3 tips til at komme sig over dårlige tider

Selvom du måske ikke ønsker at se nogen eller forlade hjemmet, er nogle måder at komme sig over dårlige tider på at socialisere og motionere udenfor. Lær, hvordan du kan opretholde en positiv mentalitet for at overvinde svære tider.
3 tips til at komme sig over dårlige tider

Skrevet af Óscar Dorado

Sidste ændring: 25 august, 2022

Stresset i det daglige liv, forhold til andre mennesker og skuffelser er nogle af grundene til, hvorfor folk kan blive deprimerede. Det er dog muligt at komme sig over dårlige tider og overvinde de forhindringer, der står i vejen.

Vi går alle igennem gode og dårlige tider i vores liv. Men nogle gange kan de dårlige tider udløse en tilstand af depression, som påvirker vores hverdag og forhold til andre personer. På grund af det vil vi i denne artikel vise tre måder at komme sig over dårlige tider på. De vil helt sikkert hjælpe dig.

Hvad er nogle metoder til at komme sig over dårlige tider?

Vi vil nedenstående dele nogle få tips til at komme sig over dårlige tider. Vi er overbevist om, at hvis man formår at have dem i baghovedet, så vil man kunne opnå alt, hvad man sætter sig for!

1. Positiv indstilling

Kvinde med stort smil er positiv for at komme sig over dårlige tider

Det første råd til at komme sig over dårlige tider er ved at have en positiv indstilling. Nogle gange maser en depression sig ind i ens tanker, i hvordan man ser sig selv og ens forventninger til fremtiden. Når disse typer tanker dukker op, må man huske, at forvrængningen af virkeligheden er et symptom på depression.

Ligeledes må vi ikke glemme, at det er umuligt at bryde fri af cyklussen, hvis vores indstilling ikke ændrer sig. En positiv attitude er nødvendig for at kunne eliminere negative tanker, som nærer vores depression. Ved at tænke på en mere balanceret måde kan det hjælpe os til at forstå, at tingene ikke er så dårlige, som vi måske tænkte.

I den forstand bør man for at gendanne en positiv indstilling sikre sig selv om, at man er i en overgangsfase, som man er i stand til at komme igennem, og man venter på bedre tider i fremtiden.

Man vil ikke blot overvinde følelsen af at tabe takket være en positiv indstilling. Man vil også komme ud meget stærkere, hvis man formår at ændre sin tankegang i livet.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Hvad er tillært hjælpeløshed, og kan det behandles?

2. Man bør socialisere for at komme sig over dårlige tider

Venner mødes på café

For det andet bør man vide, at socialisering er en af nøglerne til at komme sig over dårlige tider. Selvom det kan kræve en indsats, bør man prøve at opretholde sine sociale aktiviteter. Vi ved, at i disse tider ønsker man måske at have tid alene og komme væk fra de personer, som egentlig kan få en til at få det bedre.

Interaktion ansigt til ansigt bør dog være en prioritet lige fra start. Det betyder, at på trods af, at sociale medier og telefonopkald er en glimrende måde at bevare kontakten på, giver de ikke den samme type kvalitetstid, som aktiviteter, hvor man mødes fysisk, gør.

På dette tidspunkt vil den simple handling at tale med dine venner lade dig forklare for dem, hvordan du har det. På den måde kan du få passende råd. Husk, at det er din tid til at få den støtte, du har brug for. Du må derfor ikke have det dårligt over det. Du skal takke dine venner og elskede for de gode råd.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Daglig stress kan forårsage depression

3. Bevæg dig!

Personer løber sammen udenfor

Som det sidste, hvis man er deprimeret, er det vigtigt at prøve at bevæge sig og træne hele kroppen. En af de værste ting, man kan gøre, er at lukke sig selv inde derhjemme, eftersom det kun vil gøre, at man bliver mere ked af det. 

Ligeledes er motion et kraftfuldt værktøj til at kæmpe mod depression. Det er et af de vigtigste værktøjer til at komme sig. Prøv at få mindst 30 minutter motion om dagen for at forbedre humøret. Øvelserne vil hjælpe dig til at føle dig fuld af energi.

Vi anbefaler, at du laver øvelser, som er vedvarende og rytmiske, hvor du bevæger dine arme og ben. Det kan for eksempel være at løbe en tur, danse, svømme, løfte vægte eller cykle en tur. Man bør også tænke over træning med andre personer, eftersom det vil hjælpe en til at forblive motiveret.

Som det sidste må man huske, at de metoder, vi har vist til at komme sig over dårlige tider, er tænkt til at være en vejledning til, hvordan man kan handle, når man går igennem en svær tid. Hvis man er alvorligt deprimeret eller har tanker om selvmord, bør man tale med en læge eller en professionel indenfor mental sundhed.

Husk at være positiv. Vid, at det er en del af en proces, som hjælper dig til at få det meget bedre igen.

Det kan interessere dig ...
Eksistentiel depression: Når livet mister mening
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Eksistentiel depression: Når livet mister mening

Personer med høje intellektuelle evner kan lide af eksistentiel depression. Det finder sted, når de føler, at livet ikke har nogen mening.  • Boyle, M. (2018). Art Therapy for Major Depression: Positive Psychology and the Therapeutic Alliance.
  • Shapira, L. B., & Mongrain, M. (2010). The benefits of self-compassion and optimism exercises for individuals vulnerable to depression. The Journal of Positive Psychology, 5(5), 377-389.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.