Har du ledsmerter? Dette er muligvis årsagerne!

Selvom ledsmerter ikke nødvendigvis repræsenterer et alvorligt problem, så er det bedst at konsultere en specialist, når det ikke holder op og bliver hyppigt 
Har du ledsmerter? Dette er muligvis årsagerne!
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Skrevet og kontrolleret af kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Sidste ændring: 06 januar, 2023

Pludselig har du ledsmerter og er ikke sikker på, hvorfor. Du har ikke udført nogen yderligere eller særlig hård fysisk aktivitet. Hvis dette er dit tilfælde, og det sker oftere end du ønsker, kan en af de følgende ting være hovedårsagen. Tag det til efterretning. Du skal huske på, at ledsmerterne kan være lokale i området, der gør ondt eller langt væk fra det berørte område.

Et eksempel på dette er iskias. Når man føler smerte og svaghed er det i benet, selvom den virkelige årsag er i lænden af ryggen. Det er der, at iskiasnerven begynder, som påvirker ben bevægelsen.

Har du ledsmerter kan det være fibromyalgi

Hvis du har en generel smerte med skarpe, specifikke stik smerter bør du få undersøgt det for at udelukke muligheden for fibromyalgi.

Du bør heller ikke udelukke andre årsager til generelle smerter, som kan være metaboliske og relateret til lidelser i bindevævet og det neuropatiske væv.

Hvis du tror, at dette kan være tilfældet, skal du kontakte din læge.

Du må ikke bekymre dig. Det er en enkel diagnostisk procedure og det meste af den tid, er det nok at få en reumatolog til at udføre en lille fysisk undersøgelse og læse patientens kliniske historie.

Betændelse

Enkelt stående ledsmerter kan komme med rødme, som kan præsentere begrænset bevægelse forårsaget af smerten og inflammationen i sig selv, der kommer med det.

Husk, at den mest almindelige årsag til betændelse i et led er trauma, og det vigtigste er at finde ud af, om infektionen også er til stede eller ej.

Gigt

Hvis du lider af gigt, kan det faktum, at dine led gør ondt være en konsekvens.

De, der har en ophobning af urinsyre krystaller ved, at den smerte, der kommer med det er pludselig og alvorlig samt indeholder ofte herunder rødme og hævelse omkring leddene.

Hvis problemet er gigt, vil smerten have en langsom og fremadskridende evolution, ligesom slidgigt.

Det kan tage uger eller måneder om at udvikle og kommer ikke altid med betændelse.

Leddegigt

I dette tilfælde forekommer smerten i mange led, ikke blot et, især i ryggen, bækken og hofte området.

Dette manifesteres som et betydeligt ubehag i ryggen eller hofteregionen, eller følelsesløshed eller stivhed om morgenen. Hvis dette er dit tilfælde, kan du have leddegigt.

Selv om de ved første øjekast ikke synes relateret, så er gastrointestinale- eller hudproblemer som psoriasis også relateret.

Disse kan være nøglen til en diagnose, der er endnu mere almindelig hos mennesker under 40 år.

Har du ledsmerter kan senebetændelse og bursitis være årsagen

Har du ledsmerter?

Andre årsager til ledsmerter er senebetændelse og bursitis.

Senebetændelse er betændelse i en sene, hvor den forbinder musklen og knoglen for at give fælles bevægelse.

Bursitis, på den anden side, er betændelse i bursae, som er et slags polstrings væv, der er under senerne og undgår friktion mellem senen og knoglen.

Hver af disse kan forårsage en masse ledsmerter, hvis disse områder bliver betændte.

Vi anbefaler også læsning af:

Natlige ledsmerter og hvordan man lindrer dem

Har du ledsmerter kan det være en mindre inflammation

Nogle gange er der mindre betændelser der ikke har nogen alvorlig grund bag sig.

Det er noget at huske på, før du bliver beredt på lokaliseret smerte, der er mærket i visse områder.

Hvis du føler en generaliseret smerte med specifikke punkter er det vigtigt at overveje årsager, der har en metabolisk natur samt visse lidelser i bindevævet og det neuropatiske væv.

Under alle omstændigheder, hvis smerten fortsætter er det bedst at konsultere din læge for at få en mere præcis diagnose.

Det kan interessere dig ...
Leddegigt og kost: 6 slags morgenmad mod ledsmerter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Leddegigt og kost: 6 slags morgenmad mod ledsmerter

Leddegigt og kost hænger tæt sammen. Leddegigt er en kronisk og smertefuld tilstand, men du kan lindre den gennem dine kostvaner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.