af

Hvis klistermærkerne skal dække hele neglen, men du opdager, at en minimal margin stikker ud, skal du file resten af det af, efter at du har limet det på. Selv om du kan klippe dem, vil filning sikre, at klistermærket flugter med neglens kant.

3. Brug dem som et supplement til lak

Negleklistermærker er alsidige, så de kan fungere som en lak eller som et supplement til neglelak.

Hvad betyder det? Jo, ud over at simulere en traditionel manicure kan prints lægges oven på lakken som en supplerende ressource. For eksempel hvide negle fremhævet med mønstrede klistermærker.

4. Sørg for, at der ikke er nogen rynker i din manicure med klistermærker

Når du placerer klistermærkerne, skal du starte fra indersiden af neglen og lidt efter lidt bevæge dig mod spidsen, idet du sørger for ikke at efterlade luftbobler eller rynker. Medmindre det er et design med hævede mønstre, ønsker du ikke, at klæbemidlet skal se voluminøst ud.

5. Hvis det er vandbaserede klistermærker, skal du overholde påføringstrinene

Når klistermærkerne er vandbaserede, er der et andet trin, når du skal pille dem af og klistre dem på. Du skal dyppe papiret i vand og vente et minut, før klistermærket skrælles af folien.

Når det er skilt fra folien, skal du bruge en manicurepincet til bedre at håndtere og klæbe klistermærket på. Som i den traditionelle procedure skal du lime det på og forsegle det med en topcoat.

6. Få dine negle til at stråle

Når malingen, limningen og beskæringen af overskuddet er afsluttet, er det sidste trin at påføre en gloss coat for at give dine negle et lakeret udseende. Desuden er denne variation af lak nødvendig for at fiksere klistermærkerne og beskytte dem mod friktion eller skader, der kan ødelægge manicuren.

Roser på negle

Vi tror, at du måske også er interesseret i at læse dette: Alt, hvad du bør vide om gelenegle

Sådan fjerner du negleklistermærker

Når du ønsker at ændre manicuren eller blot udskifte mønsteret, er det ikke nødvendigt at file og dermed slide eller mishandle neglen. Neglelakfjerner er et praktisk stof til at tage dem af. Du skal blot fugte et stykke bomuld med produktet, lægge det oven på neglene og gnide forsigtigt. Det er alt!

Hvad skal man huske på om manicure med klistermærker?

At påføre klistermærker på neglene er blevet et alternativ til at forskønne hænderne på kortere tid end med traditionel manicure. Desuden er mulighederne, hvad angår designs, ret omfattende. Derfor bruges negleklistermærker også som et supplement til andre teknikker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gatica-Ortega, M. E., Pastor-Nieto, M. A., & Silvestre-Salvador, J. F. (2018). Dermatitis alérgica de contacto por acrilatos en esmaltes permanentes. Actas Dermo-Sifiliográficas109(6), 508–514. https://doi.org/10.1016/j.ad.2017.08.010
 • Lee, E.-J., & Jeong, S.-Y. (2021). Design of Nail Water Decals based on Andy Warhol’s Works. The Korean Society of Beauty and Art22(4), 159–169. https://doi.org/10.18693/jksba.2021.22.4.159

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.