6 tips til at slanke dit ansigt

Ligesom resten af din krop, hvis du vil slanke dit ansigt, så skal du spise mindre og gøre øvelser specifikt for området. Få mere at vide om dem i denne artikel.
6 tips til at slanke dit ansigt

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Ikke alle ønsker et rundt ansigt, især hvis du har gjort arbejdet og tabt dig andetsteds på din krop. Forsæt med at læse og se 6 tips til at slanke dit ansigt!

Motion og spise godt er de to søjler til at slanke dit ansigt. Der er dog nogle flere tricks, der kan hjælpe, nedenfor er vores bedste tips til at slanke dit ansigt. Hvad venter du på?

 

Sund mad

Tips til at slanke dit ansigt

For at tabe dig kan du gå i fitnesscenteret, tage på en cykeltur eller deltage i et spindingskursus. Det ser imidlertid ikke ud til at være en specifik aktivitet for dit ansigt.

Hvis du forsøger at ændre dit ansigts form, skal du gøre brug af vores tips til at slanke dit ansigt:

1. Forbrug færre kalorier

For et slankere ansigt skal du stoppe med fedende, sukkerholdige og stegte fødevarer, som vi elsker så meget, men desværre er så dårlige for vores helbred.

Hemmeligheden er at forbruge færre kalorier end du forbrænder.

I stedet for fast food eller usunde snacks anbefaler vi en diæt, der er rig på fiber, for så vil du være i stand til at udnytte dine kalorier bedre og forbrænde fedtet, der er ophobet i dit hage- eller kindområde.

2. Tab vægt

Kvinde der staar paa eb vaegt

Hvis du har et unaturligt rundt ansigt, så er du sandsynligvis ikke på din ideelle kropsvægt.

Når du taber kilo på andre områder af kroppen, begynder du også at bemærke ændringer i dit ansigt: Dine kindben begynder at stå ud og din hage vil miste den ekstra hud, som du ikke kan lide at se.

Derfor er en god ide at tilmelde sig et motionscenter eller begynde at træne derhjemme. Du vil ikke bare slanke dit ansigt, men også din mave, ben og arme.

Du vil se godt ud!

3. Drik meget vand

Det er den bedste måde til at slippe af med giftstoffer og olier opbygget i dit ansigt. Hvis du også reducerer dit saltindtag (eller højt natriumholdige fødevarer), vil din krop være i stand til at eliminere affald, der ikke gør dig noget godt.

Som om det ikke var nok, er det meget godt at drikke meget vand for en sund, ungdommelig, smuk hud.

Dit ansigt vil se slankere og pænere ud også! Hvis du ikke kan lide at drikke vand alene, så kan du prøve frisk juice eller urtete (prøv de diuretiske såsom mælkebøtte eller almindelig padderokke te).

4. Hold dig så aktiv som mulig

Kvinde der laver en oevelse

Fysisk aktivitet er helt afgørende for at tabe sig. Men husk at dit ansigt måske ikke er den første del af din krop, der taber vægt, når du træner, da kalorier og fedt forbrændes først i andre områder.

Men mist ikke håbet, for på et tidspunkt vil du se din nakke og dine kinder begynder at tage form.

Udover at komme ind i en rutine med at gå i motionscenter, så anbefaler vi, at du holder dig så aktiv som muligt, selvom du skal sidde ned hele dagen på arbejdet.

Hvordan?

 • Pendling via cykel,
 • Tager trappen i stedet for elevatoren,
 • løber ærinder til fods eller på cykel,
 • Rejser sig fra dit skrivebord hver time mv.

Vandreture, cykelture og løbeture i parken er fænomenale, enkle og blide øvelser til at begynde med. Senere kan du tilføje større sværhedsgrad i dine rutiner eller flere dage med motion i din uge.

5. Forklæd i mellemtiden, hvad du ikke er fortrolig med

Mens du venter på din kost og fysisk aktivitet begynder at gøre sit arbejde, kan du vende dig til nogle sminketips og hårtricks for at gøre dit ansigt slankere.

For eksempel, overdriv det ikke med blush og undgå klipninger, der ligger meget tæt på dit ansigt.

6. Giv dig selv en massage

Kvinde der faar hoved massage

Hvem siger dit ansigt ikke fortjener en god massage nu og da? De kan være afslappende såvel som slankende. Start med små klem langs din kæbe (fra din hage opad til dine ører).

Derefter lav cirkulære bevægelser på dine kinder. Lad din mund hvile i en halv åben stilling og lad din kæbe slappe af, så hele dit ansigt kan arbejdes igennem.

En anden mulighed er at massage dit hageområde (hvor fedt og hud har tendens til at ophobe sig). Brug en smule mandelolie på fingrene for at holde massagen fra at irritere din hud.

Øvelser til at slanke dit ansigt

En ansigtsøvelsesrutine tager ikke meget arbejde og kan faktisk være sjov. Du kan gøre det når som helst på dagen og benytte lejligheden til at grine et stykke tid foran spejlet.

Sæt din stress, bekymringer og problemer til side! I mellemtiden vil du lave øvelser for at slanke dit ansigt.

 • Åbn munden så meget som muligt, og luk derefter. Gentag 10 gange.
 • Åbn munden fuldt og luk øjnene. Når du lukker munden, skal du åbne dine øjne. Udfør denne koordinering mindst 10 gange.
 • Flyt dine lukkede læber til hver side af dit ansigt så mange gange som muligt.
 • Fyld din mund med luft og pust ud dine kinder, hold i et par sekunder og slip. Gentag 10 gange.
 • Lav et “kysse” ansigt og smil derefter med munden, der stadig er lukket (dine kinder vil bevæge sig) mindst 15 gange.
 • Hold din tunge ud og flyt den rundt i 1 minut.
 • Rynk dit ansigt som om du lige lugtede noget dårligt eller er ved at nyse.
 • Vip hovedet tilbage og hold det i 10 sekunder. Gå tilbage til din startposition. Gentag 10 gange.

Prøv vores 6 tips til at slanke dit ansigt, og se hvad de kan gøre for dig !


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Choi UK, Lee OH, Yim JH, Cho CW, Rhee YK, Lim SI, Kim YC. Hypolipidemic and antioxidant effects of dandelion (Taraxacum officinale) root and leaf on cholesterol-fed rabbits. Int J Mol Sci. 2010; 11(1): 67-78. doi: 10.3390/ijms11010067.
 • Hernández S, Zacconi F. Aceite de almendras dulces: extracción, caracterización y aplicación. Quím. Nova. 2009; 32 (5): https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044.
 • Molina Zúñiga R. El ejercicio y la salud, “la caminata”: beneficios y recomendaciones. Rev. costarric. salud pública. 1998; 7(12): 65-72.
 • Pastor-Zarandona O, Viveros-Paredes J. Ingesta de comida rápida y su influencia en la producción de N-aciletanolaminas involucradas en el ciclo hambre-saciedad. Rev. Mex. de trastor. aliment. 2017;  8(2): 171-184.
 • Urdampilleta A, Martínez-Sanz J, Julia-Sanchez S, Álvarez-Herms J. Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. European Journal of Human Movement. 2013; 31: 57-76.
 • Yoon JG, Kim SH, Rhyu HS. Effects of 16-week spinning and bicycle exercise on body composition, physical fitness and blood variables of middle school students. J Exerc Rehabil. 2017; 13(4): 400-404. doi: 10.12965/jer.1735052.526.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.