Sådan kontrollerer du kolesterol og fedtforbrænding

Dårligt kolesterol i blodbanen giver større risiko for blokeringer i arterierne og kardiovaskulær skade.
Sådan kontrollerer du kolesterol og fedtforbrænding
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Her forklarer vi, hvordan man kontrollerer kolesterol og fedtforbrænding på samme tid.  Hvis du bliver diagnostiseret med et for højt kolesterol, så er det vigtigt, at du straks begynder at ændre kostvaner: Det vil sige reducere dit indtag af fedt og andre fødevarer der er rigt på kolesterol. En sund kost er nøglen til at reducere kolesterolniveauet og de tilhørende risici, som de udgør for dit helbred. Heldigvis, udover at ændre dine kostvaner, så er der andre effektive måder, hvorpå du kan sænke dit kolesteroltal, imens det også har andre fordele såsom at fremme fedtforbrændingen og vægttabet.

Fordelene ved disse naturlige drikke for kolesterol og fedtforbrænding

Groen juice

I dagens artikel vil vi dele en opskrift på en drik lavet af citron og persille – to ingredienser, som du sikkert allerede ved, har fremragende egenskaber for et sundt helbred, og som også kan kontrollere kolesterolet og forbrænde fedt.

 

Sådan kan persille hjælpe dit kolesterol og fedtforbrænding

Persille er en velkendt krydderurt. Den bruges flittigt i hele verden,  da det er alsidigt og smager godt i forskellige retter. Persille er også kendt for sine vanddrivende egenskaber. Det har evnen til at fjerne overskydende vand fra kroppen samt toksiner, der kan påvirke din sundhed negativt.

De største fordele ved persille kommer fra dens høje indhold af essentielle olier og flavonoider. De er ansvarlig for interne og eksterne fordele for kroppen. Herudover har persille signifikante mængder af vitamin C, A og K, der er essentielle for at varetage et sundt immunforsvar og holde din krop fri for infektioner og sygdomme.

Regelmæssig indtagelse af persille hjælper med at fjerne toksiner i blodbanen, imens at det også bekæmper kolesterol og stimulerer god cirkulation. Det er derfor, at denne ingrediens er en god komponent til at forbedre blodkarenes sundhed og forebygge kardiovaskulære problemer.

Citrons egenskaber når det kommer til kolesterol og fedtforbrænding

Citroner

Takket være det høje indhold af vitamin C, antioxidanter og naturlige essentielle olier, så er citroner også en god kilde til at rense arterierne og bekæmpe kolesterol. Citron forhindrer kolesterolet i at klæbe sig fast til arterie-væggene og stimulerer også fjernelsen af det kolesterol der allerede er aflejret, hvilket hjælper dig med at undgå eventuelle negative effekter på din cirkulation.

Antioxidanterne fundet i citroner hjælper med at bekæmpe frie radikaler, imens det eliminerer væsker og toksiner der har ophobet sig i kroppen og kan påvirke dit helbred negativt. Regelmæssigt indtagelse af citronsaft kan også hjælpe med at forbrænde mere fedt og give vægttab.

 

Hvordan laver man denne drik?

Når du sammensætter fordelene ved persille og citron, får du en kraftfuld drik der hjælper med, at regulere dit kolesterolniveau i blodet og bekæmpe sygdomme. Derudover vil regelmæssig indtagelse af denne drik, fremme vægttab, bekæmpe væskeophobning, forbedre nyresundheden og forhindre tidlig aldring forsaget af frie radikaler.

Ingredienser

 • 1,5 liter vand
 • 3 bundter af persille
 • ca. 900 gram citroner
 • En knivspids bagepulver

Sådan gør du

 • Når du handler, prøv at find økologiske citroner for sikre dig, at du undgår spor af pesticider og kemikalier. Det er altid en god ide at vaske dem i vand blandet med bagepulver for at give dem en grundig desinficering.
 • Når du har vasket citronerne, skær dem i skiver og læg dem til side.
 • Kog vandet. Tilsæt citronerne og det hakkede persille og lad det køle af.
 • Tildæk blandingen grundigt og opbevar i køleskabet.
 • drik ca. 100 ml af drikken om dagen.

Det er en god ide at drikke den om morgenen for at få fordelene af drikken i løbet af dagen. For at få de bedste resultater, prøv at drikke det regelmæssigt indtil du oplever et fald i kolesterolniveauet.

Husk at dine resultater afhænger at din kostvaner, og den livsstil du fører. Prøv at undgå dårlige vaner der har en negativ indflydelse på kolesterolniveauet, såsom alkoholforbrug, rygning og en stillesiddende livsstil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.