De bedste frø mod migræne

Udover at tilføje visse frø til din kost for at reducere migræne, såsom sesamfrø, er det også meget vigtigt, at du undgår fødevarer, der udløser migræne, såsom fastfood.
De bedste frø mod migræne
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

En forebyggende kost er en vigtig del af at reducere styrken af den migræne du oplever. At være opmærksom på din kost og tilføje sunde fødevarer vil gøre, at du føler dig meget bedre tilpas. Vil du gerne vide, for eksempel, hvordan naturlige frø kan hjælpe dig på denne front? Lær om de bedste frø mod migræne i artiklen nedenfor!

1. Migræner og ernæring

Forskellige ost og knaekbroed

En af de dokumenterede årsager til migræne, er den måde vores krop reagerer på visse stoffer i forskellige fødevarer. Stress og endda genetik kan afgøre, om vi vil rammes af denne lidelse. Visse fødevarer kan fungere som sande toksiner (antigener) i vores kroppe, hvilket gør at vasodilatoriske stoffer syntetisere og forårsager vores hjernearterier til at svulme op. Det er dét der forårsager smerte og lidelse af migræne.

Du skal også vide, at selv når du tager medicin og er opmærksom på din kost, kan du fortsat lide af lejlighedsvis migræne. Hvorfor? Visse stimuli kan fungere som udløser. Stress, menstruation, skippe morgenmaden, sove dårligt eller endda fysisk anstrengelse kan føre til en migræne. Ideelt set bør du holde en dagbog over dine reaktioner på forskellige situationer, så du kan styre dem i fremtiden. Nogle gange kan selv en stærk parfume forårsage dig til at få en migræne, så hold alle disse faktorer i tankerne. Her er en liste over fødevarer, som du helt sikkert bør undgå:

 • Såkaldte biogene aminer: Aminer er elementer såsom histamin eller tyramin, som er til stede i masser af fødevarer såsom ost, chokolade, vin, øl og konservesfisk.
 • Tilsætningsstoffer: Ved du hvad mononatriumglutamat er? Det er kendt som den femte smag, men i virkeligheden er det en forbindelse, der er kunstigt tilsat til masser af fødevarer for at give dem en stærkere smag, hvilket gør dem mere behagelige at spise. Og hvilke fødevarer har dette stof? Pizza, hamburgere, slik, søde sager og kinesisk mad. Du skal også vide, at selv tomater og parmesanost naturligt indeholder mononatriumglutamat.
 • Andre fødevarer at huske på: Andre ikke-så-sunde fødevarer omfatter tunfiskekonserves, sardiner, ansjoser, pølser, lever, rødt kød, sauerkraut, soja, aubergine, tomat, rødvin, hvidvin, øl, ølgær og meget modne frugter.

2. Derfor er frø så gode mod migræne

Solsikkefrø

Solsikkekerner

Disse frø er fantastiske for alle der lider af migræne. Husk, at du kun skal spise salt-fri solsikkekerner. Ideelt set bør du have en lille håndfuld om dagen, eller omkring to spiseskefulde. Vil du vide mere om fordelene ved dette frø?

 • E-vitamin. Dens høje niveau af antioxidanter vil hjælpe din krop med at forsvare sig mod toksiner og skadelige elementer, der kan forårsage indre hævelse. Det renser din krop, beskytter dit immunforsvar og gør dine cellefibre mere elastiske, som kan hjælpe dig med at forhindre forsnævringen af dine kranienerver.
 • Fedtsyrer. Disse er en stor kilde til energi, som vil hjælpe dig med at kæmpe mod migræne. Denne type fedt er også afgørende for dannelsen af visse hormoner din krop har brug for, for at forblive stærk, samtidig med at forhindre dit kolesterol og triglycerid stiger.
 • Magnesium. Du ved sikkert allerede om fordelene ved magnesium, når det kommer til at forhindre migræne: Det forbedrer muskler og stimulerer overførslen af nerveimpulser og får dine muskler til at slappe af. Det forbedrer også knoglesundhed og styrker dit hjertekar system, hjælper din krop med at forhindre kranienervehævelse. Det er fantastisk!

Hørfrø

Hoerfroe

Hørfrø er fantastisk til når du forsøger at tabe dig, holde dit kolesteroltal nede eller kontrollere blodsukkeret. Men vidste du, at de også er fantastiske til behandling til migræne. Prøv at tilføje dem til en salat, og se hvor godt de får dig til at føle. Du skal have omkring to spiseskefulde om dagen.

 • Rig på fedtsyrer: Som vi har nævnt ovenfor, er fedtsyrer såsom omega-3 eller omega-6 gode til at lindre migræne. Især hørfrø har omega-3 polyumættede (75%) og omega-6 (25%).
 • E-vitamin: Igen, disse frø er en stor kilde til E-vitamin, som er fantastisk til vores sundhed og en kæmpe aktør i at forebygge migræne. Prøve at indtage omkring to spiseskefulde om dagen.
 • Mineraler der hjælper med at behandle migræne: Magnesium, calcium, kalium, mangan, silicium…
 • Rig på enzymer der hjælper fordøjelsen.

Chiafrø

Chiafroe smoothies

Chiafrø er kendt som en af de øverste superfødevarer derude. Masser af atleter har tendens til at spise chiafrø, samt folk der har brug for kosttilskud eller andre, der blot ønsker at tabe sig. Tjek deres fordele:

 • Naturlig kilde til mineraler: Høje niveauer af calcium, magnesium og zink, alle reelle soldater i kampen mod migræne. De giver dig også de grundlæggende næringsstoffer, du har brug for, for at forblive rask.
 • Naturlig kilde til omega-3 fedtsyrer: Endnu en gang, har chiafrø dette element, som er så afgørende for at forhindre migræne. Det forbedrer også din hjertesundhed og kolesteroltal, så du bør altid forsøge at indtage en god mængde af denne fedttype.

Sesamfrø

Sesamfroe

Har du prøvet sesamfrø? Dette lækre frø går godt med tonsvis af hovedretter, desserter og hjemmelavede brød. Du kan også indtage dem for sig, omkring to spiseskefulde om dagen. Men hvordan hjælper denne fødevare mennesker der lider af migræne?

 • Høje magnesiumniveauer: Det høje magnesiumindhold i sesamfrø kan hjælpe dig med at forhindre blodkarspasmer, som fører til migræne. Faktisk indtager mange mennesker sesamfrø på regelmæssig basis, for at forebygge hovedpine, svimmelhed og migræne.

Konklusionen er, du kan vælge et forskelligt frø at spise hver dag, som en måde at supplere din nuværende kost. Omkring to spiseskefulde om dagen vil gøre underværker for dit helbred.

Kender du til andre midler mod migræne?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.