8 naturlige afføringsmidler mod forstoppelse

Bananer er fantastiske. På grund af deres høje fiberindhold, sætter de skub i fordøjelsen hvilket gør dem til et kraftfuldt naturligt afføringsmiddel.
8 naturlige afføringsmidler mod forstoppelse
Mario Benedetti Arzuza

Bedømt og godkendt af læge Mario Benedetti Arzuza.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Hvad er forstoppelse? Den officielle definition lyder sådan her: 72 timer skal gå uden bevægelse i tarmen med lidt eller meget hård afføring. Fortsæt med at læse, for at lære om 8 naturlige afføringsmidler mod forstoppelse.

Da hvert menneske har forskellige daglige vaner med hensyn til toiletbesøg alt efter deres alder, vægt og kost, kan du sige, at du lider af forstoppelse, når der er dramatiske forandringer, som sker inden for mindst tre eller flere dage.

Naturlige afføringsmidler mod forstoppelse

Selvom mange tror, at forstoppelse ikke er et særligt alvorligt problem, er sandheden at forstoppelse skal behandles i tide for at forhindre det i at blive kronisk, og også for at konstatere eventuelle bagvedliggende sygdomme, der kunne forårsage det.

I de fleste tilfælde er forstoppelse forårsaget af dehydrering, dårlig kost eller en stillesiddende livsstil. Men det kunne være et symptom på et mere alvorligt sundhedsproblem, der kræver lægehjælp.

Mange tyer til kommercielle afføringsmidler som det første, når de lider af forstoppelse. Dette anbefales ikke. Din krop kan blive afhængige af dem, og de kan også have andre uønskede bivirkninger.

Heldigvis findes der mange naturlige afføringsmidler mod forstoppelse, der har mildt afførende egenskaber til at hjælpe med at forbedre din fordøjelse.

1. Aloe vera

AloeVeraVand

Aloevera er en af de planter der har mange sundhedsfordele – både for det indre og ydre. Hvis du drikker saften fra aloevera-planten på daglig basis, kan du på naturlig vis rense din tyktarm og fjerne affaldsstoffer nemmere.

Ifølge data indsamlet af National Standard,er stoffer aloin i aloevera ansvarlig for at bekæmpe forstoppelse.

2. Æbler

En af de bedste fødevarer til at bekæmpe forstoppelse er æblerDenne frugt indeholder pektin, et stof, der fremmer bedre tarmfunktion.

Æbler giver også en masse fibre, som behøves til at blødgøre afføring og stimulere udskillelse af affaldsstoffer, ifølge data fra en undersøgelse udført af det medicinske fakultet på Ohio State University, USA.

3. Bananer

Banan er en lækker frugt, der fremmer god fordøjelse og forbedrer afføringen. De giver en sund mængde fiber, der fungerer som et kraftfuldt naturligt afføringsmiddel.

Et stykke banan står for 12% af dit anbefalede daglige indtag af fibre, og den indeholder også frugt-oligosakkarider, som generelt giver bedre fordøjelse.

4. Grøn te

GrønTe4

Grøn te er blevet meget populært igennem årene som en kraftig antioxidant med adskillige andre sundhedsfordele. En af de vigtigste fordele er evnen til at fremme god fordøjelse og stimulere fjernelse af affaldsstoffer, der ophobes i tarmen.

Grøn te har også en mild afførende virkning, der bidrager til at bekæmpe forstoppelse.

5. Havre

Folk, der ofte lider af forstoppelse bør  tilsætte mere havre til deres kost.

Havre indeholder kulhydrater, vitaminer, mineraler og fibre, som bidrager til en samlet bedre fordøjelse og forebygger forstoppelse. Ideelt set bør du spise havregryn til morgenmad, men du kan også tilføje havre til smoothies, supper og endda salater.

6. Hørfrø

Hørfrø er kendetegnet ved sine store medicinske fordele, som tilskrives en stor del af dets høje fiberindhold og omega-3 fedtsyrer. Hørfrø har en mild afførende virkning, som hjælper med at forbedre tarmfunktionen og rense tarmen ved at fjerne affaldsstoffer.

Tilsæt blot en spiseskefuld hørfrø til en kop vand, lad det stå natten over, og drik det om morgenen på tom mave.

7. Olivenolie med citron

OlivenolieMedCitron

Ved at kombinere de medicinske egenskaber hos olivenolie og citron danner det et naturligt afføringsmiddel til at forbedre dine tarmbevægelser og hjælpe med til at forbedre dine tarmbevægelser og bekæmpe forstoppelse.

Du skal blot fortynde saften fra en citron i en kop varmt vand, og tilsætte en spiseskefuld olivenolie. Drik dette hver morgen på en tom mave.

Vi anbefaler, at du læser:

Fordelene ved at drikke citronvand

8. Æblecidereddike og honning

Du kan lave et andet godt, naturligt afføringsmiddel ved at opløse en teskefuld æblecidereddike og honning i en kop vand. Drik denne blanding tre gange om dagen.

Det kan interessere dig ...
Prøv disse 5 ananasopskrifter der kurerer forstoppelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv disse 5 ananasopskrifter der kurerer forstoppelse

Fordøjelsesproblemer er almindelige. Naturlige produkter en god hjælp. Disse ananasopskrifter der kurerer forstoppelse er nemme at lave.

 


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.