Sådan kan du blege dine tænder derhjemme

Husk at mundhygiejne er vigtigt! Frugter og grøntsager med skræl, f.eks. æbler og gulerødder kan afhjælpe plak og bakterier.
Sådan kan du blege dine tænder derhjemme

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vidste du, at nogle af de madvarer, vi spiser, kan få vores tænder til at miste sin hvide farve og gøre dem gule? De kan også miste den hvide farve, hvis du ryger. Der er dog en kur for dette – dine tænder kan få deres naturlige farve igen ved at bruge nogle remedier, du kan fremstille derhjemme. Vil du vide mere om, hvordan du kan blege dine tænder, så læs med her!

Der er flere måder, hvorpå dine tænder kan blive misfarvede. Som nævnt tidligere så er især rygning en af dem, men også f.eks. kaffe, te og sodavand kan gøre dine tænder gule. Nogle misfarvninger kan dog ikke fjernes med hjemmebehandlinger, men har brug for professionel hjælp til at gå væk.

Appelsinskræl kan blege dine tænder

Appelsinskræl kan blege dine tænder

Den indre side af appelsinskræller er meget effektiv mod misfarvning af tænderne. Den hvide del af skrællen indeholder Vitamin C, pektin og limonen – især limonen kan være til stor hjælp hvis man gerne vil blege tænderne.

Hvordan bruger man det?

Behandlingen er nem – du skyller og skræller appelsinen som normalt hvorefter du blot gnider appelsinskrællen mod tænderne. Efter 30 minutter børster du tænderne som normalt. Bemærk dog at du ikke må gøre det mere end én eller to gange om ugen.

Aloe Vera kan blege dine tænder

Aloevera

Aloe vera er en effektiv og sund løsning, hvis man gerne vil blege sine tænder. Du påfører blot tanden aloe veraen når du ellers børster tænder. Må gerne bruges dagligt.

Bagepulver kan blege dine tænder

Bagepulver er super effektivt til at blege tænder – opløs en halv teskes bagepulver i en smule vand og børst så dine tænder med denne blanding. Bagepulver er hårdt for emaljen på tænderne så husk at du ikke må bruge bagepulver mere end højst én gang om ugen!

Jordbær kan blege dine tænder

Jordbær

Vidste du, at jordbær kan hjælpe med at eliminere plak? Skær en jordbær midt over og gnid den på tænderne et par minutter. Jordbær virker ligesom bagepulver, men er mindre skadende for emaljen. Derudover indeholder jordbær særlige fibre som hjælper med at udrydde farlige bakterier i vores kroppe, så de er bestemt gavnlige for vores mundhygiejne!

 

Glem ikke…

Disse behandlinger som er nævnt i artiklen skal bruges med måde og sparsomt. Emaljen især er udsat lige meget hvordan man bleger sine tænder, så pas godt på den. Det er vigtigt at man kun bruger disse behandlinger en gang imellem – så du bleger dine tænder sikkert og effektivt og ikke gør skade på dem.

Husk derudover at selleri, gulerødder samt æbler er rigtig gode til at holde tænderne rene, sunde og stærke. Tandtråd og mundskyl kan også anbefales for en sund mundhygiejne!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Roesch Ramos, L., Peñaflor Fentanes, E., Navarro Montiel, R., Dib Kanan, A., & Estrada Esquivel, B. (2007). Tipos y técnicas de blanqueamiento dental. Oral Revista.
  • Vargas-Koudriavtsev, T., Durán-Sedó, R., Sáenz-Bonilla, P., Bonilla-Mora, V., Guevara-Bertsch, M., Jiménez-Corrales, R. A., & Herrera-Sancho, O. A. (2015). Efecto de agentes de blanqueamiento dental sobre la concentración de fosfato en el esmalte dental por medio de espectroscopia Raman. Revista Odontológica Mexicana. https://doi.org/10.1016/j.rodmex.2015.10.004
  • Rodríguez, M. P. G. de. (2005). Efectos clínicos y estructurales del blanqueamiento dental. Odontología Sanmarquina. https://doi.org/10.15381/os.v8i2.3145

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.