7 måder citron kan gøre dig smukkere

Citron er et naturligt blegemiddel, der kan forhindre din hud i at få pletter. Du kan også bruge citron til at blege dit hår - det virker især godt sammen med sollys.
7 måder citron kan gøre dig smukkere
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Citroner  er ikke kun lækkert i mad. De indgår også i mange naturlige skønhedsprodukter. Citron kan stramme huden op og har også desinficerende egenskaber, som hjælper med at klare huden op. De er også rige på C-vitamin, antioxidanter og andet, der hjælper med at regulere hudens surhedsgrad og giver en mindre fedtet hud. Læs med og opdag 7 måder hvorpå citron kan gøre dig smukkere!

Hvis du ikke allerede kender hemmeligheden bag citronens mange skønhedsfremmende virkninger, så følg godt med. Vi vil fortælle dig nogle af de måder, du kan udnytte citronens naturlige egenskaber på.

Citroner er godt for huden

Citroner er godt for huden, især for folk med fedtede hudtyper. Citronsaft og dens adstringerende egenskaber hjælper med at fjerne overskydende olie og forbedrer hudens generelle udseende. Vær dog opmærksom på ikke at bruge citron på din hud om dagen, når du er ude i solen, da det kan forårsage pletter på huden. Vent med at bruge citron til om natten. Det anbefales også at bruge solcreme næste dag. Pres lidt citronsaft ud på et stykke vat og smør det på huden i ansigtet.

Sådan kan citron kan gøre dig smukkere: Eksfoliering af dine læber

Citron kan gøre dig smukkere ved at eksfoliere dine læber

Dine læber udsættes for mange ting i løbet af dagen, der kan gøre dem tørre og revnede. Et godt trick er at smørre en lille smule citronsaft på læberne, før du går i seng. Citron stimulerer fugttilførslen til læberne og fjerner desuden døde celler. Du behøver ikke gøre det længe, før du kan mærke forskellen.

Vil du gerne blege dit hår?

Dette er en af de mest berømte skønhedsfordele ved citroner, og den er god nok. Du kan få rigtig gode resultater med citron, især hvis du samtidigt går ud i sollyset. Både sollys og citroner afbleger naturligt de ting, de kommer i kontakt med. Sammen fungerer de rigtig godt til at lysne dit hår . Gør det en gang om ugen for at opnår de bedste resultater.

Citron kan gøre dig smukkere ved at bekæmpe hudorme

3-hudorme

De astringerende og antibakterielle egenskaber i citroner hjælper med at fjerne overskydende olie fra huden. Det gør citronen til et fantastisk middel til at bekæmpe irriterende hudorme og til at fjerne toksiner under hudens overfladen. Om aftenen, gnid lidt citronsaft på huden, lad det sidde i 10 minutter, og skyld det derefter af med koldt vand. Husk du ikke må bruge citronsaft på huden hvis du skal ud i solen.

Citroner kan fjerne misfarvninger

Du kan få misfarvninger på huden på mange måder. Du har måske haft akne, der har lavet ar på huden. Der er måske kommet uregelmæssigheder på din hud, fordi du har spist forkert. Du kan kommer de her misfarvninger til livs ved at smørre lidt citronsaft på huden og lade det sidde i 15 minutter. Skyl det af med koldt vand. Igen, husk du skal sørge for at gøre dette om natten, så undgår du at blive udsat for solen.

Styrk dine negle og bekæmp misfarvning

Negle

Kemi fra fx rengøringsmidler kan svække eller misfarve dine negle. Citron er en glimrende måde at bekæmpe dette problem, fordi det fremhæver neglenes naturlige farve samtidig med at den gør dem stærkere. Bland en smule citronsaft med to spiseskefulde olivenolie og læg det på neglene, præcis som du ville gøre med neglelak.

Naturlig deodorant

Citronsyre dræber bakterier, der forårsager lugt, og kan derfor fungere som en naturlig deodorant. Bland  citronsaft, havregryn og en smule honning sammen, og smør blandingen ind i armhulerne. Lad det sidde en times tid, før du skyller det af igen.

Vi håber du har nydt disse syv måder hvorpå citron kan gøre dig smukkere!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pumori Saokar Telang, “Vitamin C in dermatology”, Indian Dermatol Online J. 2013 Apr-Jun; 4(2): 143–146.
  • Bjarnadottir. (2015). “Limones 101: información nutricional y beneficios para la salud“, web Healthline
  • Bernstein EF et al. Citric acid increases viable epidermal thickness and glycosaminoglycan content of sun-damaged skin”, Dermatol Surg. 1997 Aug;23(8):689-94.
  • Shinkafi SA, et al. (2013). Antibacterial activity of citrus limon on acne vulgaris (pimples).
  • Lopez-Torres M, Shindo Y, Packer L. Effect of age on antioxidants and molecular markers of oxidative damage in murine epidermis and dermis. J Invest Dermatol 1994;102:476-480.  (PubMed)
  • Thiele JJ, Traber MG, Tsang K, Cross CE, Packer L. In vivo exposure to ozone depletes vitamins C and E and induces lipid peroxidation in epidermal layers of murine skin. Free Radic Biol Med 1997;23:385-391.  (PubMed)


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.