Vaner, der kan hjælpe med at mindske risikoen for demens

Hvor usandsynligt det end virker, er interpersonelle relationer essentielle for at mindske risikoen for demens. 
Vaner, der kan hjælpe med at mindske risikoen for demens
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 29 juni, 2023

For at mindske risikoen for demens, er det essentielt at forblive både fysisk og mentalt aktiv, for at fremme blodomløbet og neuronale forbindelser. Sociale interaktioner er også meget fordelagtige.

Hvor usandsynligt det end virker, er interpersonelle relationer essentielle for at reducere i risikoen for demens.

Uheldigvis, bliver denne sygdom progressivt værre, og ender med at påvirke mange hjernefunktioner. Nogle vaner kan dog hjælpe med at mindske risikoen for at få demens.

I denne artikel, vil du opdage vigtigheden af emotionel stabilitet, at forblive aktiv og forøge hjerneaktivitet. 

Demens

Demens er karakteriseret ved mangel eller reduktion af visse, mentale evner. Det påvirker, i særdeleshed, hukommelse, adfærd og fornuft.

Uheldigvis, er denne forringelse ofte kronisk og progressiv. Denne sygdom manifesterer sig typisk hos ældre, i det omfang, at patienter ender med at blive komplet afhængige af andre.

Foruden genetisk prædisposition, kan nogle faktorer øge risikoen for demens:

  • Forhøjet blodtryk
  • Høje kolesterolniveauer
  • Rygning
  • Diabetes
  • Visse former for depression
  • Hovedskader, der har resulteret i mangel på bevidsthed
  • Cerebrovaskulær sygdom
  • Udsættelse for tungmetaller, såsom kviksølv

Sådan kan man mindske risikoen for demens

1. Træn din hukommelse

Som det første, er en af de almindelige symptomer på demens hukommelsestab. Af denne årsag, anbefaler vi, at du træner din hukommelse hver dag.

  • Hver aften, før du går i seng, skal du gennemgå alt, du har lavet, i dit hoved.
  • Du kan udover det også træne din hukommelse ved at være opmærksom, hver gang du besøger et nyt sted, laver en ny aktivitet eller møder nye personer. Dernæst, skal du fokusere på at gennemgå, hvad du har lært, og hvad du har opdaget. 

2. Forstærk dine færdigheder for at mindske risikoen for demens

Der er folk, der er mere interesserede i tal, mens andre foretrækker ord. Uanset, hvad tilfældet er med dig, skal du lave mentale øvelser til at forstærke dine færdigheder.

Hvis du er interesseret i tal, er det et fantastisk valg at lave Sudoku, der er meget populært nu til dags. Hvis ord dog er mere dig, bør du læse hver dag. 

3. Deltag i møder og debatter

Alle former for sociale aktiviteter, der involverer at interagere med andre folk, og andre måder at tænke på, stimulerer hjernen, og hjælper derfor med at mindske risikoen for demens. Eksempelvis, øger deltagelse i møder hjerneaktiviteten, gennem udveksling af meninger.

At diskutere og forsvare en idé sætter neuroner i arbejde, og genaktiverer mange evner, som demens har det med at påvirke.

Gennem sprog, diskussioner og samtaler med venner, bliver din hukommelse, fornuft og brainstorming trænet. Når alt kommer til alt, er det meget vigtigt, fordi sygdomme, såsom Alzheimers, påvirker en persons evne til at lære nye informationer.

4. Søg emotionel stabilitet

Det er også meget vigtigt for en patient med demens, at de føler deres families kærlighed og forståelse.

Uheldigvis, finder mange folk det svært at håndtere deres elskedes degenerative lidelse. Emotionel stabiltet hjælper dog med at forbedre de påvirkede personers livskvalitet.

Derfor skal patientomsorg være omfattende. Ydermere, skal dine fysiologiske, sociale og emotionelle behov altid mødes. Tro det eller ej, dette kan mindske risikoen for demens, eller, hvis du allerede lider af det, forsinke tabet af færdigheder. 

5. Forbliv aktiv for at mindske risikoen for demens

Afslutningsvis er fysisk aktivitet en god vane, der kan hjælpe med at mindske risikoen for demens. Eller nærmere, alle former for aktiviteter, der involverer både mental og fysisk sundhed. 

Når alt kommer til alt, forbedrer fysisk aktivitet kardiovaskulær sundhed og blodomløb. Derfor, er en aktiv og livlig livsstil den bedste måde, hvorpå man kan mindske risikoen for denne degenerative lidelse.

I henhold til dette, er det en god idé at træne mindst 30 minutter om dagen. Du bør faktisk lave aktiviteter, der er virkelig hårde for dig.

Du skal også tænke positivt, og lære at tilpasse dig ændringer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.