Koreansk ssam: Sådan tilberedes det derhjemme

Hvis du kan lide snacks, må du ikke gå glip af "ssam", en typisk koreansk ret, der byder på en god håndfuld proteiner af højeste kvalitet.
Koreansk ssam: Sådan tilberedes det derhjemme
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Koreansk ssam er blevet meget moderne. Det er en aperitif bestående af salatruller fyldt med ris, grillet kød og en særlig sauce. Dens oprindelse er koreansk, men lidt efter lidt har den spredt sig til andre køkkener på grund af dens exceptionelle organoleptiske egenskaber.

Læs videre, for vi vil vise dig, hvordan du tilbereder denne lækre snack, der vil glæde dine gæster eller din familie.

Opskrift på koreansk ssam

Ssam er en simpel ret, men den indeholder vigtige næringsstoffer af høj kvalitet, så den er værd at prøve.

Før du går i gang, er det vigtigt at bemærke, at man bør overveje en afbalanceret og varieret kost for at bevare en god sundhedstilstand gennem årene. Det er meget vigtigt at undgå et underskud af næringsstoffer. Ellers kan din krop opleve ineffektivitet i de daglige interne processer.

Tilberedelse af ssam

Selv om ssam traditionelt tilberedes med oksekød, kan du bruge svinekød eller kylling, hvis du ønsker det.

Du er måske også interesseret i: Koreansk kost: Den asiatiske nøgle til vægttab

Ingredienser

Hvis du ønsker at tilberede en udsøgt koreansk ssam, skal du forberede flere ting. De er dog alle enkle at lave. Lad os starte med at nævne de generelle ingredienser:

 • 500 gram kalvemørbrad
 • 4 salathoveder
 • 200 g ris

For at lave saucen til marinering af kødet skal du bruge:

Til saucen, der skal på kødet, skal du bruge:

Fremgangsmåde

 1. Først skal du forberede marinaden. Du skal male alle de ovennævnte ingredienser.
 2. Skær derefter kødet i meget fine strimler.
 3. Herefter marineres det i en halv time i køleskabet. Det er vigtigt at bemærke, at ananas er en valgfri ingrediens, og at marinaden kan holde sig i køleskabet, hvis det hele ikke tilsættes til kødet.
 4. Når dette trin er færdigt, skal du tilberede saucen ved at blende alle de ovennævnte ingredienser.
 5. Steg kødet, og kog de hvide ris efter producentens anvisninger.
 6. Det eneste, der er tilbage, er at skylle salatbladene.
 7. Herefter serveres det hele på tallerkenen. Kødet på den ene side, risene på den anden side sammen med salaten og saucen.
 8. For at servere det korrekt skal man lave ruller af salatbladene og det foreslåede fyld.

Du er måske også interesseret i: Salat af ristede grøntsager med quinoa

Fordelene ved ssam

Ssam er en ret, der kan give visse sundhedsmæssige fordele, hvis den indgår i en varieret kost. Det er vigtigt at fremhæve, at den giver proteiner af højeste kvalitet.

De indeholder alle de essentielle aminosyrer og har en god fordøjelighedsscore. De er nødvendige for at undgå udvikling af patologier, der påvirker den magre masse på mellemlang sigt, såsom sarkopeni. Dette fremgår af forskning offentliggjort i Nutrition Research.

Salatruller med sauce

Fyldte salatruller vil glæde alle spisende gæster.

Desuden er ssam rig på fibre, som kommer fra ris og salat. Dette element bidrager til at forbedre fordøjelsessystemets sundhed.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nature Reviews kan det reducere forekomsten af forstoppelse og dermed forbedre tarmbevægelserne. Desuden kan det have en positiv indvirkning på mikrobiota-tætheden, idet det øger antallet af bakterier.

Ssam: En lækker og nærende koreansk snack

Som du har set, er ssam en nem og lækker snack, der giver en god mængde vigtige næringsstoffer. De er tilberedt af friske ingredienser. Det er endda muligt at erstatte oksekødet med et stykke svinekød eller kylling. Det vil afhænge af ens egen smag.

Husk endelig, at tilstedeværelsen af produkter af animalsk oprindelse i kosten er tilrådelig, når målet er at bevare en god sundhedstilstand. Disse giver proteiner af højeste kvalitet og en god håndfuld vigtige mineraler, f.eks. jern.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.