9 fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser

Hvis man ikke ønsker at miste deres egenskaber, så er der bestemte fødevarer, som man aldrig bør opbevare i sin fryser. Det er bedre at købe mindre mængder og spise dem friske
9 fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser

Last update: 25 august, 2022

Korrekt opbevaring af fødevarer en god måde at spare penge og mindske madspild. Her er 9 fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser.

Denne proces kan blive udført på mange forskellige måder. Især ved at drage nytte af de lave temperaturer, som ens køleskab danner.

9 fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser

Dette apparat lader en gemme rester af tilberedte fødevarer. Det forlænger også levetiden for mad.

Problemet er, at ikke alle fødevarer er egnet til denne form for konservering. Og endnu færre bør kommes i fryseren.

Selvom det er sandt, at man kan fryse næsten alt, så vil nogle ting miste deres smag eller konsistens.

For at undgå dette, vil vi dele ni fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser med dig.

1. Grøn salat

salat

For at kunne nyde den friske smag fra grøntsagerne i sin salat, er den bedste løsning at lave præcis den mængde, som man ønsker at spise.

Hvis der alligevel er noget til overs, så undgå at komme det i fryseren. Dette vil få bladene til at visne og miste deres lækre smag.

Vask i stedet grøntsagerne, tør dem med køkkenrulle og kom dem i en plastikpose, før du opbevarer dem nederst i dit køleskab.

Gå så vidt muligt efter at spise dem den efterfølgende dag for at undgå madspild.

2. Mælk

Det kommer an på, hvad man har til hensigt at bruge mælken til, om man bør opbevare den i fryseren eller ej.

Hvis man har planer om at drikke det, så vil opbevaring af mælk i fryseren kun forårsage dannelsen af klumper, som skal tø op.

Hvis ens plan er at anvende det til at lave desserter, kager eller andre former for opskrifter, kan man dog fryse det uden problemer i op til 24 timer.

3. Æg med skal

aeg

Som de fleste allerde ved, så bliver væsker faste i fryseren og kræver mere plads, fordi de har tendens til at vokse.

Æg er ingen undtagelse. Det kan være en stor fejl at fryse dem ned.

Væsken indeni æg bliver hård, hæver og knuser skallen. I værste tilfælde kan de eksplodere og forårsage en meget utiltalende lugt i ens fryser.

Den bedste måde at konservere æg på er ved at opbevare dem i bunden af køleskabet eller på et køligt sted i køkkenet.

4. Creme fraiche

Creme fraiche mister sin smag og konsistent, når man opbevarer det i fryseren. Nogle gange er det ikke engang værd at bruge det i opskrifter.

Det er bedst at tjekke sidste holdbardhedsdato og prøve at spise det så hurtigt som muligt.

5. Yoghurt

yoghurt

Yoghurt natural og græsk yoghurt kan ændre konsistens, når det opbevares i fryseren i nogle dage.

Selvom andre variationer af yoghurt vil være i orden, vil de fleste af dem miste mange af deres egenskaber.

6. Ost

Ost er et andet mejeriprodukt, som nemt bliver ødelagt, når det opbevares i fryseren. Det kan blive hårdt, tørt og endda få en sandet konsistent, samtidig med at det mister sin blødhed.

Når man tøer det op, vil man opdage, at det er sværere at bruge det i oprksifter. Og man vil helt sikkert ikke opleve den lækre smag, som man ville, når det var friskt.

7. Piskede æggehvider

aeggehvider

Har du nogle piskede æggehver til overs? Hvis du har, så er det bedst at bruge dem til at lave en naturlig ansigtsmaske eller hårkur.

Hvis man prøver at opbevare det i fryseren, vil man ende op med at ødelægge den klistrede konsistens og andre egenskaber.

Når man tøer det op, vil det frigive en flydende lugt, som vil ødelægge alle orpskifter, som det anvendes i.

8. Kartofler

Kartofler har et stort indhold af vand. Det krystalliserer, når det opbevares i fryseren. De bliver de bløde og smagen bliver forandret.

Hvis man beslutter sig for, at man bliver nødt til at fryse dem på trods af det, så er det bedste, at man tilbereder dem lidt i kogende vand først.

Den bedste måde at opretholde kartoflers perfekte tilstand er ved at opbevare dem på et køligt, mørkt og tørt sted.

9. Kaffe

kaffe

Når det er tøet op, vil man opdage, at ens kaffe har mistet sin tiltalende duft. Udover dette kan kulden ødelægge de fødevarer man ikke bør opbevare i sin fryser.

Hvis du har fundet ud af, at du laver én af de ovenstående fejl, så prøv at finde en anden måde at opbevare tingene på. Eller prøv at nøjes med at købe den mængde, som du har planer om at spise på kort sigt.

It might interest you...
Fiberrige fødevarer der kan hjælpe dig med at tabe dig
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Fiberrige fødevarer der kan hjælpe dig med at tabe dig

For nogle af os er kostvaner svære at følge. Der er dog en strategi, der virker: Tilføj små portioner af fiberrige fødevarer til din kost.  • Larder CE., Abergel M., Kubow S., Donnelly DJ., Freeze drying affects the starch digestibility of cooked potato tubers. Food Res Int, 2018. 103: 208-214.
  • Pal P., Shepherd D., Hamid N., Hautus MJ., The use of freeze dried retronasal stimuli to assess olfactory function. Clin Otolaryngol, 2019. 44 (5): 770-777.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.