Sådan kan du bekæmpe diverticulitis naturligt

Hvis du tror, du har diverticulitis, så gå til en specialist for at få behandling. Derefter kan du kombinere den behandling med disse fødevarer for at bedre din tilstand.
Sådan kan du bekæmpe diverticulitis naturligt

Sidste ændring: 05 november, 2018

Diverticulitis er en tilstand, som påvirker ens fordøjelse. Det opstår i ens tarme, når slimhinderne i ens tarmvægge, kaldet divertikler, bliver betændt. Det er ubehageligt, men heldigvis kan du selv gøre noget for at bekæmpe diverticulitis.

Eksperter ved ikke, hvad der forårsager denne tilstand. Man tror dog, at det finder sted, hvis man bruger for mange kræfter, når man skal af med sin afføring. Dette lægger pres på væggene i ens tarme og kan skabe betændelse og irritation.

Det mest almindelige symptomer kan indebære:

  • Blod i ens afføring
  • Diarré
  • Forstoppelse
  • Kvalme
  • En knibende fornemmelse
  • Smerte, når man rører ved sin mave

Hvis man har denne tilstand ønsker man helt sikkert at mindske disse symptomer og få det bedre. Først bør man tale med en læge. Derefter kan man prøve nogle af disse hjemmemidler, som kan hjælpe en til at bekæmpe symptomerne.

Kartofler kan bekæmpe diverticulitis

Kartoffelmos kan være med til at bekæmpe diverticulitis

I forhold til smag er dette måske en af de mest kedelige grøntsager. Alligevel er det højt anbefalet at spise kartofler, når man har diverticulitis.

Dette skyldes, at det indeholder en stor mængde anti-inflammatoriske stoffer og stivelse. Dette fremmer ens fordøjelse.

Husk, det er en dårlig idé af spise dem stegte. Hvis det var det, du havde tænkt dig at gøre, så bør du vide, at fedtet vil gøre din tilstand værre. Det vil også modvirke enhver eventuel fordel, som kartofler har.

Den bedste løsning er bagt, grillet eller som kartoffelmos.

Papaya og pærer

Disse er nogle af de bedste frugter til at hjælpe ens fordøjelse. Kombinationen af papaya og pære er lækkert. Ikke blot det, men de giver også en stor mængde næringsstoffer.

Disse frugter hjælper ens tyktarm. Det er på grund af de naturlige stoffer, de indeholder.

Der er også et andet sæt faktorer, som gør dette til en god kombination. Disse frugter indeholder store mængder fibre. De indeholder også en stor mængde vitaminer og mineraler. Disse faktorer hjælper ens krop med at bekæmpe symptomerne på diverticulitis.

C-vitaminer er gode til at bekæmpe diverticulitis

Ens krop bruger store mængder af C-vitaminer. Det gør den for at udføre mange indre opgaver. På grund af det bør vi være opmærksomme på vores niveau af C-vitaminer.

Blandt de mange funktioner, som C-vitaminer har, hjælper det ens krop med at lave nye celler, stimulerer ens nervesystem og bliver anvendt i næsten alle processer i ens krop.

Byg

Dette er en vigtig kornsort at gøre til en del af sin kost, når man har diverticulitis.

Byg har anti-inflammatoriske egenskaber. Det indeholder også andre stoffer, som er glimrende til at bekæmpe denne tilstand. Man bør dog have i baghovedet, at andre former for korn er dårlige for en, når man har denne tilstand.

Byg kan blive spist i suppe, gryderetter, blandet med andre kornsorter eller enhver anden måde, man kan komme i tanke om. Du er kun begrænset af din egen fantasi.

Du har ikke nogle undskyldninger for ikke at gøre den til en del af din kost.

Hvidløg

Hvidløg er en af de mest anvendte naturlige midler. Folk bruger det til at helbrede et utal af fysiske lidelser, inklusiv diverticulitis.

De aktive stoffer i hvidløg er meget kraftfulde. De forebygger infektioner i hele ens krop.

Man bør huske, at diverticulitis bliver værre, når ens mavesæk bliver betændt. At spise hvidløg holder dette problem på afstand. Ved at anvende dette middel kan man også mindske mængden af antibiotika, man skal anvende.

Undgå stærk mad, når du vil bekæmpe diverticulitis

Hvis du godt kan lide stærk mad, bliver du nødt til at vente med at spise det, til du får det bedre. Stærk mad er en af grundene til, at folk ikke kan komme af med diverticulitis.

Stærk mad gør de berørte områder endnu mere betændte. Dette forlænger bedringsprocessen. Det gør også ens symptomer værre.

Så du bliver nødt til at gøre en indsats ved at droppe disse fødevarer, til du får det bedre. Det er det værd.

Oregano

Det kan være en god idé at krydre al din mad med oregano. Dette krydderi giver betydelig lindring til de personer, der lider af diverticulitis.

Oregano har glimrende antibakterielle og antimikrobielle egenskaber. Dette vil hjælpe med at komme af med parasitter og infektioner, det påvirker ens tarme.

Oregano kan også fjerne affaldsstoffer fra ens krop meget nemmere.

Herefter vil alt vende tilbage til en neutral tilstand, og diverticulitis vil blive meget nemmere at helbrede.

Ricinusolie

En gode måde at komme af med bakterielle infektioner i ens tarme på er ved at udrense. En løsning til at gøre dette er at anvende ricinusolie.

Når det er sagt, bør man huske, at denne olie er meget kraftfuld. Det har endda styrken til at slå alle de gode bakterier i ens tarme ihjel.

På grund af det bør man kun indtage den anbefalede mængde eller tage det under opsyn. At tage for meget af denne olie kan være meget skadeligt, hvis man anvender det forkert.

Vigtigheden af at få en ordentligt diagnose

Symptomerne på diverticulitis er lignende dem ved andre lidelser forbundet med ens fordøjelse, ligesom Crohns sygdom. På grund af det er det nemt at forveksle diverticulitis med andre sygdomme forbundet med fordøjelsen.

Vi anbefaler, at man går til en læge, hvis man tror, man måske har diverticulitis.

Tyktarmsinfektioner kan gemme på et meget større problem.

Hvis du oplever nogle af symptomerne, der er forbundet med diverticulitis, bør du gå til en læge. En læge kan fortælle, præcis hvor sund man er.

I mellemtiden kan man prøve disse midler sammen med en behandling, man får af lægen. Er du klar til at bekæmpe diverticulitis?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • A., B., M.S., D., R.A., B., G.B., F., & S.A., J. (2013). The role of non-starchy polysaccharides (“soluble” dietary fibre), in particular (1,3;1,4)-beta-glucans and arabinoxylans, in promoting bowel health. Planta Medica.
  • Dahl, C., Crichton, M., Jenkins, J., Nucera, R., Mahoney, S., Marx, W., & Marshall, S. (2018). Evidence for dietary Fibre modification in the recovery and prevention of reoccurrence of acute, uncomplicated diverticulitis: A systematic literature review. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu10020137
  • Gutiérrez-Grijalva, E., Picos-Salas, M., Leyva-López, N., Criollo-Mendoza, M., Vazquez-Olivo, G., & Heredia, J. (2017). Flavonoids and Phenolic Acids from Oregano: Occurrence, Biological Activity and Health Benefits. Plants. https://doi.org/10.3390/plants7010002

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.