Få håret til at gro igen... med kartoffelsaft

Der er mange gode sager i kartofler, både i skrællen og i selve kødet, som kan give nyt liv til dit hår og endda stimulere vækst.
Få håret til at gro igen... med kartoffelsaft

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hårtab er stadig et af de mest ubehagelige hårproblemer, man kan komme ud for. Få håret til at gro igen… Med kartoffelsaft! Læs mere nedenfor og lær hvordan.

Det er en lidelse, som kan være forårsaget af en række faktorer, og som både er et skønheds- og sundhedsproblem, der kunne indikere et ernæringsmæssigt mangel.

Det kan også være forårsaget af genetiske faktorer. Lige meget hvad er der dog som regel en løsning.

Hårtab betyder ikke nødvendigvis at man bliver skaldet. Mange har også problemer med kort hår, der bare ikke vil vokse sig langt.

Hårtab er desværre blevet til en pengemaskine for skønhedsindustrien. Hvem drømmer ikke om at tage en magisk pille, som lynhurtigt kan få håret til at vokse tilbage? Desværre er de fleste hårtabsprodukter ikke så effektive eller sunde, som reklamerne gerne vil have os til at tro.

Og så kan de også være ret dyre!

Heldigvis kan nogle naturlige ingredienser nære håret og stimulere vækst. Kartoffelsaft er bare et eksempel.

Kartoffelsaft kan bruges som en hårmaske, der smørres ind i håret og derefter vaskes ud.

 

Hvorfor fremmer kartoffelsaft hårvækst?

Kvinde der bruger haarboerste

Saften fra kartofler indeholder mange vigtige næringsstoffer såsom vitamin A, B og C samt mineraler såsom kalcium, mangan, zink og jern.

Vitaminmangel kan svække hårets struktur og få det til at knække og falde ud hurtigere.

Du kan selvfølgelig udnytte alle de gode sager i kartofler ved at spise dem, men du kan også bruge det direkte på håret.

 

Sådan laver du kartoffelsaft til dit hår

Kartofler

Der findes mange forskellige hjemmelavede hårmasker, der indeholder kartofler. En af de bedste måder er at bruge saften. Det er nemlig her mange af vitaminerne befinder sig.

Ingredienser

 • 4 kartofler
 • 100 ml vand

Tilbereding

 • Vask kartoflerne og skær dem i store stykker.
 • Put dem i blenderen med 100 ml vand, og blend til du får en jævn masse.
 • Pres den blendede masse gennem et rent hviskestykke og saml væsken i en skål. På denne måde sier du kartoffelsaften fra uden klumper.

Sådan gør du

 • Masser kartoffelsaften blidt ind i hovedbunden. Både massagen og kartoffelsaften stimulerer hårvækst.
 • Masser saften ind i resten af dit hår. Dæk dit hoved med en badehætte.
 • Vent 20 til 25 minutter og skyl derefter med varmt eller koldt vand.
 • Du bør bruge denne behandling hver dag, indtil du begynder at se resultater. Så snart du bemærker en forbedring, kan du fortsætte med at bruge det op til tre gange om ugen.
 • Udover dens evne til at fremme sund hårvækst, vil denne behandling også give dig en utrolig glans.

 

Kartoffelvand giver stærkere hår

Tilberedning af kartofler

Kartoflen selv er ikke den eneste del, du kan bruge til at nære dit hår. Skrællen kan bruges til en anden slags juice, der styrker dit hår og supplerer den ovenstående behandling mod hårtab.

Ingredienser

 • Kartoffelskræller
 • 1 liter vand

Tilberedning

 • Vask kartoffelskrællerne for at fjerne alle spor af jord og derefter bring dem i kog med 1 liter vand.
 • Efter de har kogt i et par minutter, fjern fra varmen og lad dem køle af.

Sådan gør du

 • Skyl dit hår med kartoffelvæksen efter du har vasket dit hår.
 • Gentag dette to til tre gange om ugen for at opnå de bedste resultater.

Kartoffelkuren forbedrer ikke bare din hårvækst: Det fungerer som en naturlig balsam til lysere og mindre beskadiget hår.

Det er værd at se, om kartofler kan forbedre sundheden for dit hår. Det virker ikke med det samme, og det er ikke en magisk pille. Men på længere sigt kan det nære dit hår og forhindre hårtab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Camire, M. E., Kubow, S., & Donnelly, D. J. (2009). Potatoes and Human Health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition49(10), 823-840. https://doi.org/10.1080/10408390903041996
 • Rodríguez, M. A. P., Ledesma, B. H., González, M. J. G., & Barba, O. (1999). Estudio del contenido de nitratos, nitritos y vitamina C en productos hortícolas de cultivo ecológico (zanahoria, remolacha y patata). Alimentaria316, 111-118. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=133760
 • Suto, M., Masutomi, H., Ishihara, K., & Masaki, H. (2019). A Potato Peel Extract Stimulates Type I Collagen Synthesis via Akt and ERK Signaling in Normal Human Dermal Fibroblasts. Biological & Pharmaceutical Bulletin42(9), 1510-1516. https://doi.org/10.1248/bpb.b19-00193
 • Sweet potato, raw, unprepared (Includes foods for USDA’s Food Distribution Program). (s.f.). FoodData Central. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168482/nutrients
 • Visvanathan, R., Jayathilake, C., Jayawardana, B. C., & Liyanage, R. (2016). Health-beneficial properties of potato and compounds of interest. Journal of the Science of Food and Agriculture96(15), 4850-4860. https://doi.org/10.1002/jsfa.7848

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.