7 grunde til du burde tage et glas mælk med honning før sengetid

Ud over at bekæmpe søvnløshed og fremme genoprettende søvn kan kombinationen af mælk og honning understøtte god knoglesundhed og bremse for tidlig aldring. Prøv det!
7 grunde til du burde tage et glas mælk med honning før sengetid

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

I de seneste år er det blevet bevist at indtagelse af visse naturlige lægemidler inden sengetid kan forbedre din søvnkvalitet, hvilket nedsætter spændinger og søvnløshed. I denne artikel får du 7 grunde til du burde tage et glas mælk med honning før sengetid.

Remedierne har tendens til at indeholde tryptophan og andre essentielle aminosyrer, der øger din produktion af melatonin, et kemikalie forbundet med god søvn.

En af dem er en lækker drink lavet på mælk og honning, kendt for sine medicinske egenskaber og utrolige evne til at fremme en god nats søvn.

Både mælk og honning hjælper dig med at sove, og som om det ikke var nok, giver det din krop en række fordele, mens den er i en hvilestilstand.

Selv om det ikke er et godt middel for alle dem med laktoseintolerance, er det godt for folk, der kan drikke mælk uden problemer.

Da mange mennesker ikke ved, hvor godt det er for dem, vil vi dele 7 grunde til du burde tage et glas mælk med honning før sengetid.

1. Det beskytter din hud

Kvinde der smiler mens hun har en finger under oejnene

Regelmæssig indtagelse af mælk og honning hjælper med at rense dit blod, hvilket sænker indholdet af toksiner og andre forbindelser, der er skadelige for din hud.

Det indeholder antimikrobielle stoffer og antioxidanter, der hjælper med at rense din hud dybt. Dette forhindrer udviklingen af forskellige tilstande og pletter.

Det kan endda bruges som en topisk behandling til at forhindre rynker, løs hud og ophobning af døde hudceller.

2. Forbedrer fordøjelsen

Dette enkle middel er meget nyttigt for din fordøjelse. De antimikrobielle og antivirale forbindelser i honning hjælper også med at forhindre tarminfektioner og maveproblemer.

Denne mad virker som en naturlig probiotika, ideel til at fremme væksten af venlige bakterier, som beskytter din tyktarm.

3. Det gør dig stærkere

Kvinde der bruger hullahop ring

At indtage et glas mælk med honning giver din krop et boost af proteiner og komplekse kulhydrater, som hjælper med at fremskynde dit stofskifte.

At indtage det om aftenen såvel om morgenen kan give din krops fysisk og mental energi til en mere aktiv dag.

Takket være enzymerne i mælken, så nedbrydes dets animalske proteiner til aminosyrer. Herefter kommer proteinerne sammen igen for at skabe proteiner, der kan bruges som energikilde.

4. Forbedrer knogles sundhed

Mens mælk er en af de bedste naturlige kilder til calcium, indeholder honning næringsstoffer, der hjælper din krop med at absorbere det.

kombinationen af de to hjælper med at forbedre dine knoglers sundhed og undgå tæthedstab eller svækkelse.

Sammen blive de til et naturligt middel, der nedsætter risikoen for osteoporose og andre inflammatoriske lidelser, der kompromitterer knoglesundheden.

5. Det har antibakterielle egenskaber

Bakterier i petriskaal

Forskning har vist, at kombinationen af ​​mælk og honning har en bemærkelsesværdig effekt på stafylokokker bakterier. Desuden er denne bakteriebekæmpende kraft endnu bedre, når honning indtages alene.

Honning har anerkendte anti-mikrobielle, anti-biotiske og anti-inflammatoriske evner. Undersøgelser viser, at honning kan hjælpe med at forhindre forskellige typer af infektioner.

Dette middel er endda betragtet som en støtte til dit immunsystem. Da dets forbrug forhindrer forkølelse, hoste og andre åndedrætsproblemer, er det godt at indtage omkring influenzasæsonen.

6. Det bekæmper søvnløshed

Som vi har nævnt ovenfor, er både mælk og honning fuld af aktive stoffer, der hjælper dig med at sove dybt og afslappet.

Blandingen er blevet anvendt i årtier som et middel mod søvnløshed. Desuden er det et godt naturligt middel i stedet for nogle medicinal produkter.

Honning tilbyder naturlige sukkerarter og tryptofan, som udløser frigivelsen af ​​kemiske stoffer, der hjælper dig med at sove godt.

Dette, sammen med næringsstoffer i mælk, tilskynder til forhøjede niveauer af serotonin, en neurotransmitter forbundet med afslapning og stressaflastning.

7. Det forhindrer for tidlig aldring

Kvinde der ser sig selv i spejlet

Et glas mælk og honning vil ikke kun mindske risikoen for for tidlig aldring af huden, men også i resten af kroppen.

Mange af dets antioxidanter mindsker den negative virkning af frie radikaler, som er molekyler, der interfererer med celleaktiviteten.

Nogle gamle kulturer betragter endda dette middel som “livets eliksir”. Regelmæssigt forbrug antages til at kunne forhindre forringelse af celler og udvikling af mange sygdomme.

Er du klar til at prøve det? Tilsæt en spiseskefuld honning til et glas varm mælk og nyd bedre søvn og sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Michaëlsson, K., Wolk, A., Langenskiöld, S., Basu, S., Lemming, E. W., Melhus, H., & Byberg, L. (2014). Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: Cohort studies. BMJ (Online). https://doi.org/10.1136/bmj.g6015
  • Haug, A., Høstmark, A. T., & Harstad, O. M. (2007). Bovine milk in human nutrition – A review. Lipids in Health and Disease. https://doi.org/10.1186/1476-511X-6-25
  • Bogdanov, S., Jurendic, T., Sieber, R., & Gallmann, P. (2008). Honey for nutrition and health: a review. Journal of the American College of Nutrition.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.