Som du bliver ældre indser du, at nogle kampe ikke er værd at kæmpe

Bøj dig ikke bagover for ting eller personer, der ikke er værd at kæmpe for. Vi skal kun kæmpe for ting, der bringer glæde i vores liv, og ikke ting, som andre mennesker tvinger os til at gøre.
Som du bliver ældre indser du, at nogle kampe ikke er værd at kæmpe

Sidste ændring: 03 december, 2018

Som tiden går, indser vi, at nogle kampe bare ikke er værd at kæmpe. Vi giver op i mange samtaler, på drømme vi havde i vores ungdom og endda på visse mennesker.

Nogle kampe ikke er værd at kæmpe

I stedet for at se disse kendsgerninger som tab, skal vi se dem for hvad de virkelig er. Ting, som vi sætter en masse håb i, men så indser, at de i virkeligheden ikke vat værd at kæmpe for.

Oplevelse af personlig vækst, modning, og fremskridt i livet som tiden går, er ligesom at placere brikkerne i et mere eller mindre perfekt puslespil sammen.

I løbet af en vis periode i vores liv, finder vi trøst i at få umulige stykker til at passe de forkerte steder.

Kun tiden og bagklogskab gør os til sidst i stand til at se sandheden, som er, at der er ting og mennesker, der passer ind andre steder end i vores liv.

I det følgende, foreslår vi, at du reflektere over dette.

Nogle gange er det nødvendigt at tabe kampe, der ikke er værd at kæmpe

Igennem vores ungdom, kommer en masse ting vores vej, uden at vi selv har valgt det. Det er som om du river-rafter ned en rasende flod, nervøs og fuld af liv.

Et eksempel på de ungdommelige fejl vi laver er, at vi bliver i forelsket i den første person, vi ser, og de brænder os af.

Et andet eksempel er, at vi skaber venskaber med folk kun fordi vi ser dem ofte. For eksempel kan disse mennesker være klassekammerater eller venner af andre venner. Accept af disse mennesker som venner ligner situationen, hvor du er blevet serveret et måltid, du ender med ikke at kunne lide, men spiser det alligevel for ikke at skuffe den person, der har lavet maden.

I denne fase af vores liv, handler vi på denne måde, fordi vi kun har ét mål. At blive integreret i et samfund, eller med andre ord, at passe ind.

Det er præcist, hvad teenagere gør, de tager deres første skridt i livet ved at søge validering fra andre mennesker. Dette omfatter at lytte til, hvad andre siger og følge, hvad andre mennesker gør.

Men som vi bliver ældre, ændrer tingene sig. Der kommer en dag, hvor vi bliver selektive, når vi vælger venner eller hvilke slag vi ønsker at kæmpe – meget selektive. Med andre ord, vi ved præcis, hvad vi vil, og hvem vi ikke ønsker i vores liv.

Fugl

Kvalitet frem for kvantitet

I sidste ende ankommer den dag, hvor vi har et par sande venner i stedet for mange falske venner.

Vi tager et kig tilbage, mens vi gør op med vores følelser.Det rigtige er dog at tage et kig på, hvad dit hjerte fortæller dig, da det hjælper dig med at genkende visse ting. For eksempel:

 • Vi indser endelig, at der var aspekter af livet, som vi troede var meget vigtige, men nu har vi indset, at de ikke var.
 • For eksempel, hvis du tidligere værdsætte at have et vellykket socialt liv og have en masse venner, så sætter du nu pris på mindre vennegrupper.
 • Hvis du har udfyldt dit hoved med mange vilde projekter, så fokuserer du nu kun på ét mål ad gangen.
 • Det er endda muligt, at du kæmpede kampe, der efterlod smerte. For eksempel kan du have ønsket en person skulle elske dig, blive anerkendt af din familie, vise alle, at du var god nok…
 • Men nu opgiver du disse kampe. Dette er fordi du er blevet klogere. Desuden skal du også følge din intuition, der fortæller dig ikke at fortsætte med at kæmpe for ting, der skubber dig længere væk fra dit autentiske jeg.

Du behøver kun at vise én person, at du er god nok, og den person er dig. Hvis nogle mennesker ikke elsker dig, er den sidste ting du skal gøre at tigge om kærlighed.

At modnes er at opleve personlig vækst

Der er kampe, der helt sikkert ikke er værd at kæmpe.

Udkæmpe dem er ligesom at modsige dig selv. Desuden er det som at forsøge at få nogle folk til at ændre deres sind eller være en person, du ønsker de var.

Kvinde med hest
 • Når vi modnes, indser vi, at der er stier, vi ikke bør tage, især dem, som andre fortæller os at vi skal følge, og som går imod vores eget væsen.
 • I sidste ende indebærer personlig vækst mod til at sige, hvad vi vil. Og også hvad vi ikke ønsker, uden frygt for, hvad andre vil tænke eller sige.
 • Indledning af  vores valgte vej kræver, at vi afskærer bånd med visse mennesker og afslutter visse forbindelser. Dette betyder at give op på, hvad der bringer os tårer og mange kampe.

Vi gør dette for at opnå noget mere vigtigt: værdighed.

Disse typer af personlige trin er ikke lette at tage. For eksempel er der stadig mange mennesker, der fortsat kæmper umulige kampe med ting, der ødelægger dem og deres selvværd.

Sådan undgår du kampe, der ikke er værd at kæmpe

For det første, så er det ikke let. Undvigelse af disse personlige slagmarker kræver en stor indsats.

Desværre, mener vi nogle gange, at det værdige valg er at fortsætte med at kæmpe for umulige forhold.

For eksempel har vi alle haft venner, som vi har hængt ud med, men som er blevet ved med at forråde os igen og igen. Andre eksempler er:

 • Vi fortæller os selv at, som en god datter, niece eller kusine, må vi give alt for at vores familie.
 • Men mange af disse kampe er allerede tabt, fordi de kun bringer os smerte. Og fordi disse mennesker aldrig kommer til at ændre sig, selv om vi tror noget andet.
 • Selv om det gør ondt, er det nogle gange bedst at fjerne visse mennesker i dit liv og komme ud af disse “giftige miljøer“, der ødelægger vores selvværd. Husk på, at de der sårer dig mest, simpelthen ikke elsker dig.
Kvinde med blomst

Husk på, at modige folk ikke lægger alle deres kræfter i noget uden at få noget til gengæld.

I stedet for at kæmpe de kampe der ikke er værd at kæmpe, er de i stand til at kæmpe de kampe, der er værd at kæmpe i dette liv: Deres egen lykke og lykken hos deres nærmeste.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.