3 korn og kerner for vægttab

Havre er et godt valg for diabetespatienter, da det hjælper med at regulere blodsukkeret. Havre hjælper også kroppen med at forbrænde fedt.
3 korn og kerner for vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 september, 2022

Du er sandsynligvis allerede fuldstændig over-mættet med information om de såkaldte “mirakelslankekure”. På denne hjemmeside vil vi i stedet fortælle dig om nogle enkle og sunde ideer, der vil forbedre din livskvalitet generelt. Det er derfor, at vi anbefaler, at du tilføjer disse vidunderlige korn og kerner til din kost, hvis du forsøger at gå ned i vægt. Hvad har du at tabe – altså udover de overskydende kilo? I denne artikel vil vi snakke om 3 korn og kerner for vægttab!

Er korn og kerner effektive for vægttab?

Kvinde der staar paa badevaegt

 

På det seneste har det, at spise korn som en del af aftensmaden, vundet en masse opmærksomhed. Mange fødevareproducenter forsøger at overbevise os om, at det er en rigtig god måde at tabe sig på. Men pas på – korn er et godt supplement til vores almindelige kost, men de er ikke gode som måltidserstatning til frokost eller aftensmad. Dog udgør de et fantastisk supplement til en sund kost. Hemmeligheden ligger i de følgende karakteristika:

 • Korn er mættende og forhindrer os i at spise for usunde mellemmåltider. De giver næringsstoffer og fibre, der kan holde os kørende indtil næste måltid.
 • Vi kan supplere korn med protein. For eksempel kan du tilberede et lille  stykke laks eller stegt kalkun til aftensmadet og bagefter spise dig mæt i en skål havregryn med frugt. En aftensmad som denne er ideel, fordi energiindholdet er lavt, hvilket fremmer vægttab.
 • Det er værd at bemærke, at du dog ikke må overdrive forbruget af kornprodukter og fuldkorn. To deciliter havregryn, fuldkornsteff eller Chiafrø om dagen er passende. Denne mængde er god for fordøjelsen samt nærende og mættende, og kan hjælpe os med at tabe omkring et halvt kilo om ugen. Så længe du ikke spiser for meget af dem. Husk at supplere korn og kerner med en fedtfattig kost og masser af motion.

De bedste korn for vægttab

1. Et trendy vægttabskorn: Teff

Fuldkorn

 

Du har måske ikke hørt om dette korn endnu, men det tager i øjeblikket verden af ​​berømtheder med storm, fordi flere undersøgelser klart har demonstreret teffs effektivitet, når det kommer til vægttab og opretholdelse af en slank figur, ud over at teff generelt fremmer et godt helbred.

Så hvad er teff? Jamen først og fremmest er det et korn, der altid er blevet brugt i Afrika. Det har eksisteret i mere end 5000 år og bliver allerede solgt i de fleste lande i verden, så det bør ikke være alt for dyrt eller besværligt at finde hos din lokale købmand eller naturbutik. Takket være dets høje indhold af jern og vitaminer er Teff ideelt til et godt helbred.

Men der er mere endnu; denne kornsort har et højt indhold af kulhydrater og fiber og er samtidig glutenfri. Dette gør teff til et godt valg for mennesker med type II diabetes. Men hvad er dets hemmelighed til vægttab? Det er mættende, hjælper med at regulere fedtforbrændingen, er let at fordøje, forebygger forstoppelse og hjælper generelt kroppen med at fjerne giftstoffer og fremme god tarmsundhed.

Og hvordan kan man spise det? Det er meget simpelt; du kan blande teff i din morgenmad eller bage det ind i brød, kager, cookies og energibarer. Du behøver kun en lille mængde til at tilfredsstille din sult og drage fordel af kornets nærende egenskaber. Lyder det ikke bare godt?

2. Havregryns vidunderlige egenskaber

Korn

 

Det her ved du garanteret allerede. Havregryn skiller sig ud som en af ​​verdens bedste superfoods. Faktisk henviser den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) til denne kornsort som en af ​​de mest nærende og sunde fødevarer, man om muligt kan føje til sin daglige madpyramide.

Men vidste du, at havregryn også er fantastisk i kampen for vægttab? Jamen det er det. Havregryn er utroligt mættende og fremragende til at regulere fordøjelsen, hvilket kan hjælpe dig med at fjerne overskydende fedt lidt efter lidt. Men ja, det er nødvendigt at være konsekvent og spise det hver dag.

Havregryn har et højt indhold af fiber, vitaminer, mineraler og sporstoffer. Og ligesom teff hjælper det også med at regulere blodsukkeret, hvilket gør det velegnet til diabetikere. Hvis du har leverproblemer, kan det være nyttigt for dig at vide, at takket være havregryns indhold af lecithin, hjælper det med at udrense og afgifte dette organ. Så det er et fantastisk middel til at fremme en fuld kropsudrensning og fjerne skadelige giftstoffer – udover fedt.

Som du kan se, er havregryn en gave fra naturen, som vi ikke skal undervurdere. Det vil hjælpe dig med at tabe dig, såspis det til morgenmad – enten kombineret med frugt eller plante-baseret mælk. Alternativt kan du endda lave en velsmagende havregrynsvand, der vil kunne sættes sammen med andre måltider i løbet af dagen. Hvorfor ikke?

3. Chia frø; en kilde til godt helbred

Kvinde der krammer sin badevaegt

 

Chia frø er virkelig populære i øjeblikket, og selvom de ikke teknisk set er en kornsort, fortjener de alligevel omtale på grund af deres fantastiske egenskaber. På trods af at de længe er blevet brugt i terapeutisk behandling og ernæring, er det først nu, at vi for alvor har fået øjnene op for værdien af ​​Chiafrø, som også er geniale til vægttab. Men hvor kommer de fra? Og hvorfor er de så fantastiske?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at disse frø er en glimrende kilde til fiber, antioxidanter, calcium, protein og omega-3. Alle disse faktorer hjælper med at give os mindre trang til mellemmåltider, fordi de giver en god mæthedsfølelse. Du bliver måske overrasket over at høre, at et enkelt chia frø kan absorbere 10 gange sin egen vægt i vand. Så frøet er fremragende, når det kombineres med en væske, som for eksempel i smoothies eller endda yoghurt. Chia er mættende og giver os masser af gode ernæringsmæssige fordele.

De er også let fordøjelige, hvilket bidrager til forebyggelse af forstoppelse, og regulerer i øvrigt blodsukkeret. Disse frø er virkelig fantastiske, og er helt klart værd at medtage i vores kost.

Inkluder disse 3 korn og kerner for vægttab, prøv det og mærk forskellen!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jayachandran M., Chen J., Chung SSM., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
 • Karl J. Ph, Maydani M, et al. Substituting whole grains for refined grains in a 6 week randomized trial favorably affects energy balance metrics in healthy men and postmenopausal women. The American Journal of Clinical Nutrition. Marzo 2017. 105 (3): 589-599.
 • Kikuchi I, Nozaki S, et al. Effects of whole grain bread on visceral fat obesity in Japanese subjects: a randomized double-blind study. Plant Foods for Human Nutrition. Septiembre 2018. 73 (3): 161-165.
 • My Plate. U. S. Department of Agriculture. Grains.
 • Rebello C. J, O’Neil C. E, et al. Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutritional Reviews. Febrero 2016. 74 (2): 131-47.
 • Serra Majem L, Bautista Castaño I. Relationship between bread and obesity. British Journal of Nutrition. Abril 2015. 113 (Suppl 2): S29-35.
 • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Wu W-Ch, Inui A, et al. Weight loss induced by whole grain rich diet is through a good microbiota-independent mechanism. World Journal of Diabetes. Febrero 2020. 11 (2): 26-32.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.