11 nemme køkkenråd du bør tage til dig

Nemt køkkenråd nummer et: Frys dit smør så det holder længere, og hvis du river det, er det endnu nemmere at tilføje til visse opskrifter.
11 nemme køkkenråd du bør tage til dig

Sidste ændring: 26 august, 2022

At bruge meget tid i køkkenet kan være sjovt, hvis du interesserer dig for at tilberede retter og har lyst til at fornye og udforske dette område. Desværre har vi ikke altid meget tid til rådighed, og nogle opgave bliver hurtigt trættende.  Den gode nyhed er, at der er mange råd og tricks, du kan bruge for at gøre dit liv enklere, når du laver mad. Ved at følge disse simple køkkenråd, kan du sige farvel til noget af det stress, du er pålagt fra opgaver, der ikke er så nemme at udføre. Er du klar til at implementere dem?

Nemme køkkenråd #1: Frossen smør

At putte smør i en fryseren lyder måske ikke som en god ide i starten, fordi det bliver hårdt og er sværere at bruge.

Men når det er varmt udenfor, er det den bedste måde at holde det friskt og skadesfrit.

For at gøre smøret nemmere at bruge i næsten alle opskrifter, opbevar det i fryseren og brug et rivejern for at få præcis den mængde, du skal bruge.

Nemme køkkenråd #2: Fjern majs fra kolben

Ét køkkenråd omhandler f.eks. hvad du bør og ikke bør opbevare på køl.

At fjerne majskerner fra kolben kan være enkelt og organiseret. Placer en skål med toppen nedad i en anden skål, alle majsene vil samle sig i den nederste skål. Det er nemt!

Nemme køkkenråd #3: Skræl en kiwi med en ske

At fjerne skrællen fra en kiwi kan være svært, og nogle gange går noget af frugten til spilde. For at forhindre dette, skær kiwien halvt over og skrab frugtkødet ud med en ske.

Nemme køkkenråd #4: Stegte kartofler

En af de problemer du står overfor, når du steger kartofler er, at de klistrer sig fast til hinanden på panden og derfor ikke bliver som du ønsker.

For at undgå dette skal du bare dyppe kartofelskiverne i koldt vand, et par minutter inden du starter med at tilberede dem. Vandet frigiver noget af stivelsen, som hjælper med at holde dem adskilte, når du steger dem.

Nemme køkkenråd #5: Undgå at frugt bliver brunt

Æbler

Når du skærer en frugt i skiver, som et æble, tager det kun et par sekunder, før de begynder at oxidere og blive mørke.

Hvis du vil have dem til at se friske ud i længere tid, put dine skiver i en skål med koldt vand og lidt citronsaft.

Nemme køkkenråd #7: Skræl tomater

Mange opskrifter smager bedre, når du fjerner skrællen på tomaterne. Det er ikke altid nemt, fordi en moden tomat har tendens til meget nemt at gå i stykker.

Når du skræller tomaterne, put dem i en kop kogende vand i omkring et minut og skrællen vil nu komme af meget nemt.

Nemme køkkenråd #8: At hakke løg

Får løg dig altid til at græde? Sig farvel til denne irriterende reaktion ved kun at trække vejret gennem munden mens du skærer dem. På den måde kommer dampene fra saften af løgene ikke op i dine tårerkanaler. Derfor begynder dine øjne ikke at svige og løbe i vand.

Nemme køkkenråd #9: Brændte ris

Der er ikke noget mere katastrofalt og irriterende som at brænde risene på lige inden frokost eller aftensmad.

For at redde dine ris og fjerne den dårlige lugt og røgede smag, skær et løg i kvarte og put det i gryden med ris i 15 minutter.

Nemme køkkenråd #10: At skrælle hårdkogte æg

koge æg

Hårdkogte æg er lækre og et godt supplement til mange opskrifter og saucer. Men der er et helvede at skulle fjerne skallen, der nogle gange sidder fast på ægget, når du prøver at fjerne den.

Lad aldrig dette irritere dig igen! Hvis du vil have dine æggeskaller til at komme af i et stykke, tilsæt en halv teske natron til vandet, inden du koger dem.

Hvis du ikke tror på dette råd, kan du altid putte dit hårdkogte æg i et glas koldt vand, dæk åbningen med din hånd og ryste det et par gange. Skallen vil komme af på et par sekunder.

Nemme køkkenråd #11: At rive ost

Alt efter hvilken ost du bruger, så kan der være nogle ulemper ved at rive dem. Nogle typer smuldrer og falder fra hinanden.

For at gøre det nemmere og give en mere professionel oplevelse, gnid lidt olivenolie på osten og riv derefter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • KOZICKI, M., STEFFEN, R., & SCHÄR, M. (1985). ‘Boil it Cook it, Peel it or Forget it’: Does this Rule Prevent Travellers ‘Diarrhoea?. International journal of epidemiology14(1), 169-172.
  • Büsser, S., & Jungbluth, N. (2009). The role of flexible packaging in the life cycle of coffee and butter. The International Journal of Life Cycle Assessment14(1), 80-91.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.