Sådan lærer du dine børn at svømme sikkert

Når du lærer dine børn at svømme, er det vigtigt, at de ser det som en fritidsaktivitet og ikke en forpligtelse. Dette vil få dem til at nyde det mere.
Sådan lærer du dine børn at svømme sikkert
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Svømning er en af ​​de sundeste og mest overordnede øvelser du kan foretage dig.  Det træner næsten alle kroppens muskelgrupper, og det kan også være en fremragende og legende aktivitet. Deling af øjeblikke med familie og venner i poolen er en oplevelse, der bliver husket for livet. I dagens artikel deler vi nogle retningslinjer for, hvordan du kan lære dine børn at svømme.

Oplev de nemmeste og sikreste tricks til at få dine børn til at nyde at svømme. Gennem leg, disciplin og nogle oplysninger om de forholdsregler, du skal tage, skal de nok lære at elske denne særlige sport.

Lær dine børn at svømme uden frygt

boern under vandet

Den første hindring, du kan komme på tværs af, når det kommer til at lære dine børn at svømme, er frygt.

For at overvinde dette foreslår vi, at du begynder at få dem vant til vandet så tidligt som muligt. Målet er at normalisere situationen, så deres første møde med vandet er sammen med deres forældre. Dette vil hjælpe dem til at skabe tillid, så de kan slappe af og nyde aktiviteten.

En måde at hjælpe dit barn med at føle sig trygt på er at først øve med meget lidt vand. Start ud i en lavvandede pool, hvor de kan stå og ikke bekymre sig om at synke. Det er også vigtigt, at vandet er varmt, fordi deres hud er mere følsom, og du vil have dem til at være fysisk behagelige.

Med deres forældre ved deres side er de klar til at begynde.

Åndedrætsøvelser i badekarret kan lære dit barn at svømme

Et badekar derhjemme er det ideelle sted for de første lektioner om vejrtrækning. Hold deres næse og blæs bobler under vandet.  Dette er en god start til at få dem til at trække vejret i og under vandet.

Badekaret kan også være det første sted, de dukker deres hoved ned under vand og oplever fornemmelsen.  En sjov leg kan være at opfordre dem til at finde et legetøj i bunden af ​​karret. At lære gennem leg er altid den bedste måde at starte en ny aktivitet på.

Du bør dog aldrig forsøge at tvinge dit barn til at nedsænke hovedet under vand. Denne uddannelse bør dog være en naturlig og gradvis proces I foretager jer sammen trin for trin.  Nogle børn er bedre og mindre bekymrede, mens andre lidt mere forsigtige i vandet.

På hver sin måde kan de alle blive gode svømmere, hvis du bare ved, hvordan man respekterer og motiverer dem gennem deres læringsproces.

Trin for trin ned i poolen

Den første kontakt i poolen hvor du vil lære dine børn at svømme vil sandsynligvis være siddende på kanten, hvor de vil dingle deres fødder i vandet. Dette vil hjælpe dit barn med at blive vant til vandets temperatur, og de kan prøve at sparke vandet lidt.

Efter et stykke tid kan du overtale dem til at komme i vandet med dig og holde dem til enhver tid og tage dem til et sted, hvor de kan stå og vandre eller soppe i vandet.

Et tip, der har vist sig at være effektivt, er at minimere brugen af ​​flydende hjælpemidler. Disse hjælpende midler, f.eks. badevinger eller baderinge, skaber typisk en afhængighed, der er svært at bryde senere. Derudover giver de en falsk følelse af opdrift og sikkerhed under svømning.

De første bevægelser, når dit barn skal lære at svømme

Dit barn skal forstå, at svømning er sjovt, så  vær aldrig sur, hvis de ikke ønsker at udføre en af øvelserne. De første få gange de er i vandet skal de præsenteres for en leg som passer til deres alder og evner.

  • Mellem forældrene: Hold dit barn mellem to voksne en kort afstand fra hinanden og gradvist øge afstanden, mens de svømmer frem og tilbage mellem de to forældre. Dit barn vil instinktivt begynde at udføre deres første svømmeslag.
  • Led efter en gevinst: Hold dit barn vandret i vandet. Opfordre dem til at forsøge at nå frem til et legetøj. Du kan starte med at placere legetøjet meget tæt på dem og gradvist øge afstanden.
  • Fly : Dit barn kan holde hovedet op, mens du strækker dine arme som et fly og lader dem “flyve” eller svæve igennem vandet.

Disse tips og øvelser skal nok hjælpe dine børn med at lære at svømme, så de kan begynde at nyde denne sjove og sunde aktivitet.

Det kan interessere dig ...
Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Find ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred

I denne artikel vil du finde ud af, hvordan svømning forbedrer dit helbred. Læs mere om i denne artikel om hvad svømning kan gøre for dig og din kr...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.