Bekæmp sprukne hæle med de her 8 gode råd

Sprukne hæle kan være et tegn på dårlig fodpleje, dehydrering eller et dybereliggende sundhedsspørgsmål. Dette problem manifesterer sig normalt på de ydre lag af huden på hælene, men kan også trænge dybt i din dermis og forårsage alvorlige smerter.
Bekæmp sprukne hæle med de her 8 gode råd
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Det sker normalt, når huden omkring hælene bliver for tør. Det kan forværres yderligere, hvis du samtidigt går eller står meget. I nogle mindre tilfælde kan dette problem opstå på grund af en mangel på zink og omega-3 fedtsyrer. Læs med og find ud af hvordan du kan bekæmpe sprukne hæle med bare 8 gode råd.

Hvad end der er årsag til at dine hæle sprækker, er det normalt set som et æstetisk og grimt problem, som også kan forårsage dig smerter. Heldigvis er der masser af hjemmemidler og behandlinger, der kan hjælpe med at behandle tør eller revnet hud på hælene, gøre dem normale igen og holde det fra at blive til et mere alvorligt problem.

Limesaft og glycerin bekæmper sprukne hæle

Limesaft og glycerin bekæmper sprukne hæle

Dette naturlige middel hjælper med at blødgøre huden på hælene og reducere den tørhed der opstår, når huden begynder at sprække.

Sådan gør du

 • Tilføj en god mængde varmt vand, stensalt, glycerin, citronsaft og rosenvand i en stor skål. Bad dine fødder blandingen i 15 til 20 minutter.
 • Brug en pimpsten til at blødgøre den tørre hud på hælene og til at fjerne ligtorne og hård hud.
 • Du kan også lave en blanding af de ovennævnte ingredienser og anvende det direkte på huden på dine hæle. Tag sokker på og behold dem på hele natten.
 • Hvis du gentager denne behandling i fire eller fem dage, vil du bemærke en stor forbedring.

Sunde olier

Sprukne hæle skyldes ofte tørhed. At bruge æteriske olier fra planter er en fantastisk måde at bevare fugten og lindre problemet.

Sådan gør du

 • Anvend en god mængde af kokos eller olivenolie på den tørre hud på hælene for at fugte dem godt.
 • Når du har anvendt det, så tag bomuldsokker på natten over og lad olierne gøre deres arbejde, mens du sover.
 • Vask dine fødder om morgenen og gentag denne behandling hver aften.

Banan og avokado fodmaske

avocado-og-banan

Blandingen af banan og avokado hjælper med at fugte tør hud, og vil i høj grad forbedre dine sprukne hæle.

Sådan gør du

Mos en banan og en moden avokado og bland dem godt sammen. Anvend denne blanding på huden på hælene, lad det sidde i en halv time og skyl derefter.

Vaseline og citronsaft

Vaseline og citronsaft trænger dybt ind i huden, og hjælper med at blødgøre hård hud, og reducerer dine problemer med sprukne hæle.

Hvad gør du?

 • Placer dine hæle i varmt vand med lidt salt i 15 til 20 minutter.
 • Tør dine fødder godt og smør en spiseskefuld citronsaft på med en lille smule Vaseline. Dæk dine fødder med sokker og efterlad denne blanding på hele natten.

Paraffin

paraffin-behandling

Dette er et glimrende middel mod sprukne hæle, især når de begynder at forårsage dig smerter eller ubehag.

Sådan gør du

 • Bland noget paraffinvoks med kokosolie eller sennep og tilsæt lidt kogende vand for at blødgøre blandingen. Lad det køle til stuetemperatur.
 • Når det er kølet af, smør det på din hæle, dæk dine fødder til med sokker og behold dem på hele natten.

Honning til at blødgøre sprukne hæle

Honning er en naturlig ingrediens med mange fordele for huden, da den hjælper med at fugte og blødgøre områder der er tørre eller revnede.

Hvad gør du?

 • Bland en kop med honning og en liter varmt vand.
 • Efterlad dine fødder i denne blanding i 15-20 minutter mens du masserer dem blidt.

Eksfoliering med rismel

 

rismel

De eksfolierende egenskaber i rismel hjælper med at blødgøre huden på sprukne hæle, og kan forbedre dette irriterende og smertefulde problem.

Hvad gør du?

 • Bland to eller tre spiseskefulde rismel med lige meget af honning og noget æblecidereddike.
 • Placer dine fødder i en skål med varmt vand i 20 minutter før du anvender denne eksfolierende pasta ved hjælp af en skånsom, cirkulær massage.

Eksfoliering med havregryn

De naturlige eksfolierende egenskaber i havregryn hjælper med at blødgøre huden på hælene, fjerne hård hud og forbedre dine fødders udseende.

Hvad gør du?

 • Lav en pasta ved hjælp af lidt havregrynspulver og jojoba olie.
 • Anvend dette på de ramte områder ved hjælp af blide cirkulære bevægelser og lad det sidde i 10 minutter, før du skyller det af med varmt vand.
Det kan interessere dig ...
Fra tør til blød, glat og ung hud
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fra tør til blød, glat og ung hud

For at få glat og ung hud og forebygge aldringstegn, er det vigtigt at give huden fugt hver dag og eksfoliere mindst en gang om måneden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.