9 tips til at tabe fedt og definere ansigtet

Det synes vanskeligt at opnå et velformet ansigt uden kirurgi. Der er dog måder at tabe sig på og definere dit ansigt på en naturlig måde. Vi fortæller dig om dem her.
9 tips til at tabe fedt og definere ansigtet

Sidste ændring: 26 august, 2022

At tabe ansigtsfedt for at definere ansigtet kræver en streng forpligtelse, hvis du ønsker at opnå det naturligt. Resultaterne er altid forbundet med den livsstil, du vedtager. Ellers vil der ikke være nogen mærkbare ændringer i ansigtet.

Ansigtet er et af de vanskeligste områder af kroppen at slanke. Du har sikkert bemærket salg af redskaber eller midler, der er en hjælp til tab af ansigtsfedt og definition. Nogle mennesker tyer også til operationer for hurtigt at få den ønskede effekt.

Der findes dog andre naturlige måder at reducere ansigtets rundhed på, selv om de kræver lidt mere arbejde. Inden vi ser på metoderne, er det dog vigtigt at kende oprindelsen til denne fedtophobning.

Hvorfor ophobes fedt i ansigtet?

På grund af genetik er der væv, der har en tendens til at blive deponeret mere i nogle områder end i andre. I ansigtet viser fedtdepoter en fortykkelse af kindbenene.

Den vigtigste faktor, der er forbundet med denne type rundhed i ansigtet, er vægtøgning som følge af usunde vaner. Mens nogle mennesker har det godt med at have fylde i kinderne, foretrækker andre at forme ansigtet, men uden at gennemgå æstetiske indgreb.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Asymmetriske ansigter: Hvad der forårsager dem, og hvordan de behandles

Anbefalinger til at tabe fedt og definere ansigtet

Det er muligt at tabe fedt i ansigtet og definere det uden kirurgi ved at koncentrere din indsats om at træne hele din krop og ikke kun ansigtet. Til dette formål er det en god idé at anvende følgende tips.

1. Tab dig

Det er klart, at fedt i ansigtet er en konsekvens af vægtøgning. For at bekæmpe det oppustede udseende er det nødvendigt at komme i form.

Aerobiske træningsrutiner øger stofskiftet og har et meget gunstigt resultat. Nogle aktiviteter, der fremmer tab af fedt i ansigtet og på kroppen, er følgende:

  • Løb.
  • Dans.
  • Svømning.
  • Cykling.

Det er vigtigt at opretholde en passende kropsvægt for at mindske risikoen for, at der ophobes fedt omkring ansigtet.

2. Spis en afbalanceret kost

Sund ernæring har indflydelse på det samlede fedttab. Stegte fødevarer, sukker og forarbejdede kulhydrater er ikke gode for din kost.

I stedet skiller grøntsager og frugter sig ud blandt de gavnlige produkter til at kontrollere ophobningen af fedtvæv, både i ansigtet og på kroppen.

Når det kommer til sund kost, nævner magasinet Nutrients, at et højere indtag af fuldkorn er forbundet med en lavere risiko for vægtøgning. Som følge af det minimeres fedtophobningen i områder som ansigtet.

En sund salat tilberedes

Ved at øge andelen af grøntsager i din kost kan du bedre kontrollere din vægt og reducere fedtophobningen.

3. Få nok hvile for at tabe dig og definere ansigtet

De, der ikke får nok søvn, står over for mange konsekvenser, såsom forhøjet kortisolniveau, øget tendens til dårlige spisevaner og ændret stofskifte.

En udhvilende søvn er gavnlig for fedtforbrændingen. Prøv at sove mellem 6 og 8 timer, så processen med at tabe fedt i ansigtet forstærkes.

Desuden er ordentlig hvile med til at definere ansigtet, fordi der under søvnen produceres elastin og naturlig kollagen. Desuden forebygger du mørke rande under øjnene, og huden ser glattere ud.

4. Hold øje med dit natriumindtag

Den Panamerikanske Sundhedsorganisation (PAHO) påpeger, at det gennemsnitlige daglige saltindtag overstiger den maksimale mængde, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler: 5 gram om dagen. Det er gennem salt, at du indtager natrium.

Undgå saltede fødevarer, forkogte produkter, forarbejdet kød, saucer, krydderier og salte snacks. Høje doser af dette element forårsager hævelse af kroppen og ansigtet, da de forårsager yderligere vandophobning.

Overdrevne niveauer af salt i kroppen afspejles også i mange alvorlige sygdomme, som anført af American Heart Association.

5. Regulér dit alkoholindtag

Begræns dit alkoholforbrug. Hyppig alkoholindtagelse gør det svært at tabe fedt fra ansigtet og resten af kroppen.

Denne drik mangler næringsstoffer og virker vanddrivende. Selv om du øger vandladningen, kan du lide af væskeophobning og dehydrering.

Alkohol er også forbundet med risikoen for systemisk inflammation. National Library of the United States offentliggjorde en artikel, hvori det hævdes, at der er to måder, hvorpå alkohol fører til vægtøgning:

  • På grund af dets høje kalorieindhold.
  • På grund af en persons dårlige kostvalg, når man drikker.

6. Reducér dit stressniveau

Food Alliance understreger, at ubehandlede stresstilstande fører til vedtagelse af skadelige ernæringsvaner, som f.eks. binge eating.

For at lindre stress kan du træne. På den måde øger du endorfinniveauet og lader bekymringerne ligge bag dig, som Mayo Clinic nævner. På samme måde skal du sørge for at afsætte et par timer af dagen til en hobby, der afleder din opmærksomhed fra eventuel madtrang.

7. Udfør ansigtsgymnastik

Aesthetic Surgery Journal forklarer, at ansigtsgymnastik er handlinger, der involverer kraft, bevægelse eller manipulation af ansigtets muskler. Selv om der stadig mangler mere overbevisende beviser, kan ansigtsøvelser anbefales for at styrke ansigtet, forbedre ansigtets volumen og hjælpe dig med at give dig et slankere ansigt.

For eksempel fungerer det at åbne og lukke munden, som om du tygger, ganske godt som ansigtsøvelse. Udfør 15 sæt af 20 sekunder hver. Før du starter hver runde, skal du slappe af i ansigtet.

Kvinde giver sig selv ansigtsmassage

Ansigtsøvelser anbefales til at slanke ansigtet og forebygge fine linjer og rynker.

8. Få rigeligt med væske, hvis du vil definere ansigtet

Ifølge Frontiers in Nutrition er der betydelig dokumentation for, at det at drikke rigeligt med vand fremmer vægttab. Derfor hjælper det også med fedttab.

Når du får tilstrækkeligt med vand, mindsker du sulten, forbedrer cirkulationen og minimerer inflammation. Hvis man derimod drikker for lidt vand, får det kroppen til at reservere den væske, den kan, selv i kindbenene. Dette bidrager til at gøre ansigtet tykkere.

9. Massage med opstrammende cremer

Ligesom i resten af kroppen bidrager massage af ansigtet til blodcirkulationen. Forkæl dig selv med cirkulære bevægelser på hagen og kinderne, og udnyt fordelene ved opstrammende cremer. Glem heller ikke dobbelthagen!

Når du forbrænder fedt og taber dig, opstår der slap hud. Gå et skridt videre og hydrér og definér hele dermis, både krop og ansigt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: De bedste ingredienser til pleje af huden på halsen

Andre teknikker til at tabe fedt og definere ansigtet

Udover naturlige tricks til at tabe fedt og definere ansigtet, er der kosmetiske procedurer, der ikke er særligt invasive. Disse alternativer bør anvendes af en professionel inden for æstetisk medicin eller en certificeret kosmetolog.

Coolsculpting ® fjerner lokaliseret fedt og reducerer udseendet af en dobbelthage. Botulinumtoxinininjektioner hjælper også med at definere ansigtet. Kindløft med hyaluronsyre falder i samme kategori. Kombinationen af disse muligheder med sunde vaner garanterer også gode resultater.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.