Sig farvel til stinkende sko med disse 6 hjemmelavede tricks

For at få det bedste resultat, når det kommer til at rengøre vores sko og eliminere de irriterende dårlige lugte, er det vigtigt, at vi lader disse enkle midler gøre deres arbejde i flere timer. 
Sig farvel til stinkende sko med disse 6 hjemmelavede tricks
Lourdes Martínez

Bedømt og godkendt af Farmaceut og ernæringsspecialist Lourdes Martínez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

At have stinkende sko er et meget almindeligt problem. Det meste af tiden skyldes det manglende opmærksomhed på fod-hygiejne.

Kontinuerlig eksponering for bakterier, sved og tæt kontakt med syntetiske stoffer kan ofte gøre denne ubehagelige situation værre.

Problemet er, at mange mennesker foretrækker at forsøge at ignorere problemet – og de enkle trin, de kan tage for at undgå det. Således opbygges lugtene og bliver sværere at eliminere fuldstændigt.

Den gode nyhed er, at der er et par ingredienser med deodoriserende og antibakterielle egenskaber, som, når de bliver påført, virker effektivt for at rense dine sko og neutralisere den ubehagelige lugt.

I denne artikel ønsker vi at dele 6 hjemmelavede opskrifter på tricks, du kan bruge med det samme, før du tænker på at spilde penge på dyre kommercielle produkter, der gør det samme job.

Klar til at komme i gang?

1. Citronskræl

Kondisko med citronskrael

Skal fra citrusfrugter, såvel som at have en behagelig men stærk lugt, har også kraftige antimikrobielle egenskaber. Disse gør det til det perfekte værktøj til at slippe af med dvælende lugte, der hænger i dine yndlingsstøvler som ubudne gæster.

Anvendelse af det flere gange om ugen deodoriserer og desinficerer den indre del af fodtøjet. Dette hjælper med at hæmme væksten af ​​de skadelige bakterier og svampe, der forårsager lugt.

Sådan bruges de

 • Tag skrællet fra flere citroner, appelsiner eller andre citrusfrugter, og skær dem i flere stykker.
 • Derefter skal du blot placere dem i de sko, du vil deodorisere, og lade dem stå hele natten over, som start på at komme lugten til livs.
 • Gentag dette flere gange om ugen, indtil duften er helt elimineret.

2. Te træ olie til stinkende sko

Dernæst er æterisk te træ olie et stærkt anti-svamp og antibakterielt produkt. Når det bruges i små mængder, kan den bruges til at hjælpe dig med at sige farvel til de irriterende lugte, der påvirker vores fodtøj fra tid til anden.

Det hjælper også med at bekæmpe de skadelige bakterier, der opbygges i dine sko. Endnu bedre, det genopretter det korrekte pH-niveau, som kan blive ubalanceret på grund af den overskydende sved, der produceres af fødderne.

Brugsvejledning

 • Påfør 5 til 6 dråber æterisk te-træ olie på indersiden af ​​dine sko, og lad det være natten over for at blive absorberet i materialet.
 • Hvis den dårlige duft fortsætter dagen efter, skal du gentage processen den efterfølgende dag.
 • Hvis du har at gøre med en ekstrem stærk lugt, skal du kombinere olien med lidt sodavand.

3. Natron

Skaal med natron

Natron er en af ​​de stærkeste, mest effektive og mest populære naturlige deodoranter, der findes.

På grund af dets antimikrobielle og svampegenskaber hjælper det med at fjerne bakterier og svampe, som normalt er ansvarlige for de ubehagelige lugte, der kommer fra vores sko.

Sådan bruges det

 • Tag en lille smule natron, og læg blot pulveret ned i hver sko.
 • Lad det arbejde hele natten for at absorbere fugt og bakterier, der forårsager pinlige lugte.
 • Gentag denne proces hver dag, indtil du er helt fri for lugtene.

4. Æterisk lavendel olie til stinkende sko

De antimikrobielle forbindelser, der findes i høje koncentrationer i lavendelplantens æteriske olie, er en meget effektiv allieret i kampen mod at slippe af med de stærke lugte, der så let tilbageholdes i fodtøj.

Dertil ikke at nævne lavendelens velkendte aromatiske egenskaber. Alt i alt er brug af lavendelolie en fantastisk måde at fjerne ubehagelige lugte på og forhindre overdreven svedtendens.

Sådan bruges det

 • Sæt 5 eller 6 dråber æterisk lavendel olie ned i hver sko, og lad det arbejde hele natten over.
 • Gentag operationen 2 eller 3 gange om ugen for at holde skoene rene og desinficerede.

5. Æblecidereddike til stinkende sko

Aeblecidereddike

Dette naturlige produkt indeholder et stof kaldet æblesyre. På grund af dets evne til at regulere pH-niveauer bekæmper det bakterier og svampe, der forårsager dårlige lugte.

Disse forbindelser hæmmer stærke lugte i fodtøjet. I øvrigt bidrager de til at forhindre infektioner, som kan påvirke dine fødder.

Sådan bruges det

 • Få fat på noget økologisk æblecidereddike, som vil være tilgængeligt i mange dagligvareforretninger i dit område.
 • Anvend derefter det på indersiden af ​​dine sko ved hjælp af et stykke bomuld.
 • Lad det arbejde i 10 til 12 timer og gentag, hvis duften fortsætter.

6. Citronsaft til stinkende sko

Mens citronskræl er en fantastisk måde til at neutralisere dårlige lugte på, så kan den naturlig saft med samme magt også være en fantastisk allieret til at løse det selvsamme problem.

Dette skyldes dets antibakterielle og anti-svampeffekt. Dette har evnen til at hæmme væksten af ​​mikroorganismerne bag dårlige lugte.

Sådan bruges det

 • Klem noget frisk citronsaft og læg den på indersiden af ​​de sko, du vil deodorisere.
 • Lad det tørre helt. Fortsæt med at gøre dette på daglig basis, indtil lugten forsvinder.

Er du klar til at prøve disse praktiske og enkle tricks? Hvis den specielle lugt fra dine yndlingssko begynder at få dig til at rødme, skal du bare ty til disse traditionelle midler. Du kan nemt slippe af med problemet uden at bryde banken!

Det kan interessere dig ...
6 fordele ved at dyppe dine fødder i eddike
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 fordele ved at dyppe dine fødder i eddike

Selvom dine fødder er ansvarlige for at bære på din vægt, bliver deres helbred ofte forsømt. Vidste du, at det hjælper at dyppe dine fødder i eddik... • Rouseff, R. L., Perez-Cacho, P. R., & Jabalpurwala, F. (2009). Historical review of citrus flavor research during the past 100 years. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf900112y
 • Viuda-Martos, M., Ruiz-Navajas, Y., Fernández-López, J., & Perez-Álvarez, J. (2008). Antibacterial activity of lemon (Citrus lemon L.), mandarin (Citrus reticulata L.), grapefruit (Citrus paradisi L.) and orange (Citrus sinensis L.) essential oils. Journal of Food Safety. https://doi.org/10.1111/j.1745-4565.2008.00131.x
 • Larson, D., & Jacob, S. E. (2012). Tea tree oil. Dermatitis. https://doi.org/10.1097/DER.0b013e31823e202d
 • Cavanagh, H. M. A., & Wilkinson, J. M. (2002). Biological activities of lavender essential oil. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1103
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
 • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.