8 fødevarer du skal undgå, hvis du har problemer med dine led

Nogle fødevarer kan aktivere den inflammatoriske respons i vores kroppe og påvirke vores led sundhed. For at lindre din betændelse og reducere din smerte, bør du nedskære disse fødevarer så meget som muligt.
8 fødevarer du skal undgå, hvis du har problemer med dine led

Sidste ændring: 25 august, 2022

Dine led understøtter din krop. De forbinder dine knogler og gør det muligt for dig at bevæge dig.

Problemer med dine led

Ledsmerter er et normalt problem. Det kan skyldes betændelse, læsioner eller udvikling af kronisk sygdom.

Dets fremtoning er normalt relateret til aldring. Det kan dog også ske for unge på grund af en skade eller for tidlig nedbrydelse.

Under alle omstændigheder er dette en lidelse der reducerer din livskvalitet. Frem for alt kommer det i vejen for bevægelse og evnen til at udføre daglige opgaver.

Der er mange måder at reducere symptomernes intensitet på. Der er også nogle faktorer, der kan øge smerten.

For eksempel øger spisning af visse fødevarer din betændelse. De reducerer også mængden af ​​næringsstoffer du absorberer og kommer i vejen for helbredelse.

Dette øger din vægt og får dig til at beholde affaldsstoffer i dit blod. Dette kan blandt andet forårsage mere alvorlige sygdomme.

Vi ved, at ikke alle ved, hvad disse fødevarer er. Så i denne artikel vil vi dele de 8 primære fødevarer, du bør undgå, hvis du har ledsmerter.

Hold dig væk fra dem!

1. Forarbejdet og rødt kød

Forarbejder koed

Både forarbejdet og rødt kød har skadelige kemiske stoffer. Disse kan øge mængden af betændelse i din krop.

Nitritterne og purinerne forbliver i din krop. I det lange løb forårsager de smerter og stivhed i dine led.

2. Raffineret sukker

At spise for mange raffinerede sukkerarter har meget at gøre med en ubalance i din krops inflammationsprocesser. Dette omfatter alle kilder til raffineret sukker.

Dette produkt øger produktionen af kemikalier kaldet cytokiner. Disse arbejder i din krop for at øge smerte og hævelse.

Så har de også et højt kalorieantal. På grund af dette øger du din vægt ved at spise dem. Dette resulterer i mere pres på dine muskler og led.

3. Mælk og mejeriprodukter

Mejeri produkter

Mælke- og mejeriprodukter er blevet relateret til ledsmerter. Dette omfatter en øget tendens for unge til at få ledsmerter.

Denne form for mad har høje niveauer af protein kasein. Dette medfører øget betændelse i din krop.

Dette stof irriterer vævene, som beskytter dine led. I for store mængder kan det få dem til at forværres.

De er også fødevarer, der er rige på mættede fedtstoffer. På grund af dette øger de din kropsvægt og stimulerer inflammation af fedtvæv.

4. Salt

At spise for meget salt er relateret til udviklingen af flere kroniske sygdomme. Disse påvirker din livskvalitet.

Dette krydderi ændrer væske balancen i din krop. Samtidig øger det risikoen for hjertesygdomme og betændelse.

Din krop har brug for en lille mængde salt for at fungere ordentligt. Men vi spiser normalt mere end 10 gange så meget, som vi har brug for!

5. Korn olie

Solsikkeolie

Korn olie er rig er fedtsyrer. Disse tilskynder til produktion af inflammatoriske kemikalier i din krop.

Dets høje antal af kalorier reducerer kvaliteten af dine led. De gør også betændelsesproblemer værre.

6. Æg

Det har vist sig, at æg er sunde og giver os en vigtig mængde proteiner. Men at spise dem regelmæssigt anbefales ikke, hvis du har led problemer.

Da de kommer fra dyr, giver de en betydelig mængde arachidonsyre. Dette er et stof i æggehviden, der ser ud til at øge betændelsen.

7. Raffineret korn og mel

Mel

Raffineret korn og mel er kraftige inflammatoriske produkter. De kan forårsage forværring af og smerter i dine led.

Først og fremmest har de en stor mængde gluten. Dette er hårdt for dit stofskifte. Gluten forårsager produktionen af ​​stoffer, som øger smertefølelsen.

Også at spise dem dagligt kan have en forbindelse til fremtoningen af kronisk inflammation og autoimmune sygdomme.

Da de har tomme kalorier, bidrager de desuden til overvægt, hjertesygdom og diabetes.

8. Fast food og stegt mad

Kommercielt fast food og stegte fødevarer bruger højt indhold af mættede fedtstoffer og mel. Disse øger betændelsen i dit fedtvæv.

De kan også forårsage udviklingen af ​​hjerteproblemer. Samtidig gør de betændelse værre i forbindelse med led-sygdomme.

Afslutningsvis har din kost en vigtig rolle for din leds helbred.

At reducere eller eliminere mængden af ​​disse fødevarer i din kost kan hjælpe dig med at reducere smerte og de symptomer, der er forbundet med det.

Det er også klogt at spise flere fødevarer rige på antioxidanter og omega 3 fedtsyrer, der har en anti-inflammatorisk effekt.

Det kan interessere dig ...
4 fødevarer, du bør undgå hvis du er på slankekur
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 fødevarer, du bør undgå hvis du er på slankekur

Det er vigtigt at overveje de fødevarer, som du bør undgå hvis du er på slankekur, hvis du gerne vil tabe dig. Læs videre her for at finde ud af hv...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Chai W., Morimoto Y., Cooney RV., Franke AA., et al., Dietary red and processed meat intake and markers of adiposity and inflammation: the multiethnic cohort study. J Am Coll Nutr, 2017. 36 (5): 378-385.
  • Vitellio P., Celano G., Bonfrate L., Gobbetti M., et al., Effects of bifidobacterium longum and lactobacillus rhamnosus on gut microbiota in patients with lactose intolerance and persisting functional gastrointestinal symptoms: a randomised, double blind, cross over study. Nutrients, 2019.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.