8 ukendte fordele ved graviola

Takket være dets vitaminer og mineraler kan graviola være en stor hjælp til både at beskytte ens nervesystem og styrke ens knogler. Giv denne eksotiske og tropiske frugt et forsøg!
8 ukendte fordele ved graviola
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Graviola er en tropisk frugt med en bittersød smag. På grund af dets fantastiske næringsmæssige egenskaber, er det blevet en af de mest anbefalede fødevarer til at pleje ens helbred. I denne artikel vil vi give dig 8 ukendte fordele ved graviola.

Ønsker du at finde ud af, hvad de er? Fortsæt med at læse for at finde ud af 8 ukendte fordele ved graviola!

Historiske data viser, at det blev anvendt i gamle dage af mange grupper af indfødte i Amerika. De værdsatte det på grund af dets næringsmæssige og medicinske kræfter.

I virkeligheden vokser det i mange andre dele af verden. Faktisk er det en uundværlig ingrediens i mange desserter, søde sager, smoothies og mange andre former for opskrifter.

Der er dog noget, som mange stadig ikke ved omkring denne lækre frugt. Det giver kraftfulde fordele, som kan forbedre ens livskvalitet.

Anbefalet læsning efter “8 ukendte fordele ved graviola”:

Hvordan og hvornår skal spirulina tages for at det er mest effektivt

1. Det styrker ens immunforsvar

Roede blodlegemer

Næringsstofferne i graviola er af høj kvalitet. De er nyttige til at forstærke kroppens immunforsvar.

100 gram indeholder op til 20 mg C-vitaminer. Det er et stof, som er vigtigt for at øge tilstedeværelsen af antistoffer.

At spise det regelmæssigt mindsker modtageligheden overfor infektioner. Det fremmer også udskillelsen af skadelige virus og bakterier.

2. Det forøger ens energi

Personer med udmattethed eller koncentrationsbesvær bør være opmærksomme på dette. Man kan mindske sine symptomer ved at spise en eller to portioner graviola om dagen.

Denne velsmagende fødevare indeholder en betydelig mængde frugtsukker. Det er en naturlig form for sukker, som “genoplader” ens krops energi.

Det er også en vigtig kilde til komplekse kulhudrater. Disse er nødvendige for at bevare mental og fysisk styrke.

3. Det er et anti-cancerogen

Celler

Det er blevet bevist, at denne fremragende frugt har kraftfulde anti-cancerogene effekter. Disse kan hjælpe både diagnosticerede personer og dem, der har en risiko for at udvikle kræft.

Læs også denne artikel efter “8 ukendte fordele ved graviola”:
6 essentielle vitaminer du har brug for

Dets antioksidanter modvirker de skadelige effekter fra frie radikaler. Derudover angriber de direkte de ondartede celler, som forårsager tumorer.

Faktisk er det blevet bevist, at dets blade er effektive i behandlingen af op til 12 typer kræft. Disse indebærer tyktarm, bryst og lungekræft.

Der er nogle, som lover, at det endda har en bedre effekt end kemoterapi. Dette er især på grund af det faktum, at det ikke forårsager nogle bivirkninger, og at det er 100% sikkert.

På trods af det kræver det stadig noget forskning. Vi mangler stadig forskning om, hvordan det virker, og om det er effektivt nok til at blive et bidrag til behandlingen.

4. En anden af de udkendte fordele ved graviola er at det beskytter ens nervesystem

Graviola indeholder store mængder af B-kompleks vitaminer. På grund af det kan det havde positive effekter på ens nervesystem at spise det regelmæssigt.

Disse vitaminer forøger blodets cirkulation. De er også en del af et stort antal af hjertekarsystemets funktioner.

B2-vitaminer kontrollerer også ens nerver og forbedrer ens kognitive funktioner.

5. Det beskytter ens knoglesystem

Personer der loeber paa loebebaand

Denne fødevare har mærkværdige fordele for ens knoglesystem. Det er en af grundene til, at det især anbefales til kvinder, børn og ældre.

Graviola indeholder fosfor og kalcium. På grund af det hjælper det med at styrke ens knogler og tænder, hvis man tilføjer det til sin kost.

Det er et velsmagende og naturligt middel til kvinder i overgangsalderen. Dette skyldes, at det hjælper med at undgå tabet af knogletæthed. Det er en tilstand, som kvinder døjer med på grund af et lavere niveau af østrogen.

6. Det forbedrer ens fordøjelse

Patienter med problemer med fordøjelsen bør læse med. Hvis man tilføjer denne frugt til sin kost, vil man finde ud af, at det er et fremragende middel til at mindske disse symptomer.

Dets store indhold af fibre og vigtige næringsstoffer giver en beskyttende effekt på ens tarmflora. Og det virker ved at genopbygge sunde bakterier.

På samme tid hjælper det også med at fremskynde langsom tarmbevægelse. Det fremmer også udskillelsen af affaldsstoffer og styrker fordøjelsen af proteiner og fedt.

7. Bekæmper smerte

Kvinde med rygsmerter - fordele ved graviola

At drikke naturligt graviola juice har smertestillende og anti-inflammatoriske virkninger. Det hjælper med at lindre almindelig smerte, såsom hovedpine, muskelspændinger og kramper.

For succesfuldt at bekæmpe smerte anbefaler vi, at man drikker graviola juice to eller tre gange om dagen. Dette bør gøres sammen med, at man spiser sunde fødevarer og udfører afslappende øvelser.

8. Det forebygger højt blodtryk

Personer, som har risiko for at lide af højt blodtryk, kan også drage nytte. Disse personer bør spise flere portioner af graviola hver uge.

Denne fødevare hjælper med at mindske væskeophobning. Og hvis det ikke er nok, forbedrer det også blodomløbet og elasticiteten af ens pulsårer.

Nu hvor du kender alle de hovedsaglige fordele ved denne vidunderlige tropiske frugt, så gør den til en del af din kost. Køb den på dit lokale marked eller i dit lokale supermarked og nyd den!

Det kan interessere dig ...
Undgå disse fødevarer, hvis du lider af væskeophobning
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Undgå disse fødevarer, hvis du lider af væskeophobning

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du kan opdage en væskeophobning i kroppen og hvilke fødevarer du skal undgå for at bekæmpe det.  • Badrie, N., & Schauss, A. G. (2010). “Soursop (Annona muricata L.): Composition, nutritional value, medicinal uses, and toxicology”, In Bioactive Foods in Promoting Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374628-3.00039-6
  • Arbaisah, S. M., Asbi, B. A., Junainah, A. H., & Jamilah, B. (1997). “Purification and properties of pectinesterase from soursop (Anona muricata) pulp”. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(96)00043-X
  • Arroyo, Jorge, Martínez, Jaime, Ronceros, Gerardo, Palomino, Robert, Villarreal, Aníbal, Bonilla, Pablo, Palomino, Christian, & Quino, Mariano. (2009). Efecto hipoglicemiante coadyuvante del extracto etanólico de hojas de Annona muricata L (guanábana), en pacientes con diabetes tipo 2 bajo tratamiento de glibenclamida. Anales de la Facultad de Medicina70(3), 163-167. Recuperado en 16 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1025-55832009000300002&lng=es&tlng=es.
  • Correa, J., Ortiz, D., Larrahondo, J., Sanchez, M., & Pachon, H. (2012). Actividad antioxidante en guanábana (Annona muricata l.): una revisión bibliográfica. Boletin latinoamericano y del caribe de plantas medicinales y aromáticas11(2).
  • Nwokocha CR et al. “Possible mechanisms of action of the hypotensive effect of Annona muricata (soursop) in normotensive Sprague-Dawley rats”, Pharm Biol. 2012 Nov;50(11):1436-41. doi: 10.3109/13880209.2012.684690. Epub 2012 Sep 11.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.