Tab dig ved at drikke grapefrugtjuice før du spiser

Med omkring 90% vandindhold, hjælper grapefrugter med at forbedre vores stofskifte og fremmer vægttab. Men vi skal kombinere dem med en kost, der har et reduceret kalorieindhold.
Tab dig ved at drikke grapefrugtjuice før du spiser
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Grapefrugter er meget lækre og sunde citrusfrugter, der er blevet populære i de sidste par år, på grund af deres naturlige slankende egenskaber og sundhedsmæssige fordele. Grapefrugter er rige på antioxidanter og har antibakterielle egenskaber. Denne citrusfrugt er en væsentlig kilde til vitamin A, B, C, D, E og mineraler såsom calcium, fosfor, magnesium, zink, kobber og jern. 

I forsøget på at tabe vægt, søger vi altid forskellige alternativer, der kan hjælpe os med lettere at forbrænde fedt og komplementere vores kost, så vi fjerner de ekstra kilo. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan grapefrugt kan blive din bedste ven i kampen om at tabe dig, og du vil opdage gode resultater på kort tid. Er du interesseret i at vide hvordan grapefrugter og især grapefrugtjuice kan hjælpe dig med at tabe vægt?

Grapefrugter er naturlige “fedtforbrændere”

Forskellige undersøgelser har opdaget, at et hyppigt indtag af grapefrugtjuice er en fremragende måde at stimulere forbrændingen af kropsfedt på og gør det nemmere at tabe vægt. Men for at opnå disse resultater er det meget vigtigt at komplementere indtaget af grapefrugtjuice med en sund kost og motion.

vægttab

At grapefrugter forårsager vægttab skyldes primært deres høje indhold af kalium og enzymer, der er kendt for deres evne til at øge fjernelsen af fedt. Grapefrugt består af 90% vand hvilket hjælper med at forbedre stofskiftet og letter vægttab.

I slankekurer er det afgørende af reducere sit kalorieindtag så meget som muligt samt at sænke sit saltindtag. I denne sammenhæng yder grapefrugter et stort bidrag, idet det kun indeholder 74 kalorier, afhængig af deres størrelse, og har et lavt saltindhold og er rige på kalium.

Andre vigtige fordele ved grapefrugtjuice

Udover at bidrage til vores slankekur, har grapefrugter andre vigtige fordele, der er værd at kende og huske på.

 • Deres egenskaber hjælper med at bekæmpe problemer med forstoppelse og sygdomme i urinvejene. 
 • Deres intense aroma bruges i produktionen af essentielle olier til aromaterapi.
 • Grapefrugt indeholder pektin, som hjælper med at reducere mængden af dårligt kolesterol i kroppen.
 • De indeholder lycopen, der stimulerer fjernelsen af toksiner og alle typer for stoffer, der er skadelige for kroppen.
 • Indtaget af grapefrugtjuice er ideelt til personer, der lider af søvnløshed.
 • På grund af det høje indhold af vitamin C, hjælper grapefrugter også med at forstærke immunforsvaret. Det hjælper med at forhindre forkølelse, arthritis og andre inflammatoriske processor.
 • Pektinen i grapefrugt hjælper med at regulere stofskiftet og stimulerer fedtforbrændingen.
 • Et hyppigt indtag af grapefrugt kan hjælpe dig med at forebygge forskellige typer for kræft, da de indeholder et stof kaldet naringenin.

Sådan taber du dig med grapefrugt

Grapefrugt - grapefrugtjuice

Hvis grapefrugter har fanget din opmærksomhed, og du vil komplementere den i din kost i et forsøg på at tabe dig, så følg disse simple tips for at drage fordel af dens mange fordele.

Den første mulighed er at indtage en halv grapefrugt tre gange om dagen, før hvert hovedmåltid. Denne metode er ideel til fedtforbrænding og vægttab, da den udover at aktivere dit stofskifte, også giver en følelse af mæthed.

Den anden mulighed er at lave et glas med friskpresset grapefrugtjuice. Det vil hjælpe dig med nemmere at tabe vægt uden at skulle ofre noget. For at lave en grapefrugtjuice skal du bare fjerne frugtkødet ved brug af en ske. Derefter blande det i en blender sammen med en teske honning. Drik denne juice omkring 20 minutter før du spiser dine hovedmåltider. Det vil hjælpe dig med at forbrænde kalorierne i den mad du spiser.

Det anbefales også at drikke grapefrugt juice til at behandle forhøjet blodtryk og hjertesygdomme.

Når grapefrugt indtaget er kontraindiceret

Desværre modvirkes grapefrugt af visse lægemidler. Iblandt dem er antihistaminer, analgetika, immunosuppressive midler og lægemidler til bekæmpelse impotens m.m. Grapefrugt kan hæmme deres virkning, men de kan også øge effekten til det punkt, at de giver baslag. Af denne grund er det meget vigtigt at konsultere din læge, før du begynder på en diæt med grapefrugt.

Udover dette kan grapefrugt fremprovokere mavesyre, så alle der er følsomme overfor dette sundhedsproblem, bør undgå at indtage det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Fernandez, M., García, J. A. L., Iglesias, B. B., & Sevillano, E. (1993). Fibra dietetica de toronja: producto natural sin aditivos. Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, (247), 81-83.
 • Gómez Ugarte, M., Peralta Mamani, L. E., Martinez Ayala, A. A., Paredes Fernandez, D. L., & Conde Camacho, Y. (2015). Propiedades medicinales del pomelo, beneficios nutricionales y su aplicación en la estética. Revista de Investigación e Información en Salud10, 49.
 • Mesa, M. G., Herrera, D. M. A., Vilas, M. M., Alfonso, C. C., Carretero, J. H., Batista, A. D., & Montequiní, J. F. (2002). Plantas cítricas en el tratamiento de enfermedades vasculares. Rev Cubana Angiol y Cir Vasc3(2), 39-46.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.