Vigtigheden af at pleje børns hud om sommeren

Pleje af børns hud om sommeren er vigtigt at mange årsager. Opdag nogle af dem i denne artikel!
Vigtigheden af at pleje børns hud om sommeren

Sidste ændring: 23 december, 2019

Skal man gøre noget særligt for at pleje børns hud om sommeren? Når det kommer til børns hudpleje om sommeren, så er svaret tydeligt: Det er meget vigtigt!

Som hudspecialist, Anna Codina, siger (2003):

Tykkelsen på epidermis og lipidsammensætningen hos børn og babyer er ikke meget anderledes end den hos voksne. Epidermis hos for tidligt fødte babyer er dog betydeligt tyndere og har et underudviklet hornhinde lag.”

Det betyder overordnet set, at babyers hus er tyndere. Det er derfor, hudpleje til for tidligt fødte babyer er ekstremt vigtigt. Det er dog også vigtigt, at produkterne, du anvender, er sunde for børns hud.

At pleje børns hud om sommeren

Det er vigtigt at være forsigtig, når det kommer til at anvende produkter på børns hud.

Når det kommer til babyer og børn, pointerer Codina også, at deres epidermis fungerer som en beskyttende barriere. Der er dog forskelligheder med hensyn til udviklingen af både epidermis og dermis, eftersom det ikke er færdigudviklet ved fødslen.

Huden begynder en modningsproces og tilpasning efter fødslen. Det begynder gradvis at blive mere og mere som huden hos voksne.

Dermed siger Anna Codina, at “Det er essentielt at være særligt påpasselig, når man anvender produkter på børns hud, fordi der er en større forskel mellem kroppens overflade hos børn og voksne, hvilket betyder en øget risiko for perkutan absorbering.”

Det er derfor vigtigt at anvende milde produkter, som er lavet til børn, og at anvende dem blidt.

Bekymringer relateret til solen og pleje af huden om sommeren

Der bør blive taget forbehold, før man slikker sol.

Det er vigtigt at beskytte børn fra sollys først med det rigtige tøj (blandt andet kasketter og t-shirts) og derefter med beskyttende cremer (såsom solcreme).

Det er essentielt at huske, at i barndommen og ungdommen modtager vi mere end halvdelen af de ultaviolette stråler, vi vil modtage i løbet af hele vores liv, hvilket kan ende med at forårsage hudkræft.

Vores hensigt er ikke at skræmme dig, men at opfordre dig til at sikre, at I kan nyde en dejlig svømmetur ved poolen eller gå en tur på stranden, uden at det vil skade Jeres helbred.

Det er derfor, det er ekstremt vigtigt at anvende solcreme på børn, før de opholder sig i solen.

Denne artikel vil måske også interessere dig: Naturlige olier der kan bruges som solcreme

Nye udviklinger

Dreng får smurt solcreme på ryg som del af at pleje børns hud om sommeren

Det kan være nøglen til bedre behandlinger at forstå hudens mikrobiotas rolle og dets forhold til hudlidelser.

Ifølge Biocodex Microbiota Institute Består huden af og er dækket af hundredevis af arter af levende mikroorganismer… hudens mikrobiota. En forstyrrelse af denne balance kan resultere i hudsygdomme.”

Dette institut nævner også, at hudens mikrobiota spiller en defensiv rolle, fungerer som hudens barriere og som en regulator for immunsystemetHudens mikrobiota udvikler sig derfor gradvist og varierer fra en person til en anden, alt afhængig af forskellige faktorer.

En ubalance i hudens mikrobiota er forbundet med dermatologiske sygdomme såsom akne, psoriasis og atopisk dermatitis. Det kan føre til bedre behandling at forstå hudens mikrobiotas involvering i mekanismerne, som forårsager bestemte hudlidelser.

Tips til den rette pleje af børns hud om sommeren

  • Børns hud kræver særlig pleje, især om sommeren.
  • Mens for tidligt fødte babyer er mere sensitive, kræver børn også ekstra pleje, indtil deres hud gradvist har udviklet sig.
  • Solbeskyttelse er essentielt, selvom huden gradvist bliver stærkere under barndommen og ungdommen.
  • Det er vigtigt at være opmærksom på studier om hudens mikrobiota, som kan fortælle mere om dette emne.
  • Som det sidste er forebyggelse det vigtigste med hensyn til pleje af børns hud om sommeren!

Vidste du, hvor vigtigt det er at pleje børns hud om sommeren?

Vær sikker på, at dit barn følger en hudplejerutine om sommeren. På den måde vil du holde dem beskyttet, mens de nyder denne vidunderlige tid på året!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.