7 fejl vi laver i køkkenet

Selvom de fleste af disse ikke er skadelige for dit helbred, så vil det hjælpe dig med at optimere din tid i køkkenet, hvis du undgår at lave de følgende fejl
7 fejl vi laver i køkkenet

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvordan ville du sige, dine vaner vedrørende renlighed og organisering af dit køkken er? Du tror sikkert, de er ret gode, og at alt er så hygiejnisk, som det kan være. I denne artikel vi vi give dig 7 fejl vi laver i køkkenet.

Men der er bestemte fejl, vi alle laver i køkkenet, som du sikkert heller ikke er opmærksom på. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvad de er!

Disse typiske fejl i køkkenet er ikke blot dårlige vaner, eller fordi man har travlt. Nogle gange kan selv mere strikse eller almindelige fremgangsmåder blive til fejl, som vi laver hver dag.

I blandt de fejl vi laver i køkkenet er:

Ikke at holde krydderurter friske i sit køkken

Alle elsker en tilpas krydret ret, og dette indebærer ofte anvendelsen af krydderurter såsom koriander, basilikum, mynte og persille. Det meste af tiden køber du dem sikkert friske og opbevarer dem i plastikposer eller beholdere.

Krydderurter

Det er helt fint til at transportere dem uden at skade dem, men så snart du kommer hjem, bliver du nødt til at fjerne dem fra deres beholder og opbevare dem et køligt sted. Hvis det er muligt, så er en kop vand ideelt.

Dette vil forebygge, at de visner hurtigt.

Det er også vigtigt at holde disse sarte planter væk fra voldsomme temperaturer.

Når man opbevarer dem tæt på komfuret eller i køleskabet, bliver deres levetid kortere.

Dette er én af de fejl, vi altid laver i vores køkken. Det kan forårsage, at noget af den delikate smag går tabt, og det får en til at bruge flere penge på krydderurter, der ender med kun at holde en dag eller to.

Det bedste alternativ til at holde krydderurter friske er ved at købe en lille potte og plante nogle frø. Det eneste, man har brug for, er en lille smule plads i haven.

Læs venligst denne artikel efter “7 fejl vi laver i køkkenet”:

Sådan dyrker du rosmarin, persille og mynte derhjemme

At gemme åbnet mad på dåse

Tomatsovs paa daase

Mad på dåse har en række fordele. De holder længere, og man kan bruge produkter, der ikke er i sæson. Alligevel bør man huske, at så snart man har åbnet en dåse, bliver man nødt til at bruge hele dens indhold.

Dåser er typisk lavet af aluminium eller stål, som modstår rust, så længe det ikke er udsat for luft. Når man åbner dåsen, vil processen af oxidation begynde, og i løbet af nogle timer vil man måske have rust blandet sammen med sin mad.

Hvis man ikke bruger al indholdet i en dåse, så husk at opbevare den resterende mængde i en beholder i køleskabet eller fryseren. Beholdere af plastik eller metal er de bedste løsninger til disse fødevarer.

Dette er én af de største fejl i køkkenet, fordi det lader til at give mening at efterlade resterne i den oprindelige dåse.

At skrælle bananer forkert

Selvom det ikke er en form for fejl, der kan forårsage store sundhedsmæssige problemer, så er det en dårlig vane, som de fleste har vedtaget. De fleste personer skræller en banan fra toppen og ned til bunden, selvom den rigtige måde er at starte fra bunden.

Det virker måske irrelevant, men det er den nemmeste metode til at håndtere denne frugt.

At rive sølvpapir over

Soelvpapir

Er du den type person, der river sit sølvpapir over, lige hvor det passer dig på rullen? Har du nogensinde bemærket, der er en skarp kant på indersiden af kassen, som ofte er formet som en zigzag?

Dette er en typisk fejl, mange laver i deres køkken. Det rigtige at gøre vil være at måle, hvor meget sølvpapir man skal bruge, og så placere det langs kanten af kassen. På den måde er det eneste, man behøver at gøre, at rive lidt for at få et hurtigt og præcist snit.

At skrælle kartofler

Dette er uden tvivl sket for dig. Når man skræller kartofler, ender man altid med at tage en stor del af kødet af sammen med skrællen. Det er en fejl, vi alle laver i vores køkken, men der er en nem løsning.

Næste gang, du ønsker at skrælle en kartoffel, så prøv det følgende:

  • Vask din kartoffel som sædvanligt.
  • Brug en kniv til at tegne en streg rundt langs omkredsen af skrællen.
  • Kog kartoflen.
  • Når den er kogt, så fjern den fra blusset og hæld koldt vand over den eller læg den i en beholder med isvand.
  • Fjern skrællen med dine fingre.

Denne fremgangsmåde er så enkel, fordi skrællen kommer af uden besvær. Når man tænker over det, så ændrer man kun rækkefølgen på nogle bestemte trin, der kan spare en meget tid… og mange kartofler.

Vil du vide mere, læs denne artikel efter “7 fejl vi laver i køkkenet”?

10 tips til den bedste kartoffelmos

At rengøre mikroovnen

Person der rengoerer mikroovn - fejl vi laver i koekkenet

Du vil sikkert foretrække at gå til tandlæge frem for at gøre din mikroovn ren.

Men man kan gøre det nemt ved at komme en våd svamp ind i enheden, tænde den i et minut og derefter fjerne svampen.

Man vil opdage, at vandet fordampede og blødgjorde eventuelle madrester inde i ovnen. Det eneste, man skal gøre derefter, er at tørre den af. Du vil blive forbløffet over hvor hurtigt, man kan fjerne madrester.

At servere mad på kolde tallerkener

Man prøver sikkert at forberede sine retter på den bedst mulige måde, og opretholde dem ved den rigtige temperatur. Men når man serverer dem på kolde tallerkener, er hele besværet gået tabt!

Mad på fine restaurenter er serveret på en tallerken ved den rigtige temperatur. Hvis det er en kold ret, så vil tallerkenen også være kold. Hvis det er varm mad, så vil tallerkenen blive varmet op for at opretholde madens temperatur.

For at konkludere på det hele betyder det ikke nødvendigvis, det er rigtigt, bare fordi vi gør tingene, som vi altid har gjort det.

Og i dit tilfælde, hvilke fejl laver du så ofte i dit køkken? Hvilke andre tricks vil du anbefale?

Det kan interessere dig ...
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem grønne rengøringsmidler til affedtning af køkkenmøbler

Er dine køkkenmøbler rene? Lav nogle af disse naturlige rengøringsmidler, og brug dem til affedtning af køkkenmøbler i dag!  • Wendt S., Eder I., Wolfel R., Braun P., Lippmann N., Rodloff A., Botulism: diagnosis and therapy. Dstch Med Wochenschr, 2017. 142 (17): 1304-1312.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.