Sjove former for motion til bekæmpelse af fedme hos børn

25. oktober 2019
Bekæmpelse af fedme og fysisk inaktivitet fra børn er små, er afgørende for at reducere deres risiko for at lide af forskellige helbredsproblemer som voksne. Derudover øger fysisk aktivitet også deres selvtillid.

Fedme hos børn er blevet en af ​​de mest alvorlige sundhedsmæssige udfordringer. Det er nødvendigt at være opmærksom på dette alvorlige problem for at reducere risikoen for mange sygdomme, der skyldes fedme. Det gøres ved tidligt at begynde at arbejde på bekæmpelse af fedme hos børn.

I denne artikel deler vi nogle sjove former for motion til bekæmpelse af fedme hos børn.

Sjove former for motion til bekæmpelse af fedme hos børn

Grundlaget for en sund livsstil er kost og motion. Derfor skal du være godt informeret og sørge for, at dit barn ikke fører en stillesiddende livsstil. På denne måde vil dit barn vokse med mere intellektuelle og fysiske stimuli og forstå vigtigheden af ​​at passe på kroppen.

Når det er sagt, lad os så se på nogle af de bedste og sjoveste former for motion til at hjælpe børn med at holde sig i form.

Læs også: 6 former for overvægt og årsagerne bag

1. Kampsport

Der findes mange forskellige slags kampsport. Du kan vælge en afhængigt af barnets alder og det mål, du har til hensigt at nå. Denne type motion giver børn mulighed for at have det sjovt og tabe sig, mens de lærer disciplin, respekt, udholdenhed, kontrol over deres krop og selvforsvar på samme tid.

Ligegyldigt hvad, du skal lære dem vigtigheden af ​​at strække ud og varme op, inden du påbegynder fysisk aktivitet (i dette tilfælde den kampsport, du vælger for dem). På denne måde reducerer de risikoen for skader og maksimerer deres indsats og resultater.

Kampsport er højtydende sportsgrene, der hjælper børn med at forbrænde kalorier og tabe sig naturligt inden for et par måneder.

2. Fodbold

Fodbold er den perfekte sport for børn, fordi de virkelig nyder det. Det er en af de sjove former for motion til bekæmpelse af fedme hos børn

Fodbold er den perfekte sport for børn, fordi de virkelig nyder det. Selvom der findes andre gode alternativer, er fodbold en meget effektiv sport til bekæmpelse af fedme hos børn. Derudover fremmer fodbold teamwork, hastighed, evne, indsats, strategi og intelligens.

En anden fordel ved denne sport er, at den normalt udøves på åbne udendørs arealer. Fodboldtræning giver børn mulighed for at undgå fysisk inaktivitet. En fodbold er en fantastisk gave til ethvert barn!

3. Svømning

Svømning er en ideel sport for enhver alder, men det anbefales især til børn. Konvertering af fysisk aktivitet til en leg gør, at børn ikke ser det som en forpligtelse, og derfor vil de være mere motiverede til at udøve det.

Det er yderst nødvendigt, at en kvalificeret voksen konstant overvåger et barn, der udøver en vandaktivitet, især hvis de er i en privat pool, hvor der ikke er nogen livreddere.

Svømning er en af ​​de mest komplette sportsgrene og træner hele kroppen. Ud over at hjælpe med vægttab hjælper det børn med at øge deres selvtillid, da de skal være i badetøj foran andre børn.

4. Sjippetov

Boksere over hele verden sjipper som en del af deres træning. Denne aktivitet forbrænder en masse kalorier og styrker udholdenhed og benmuskler

En af de traditionelle lege, der forbrænder en masse kalorier, er at sjippe i sjippetov. Det er således ingen overraskelse, at boksere over hele verden sjipper som en del af deres træning. Sjippetov træner mave- og benmusklerne, øger udholdenheden og forbedrer hjertefunktionen.

Dette er grunden til, at denne leg har udviklet sig så meget i de senere år. Brug af musik til at ledsage aktiviteten hjælper med at gøre det sjovere og motiverer barnet til at synge med. Sjipning udvikler også rytme, koordination, udholdenhed og motoriske færdigheder.

Læs også: 6 fantastiske fordele ved at sjippe

5. Hula hop ring til bekæmpelse af fedme hos børn

Dette er en af de mest populære lege i hele verden. Den består af at dreje en plastikring omkring taljen uden at lade den falde. For at gøre dette må du kun flytte dine hofter. Denne bevægelse er netop det, der gør det til en meget interessant og sjov leg til at bekæmpe fedme hos børn med.

Hula hop ring træner koordination, fleksibilitet, udholdenhed, rytme og balance, samtidig med at de hjælper børn med at tabe sig.

Vi håber, du kan finde inspiration i disse sjove former for motion til bekæmpelse af fedme hos børn.

  • Centers for Disease Control. (2014). Childhood Obesity Facts | Overweight & Obesity | CDC. https://doi.org/10.1016/j.nanoen.2017.02.004
  • Birch, L. L., & Ventura, A. K. (2009). Preventing childhood obesity: What works? International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/ijo.2009.22
  • Parsons, T. J., Power, C., Logan, S., & Summerbell, C. D. (1999). Childhood predictors of adult obesity: a systematic review. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders : Journal of the International Association for the Study of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0801139