10 grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure

De grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure gør det muligt at anvende teknikkerne korrekt. Her er de vigtigste af dem.
10 grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure

Sidste ændring: 07 december, 2023

Manicure og pedicure er ikke komplicerede procedurer, men de er omhyggelige. Det kræver viden, øvelse og tålmodighed. Derudover kræver det en række grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure, som skal bruges korrekt.

Det handler ikke kun om at opnå et æstetisk udseende af hænder og fødder, men også om at bevare neglenes og hudens sundhed. Derfor er det vigtigt at anvende gode teknikker og egnede redskaber. Vi vil gennemgå dette mere detaljeret nedenstående. Læs videre!

Vigtigheden af værktøjer til manicure og pedicure for at opnå en komplet behandling

Værktøjer til manicure og pedicure er midlerne til at sikre, at disse procedurer udføres fuldstændigt, uden risici og med den rigtige teknik. Jo mere komplet sættet er, jo bedre bliver resultatet.

Når det er korrekt implementeret, giver det dig mulighed for at få dine negle til at se smukke ud. Derudover revitaliserer det dem, stimulerer cirkulationen, fjerner ujævnheder i huden samt hård hud og forebygger neglesygdomme.

Det er selvfølgelig ikke nok at have de rigtige redskaber, man skal også vide, hvordan man bruger, desinficerer og vedligeholder dem. Faktisk er det vigtigt at have kriterierne for at tilpasse dem til hver anvendt teknik. Og hvad er så disse grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure? Vi fortæller dig alt om dem her!

1. Negleklipper

Negleklipperen er det mest basale redskab af alle. Neglene er et område, hvor der samler sig snavs og bakterier. Derfor er det vigtigt at trimme dem regelmæssigt. Det er ikke kun et spørgsmål om æstetik, men også om sundhed.

Dette værktøj skal rengøres og desinficeres. Neglen skal være mellem de to blade på negleklipperen, ikke for tæt på huden. Klip ikke for meget, så neglelejet – eller huden under neglen – udsættes for mulig infektion.

Personalet på Mayo Clinic anbefaler at klippe neglene i en lige linje og derefter afrunde spidserne i en let bue.

2. Neglebåndsskubber

Neglenes hud skal skubbes udad og bagud. En neglebåndsskubber bruges til dette formål. Dem af stål er velegnede, når huden er hård, og dem af træ anbefales til blød hud.

Bladet på neglebåndsskubberen bruges til at skubbe bagud. Den skarpe ende bruges til hjørnerne. Handlingen skal udføres med forsigtighed. Neglebåndet må aldrig skæres over, da det kan føre til infektion.

Vi tror også, du vil kunne lide at læse denne artikel: Vegansk manicure: Hvad er det, og hvad er fordelene?

3. En neglebåndsklipper

Neglebåndsklipperen bruges til at behandle neglebånd, der er meget hårde, og tør hud omkring neglene. Den giver præcision og gør det muligt at fjerne uønsket væv uden at beskadige det. Den hjælper også med at klippe nedgroede negle.

Dette værktøj bruges efter at have arbejdet på neglebåndet med neglebåndsskubberen. Det hjælper med at fjerne stykker af hud eller neglebånd omkring neglelejet. Bare lav en blid opadgående bevægelse for at fjerne disse stykker, og træk dem derefter væk fra neglen.

4. Neglepudser

Neglepudseren er et værktøj, der hjælper med at fjerne neglenes mathed og give dem en naturlig glans. Forinden skal neglene være fugtede, men når du bruger pudseren, skal de være tørre.

Poleringen skal ske i samme retning. Det er ikke tilrådeligt at gøre det på en meget kraftig måde, da dette kan gøre neglene mere tynde end nødvendigt. Det er heller ikke tilrådeligt at gøre det mere end en gang om måneden. Efter brug af dette værktøj er det godt at påføre bivoks eller neglebåndsolie.

5. Værktøjer til manicure: En neglefil

Neglefilen er et andet af de grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure. Den bruges til at forme neglene, polere kanterne og gøre dem glattere. Der findes file i forskellige størrelser og materialer på markedet.

Blødere file er bedre end metalfile, da de er mindre aggressive. Neglene skal være helt tørre, for hvis de er våde, bliver de nemmere ødelagt. Fil kun i én retning for at få det bedste resultat.

6. En pimpsten

Den traditionelle pimpsten hjælper med at fjerne det yderste lag af døde hudceller. Den hjælper også med at reducere hård hud og slippe af med revnet hud på fødderne.

Før du bruger den, skal du lægge dine fødder i blød i varmt sæbevand. Når den tørre hud er blødgjort, gnider du forsigtigt pimpstenen mod det område, der skal behandles. Tryk aldrig for hårdt for ikke at forårsage skader.

7. En neglebørste

Neglebørsten bruges i manicure og pedicure til at give en komplet rengøring af neglene. Den kan også bruges til at fjerne genstridige pletter eller snavs i området. Den skal bruges hver dag.

Det er bedst at lægge neglene i blød i varmt vand og påføre lidt flydende sæbe på børsten. Bevæg den derefter frem og tilbage over neglenes overflade, indtil sæben skummer op. Til sidst skal du bare vaske dine hænder godt, og det er det.

8. Fingerseparator

Fingerseparatoren er et meget nyttigt redskab under disse procedurer. Som navnet antyder, bruges den til at adskille nogle fingre fra andre, mens man lægger neglelak, så man undgår pletter.

9. En træpind og skrubbe

Oregano-træpinden har flere anvendelser inden for manicure og pedicure. Den kan bruges til at fjerne snavs, skubbe neglebåndet tilbage og endda korrigere fejl efter lakering af neglene. Den er praktisk og alsidig.

Skrubben skal være blid. Den hjælper med at opnå en blødere og glattere hud, samtidig med at den virker afslappende. Den letter fjernelsen af døde celler og stimulerer samtidig en god blodcirkulation.

10. Andre nyttige værktøjer til manicure

Andre grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure omfatter følgende:

  • Pediklear. Dette er en rulle med en mineraloverflade, der hjælper med at fjerne revner og hård hud på fødderne.
  • Beholdere. En balje eller skål er nødvendig til fødderne og en anden til hænderne. Dette letter procedurerne.
  • Neglebåndsolie, olivenolie eller mandelolie. Hjælper med at fjerne neglebåndet.
  • Creme. En fugtighedscreme til fødderne og en til hænderne.
  • Neglelak. Dette er valgfrit. Smukke negle har ikke brug for lak. Hvis du bruger det, bør du også have en neglelakfjerner.
  • Rene håndklæder til at tørre hænder og fødder under proceduren.
  • Sterilisator eller antiseptisk middel. Dette er nødvendigt for at rengøre værktøj og bevare hygiejnen.

Grundlæggende værktøjer til manicure og pedicure kan købes i et komplet sæt eller enkeltvis. De er hver især vigtige, fordi de har en bestemt funktion. Så det er bedst at have dem alle for at udføre en god procedure.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan laver du 5 naturlige skønhedsprodukter derhjemme

Vedligeholdelse af værktøjer til manicure og pedicure

En veludført manicure og pedicure er en kunst. Derfor er de værktøjer, der bruges, meget værdifulde elementer, der kræver pleje og vedligeholdelse. Det vigtigste er at holde dem i god stand og helt rene.

Mange mennesker undrer sig over, hvorfor de skal rengøre dem, hvis ingen andre bruger dem. Sandheden er, at snavs, døde celler og væv behandles med disse instrumenter. Uden ordentlig hygiejne kan de blive en kilde til forurening.

American Academy of Dermatology advarer om, at de kan indeholde svampe og bakterier.

De skal rengøres, hver gang de er blevet brugt, før de lægges væk. Du kan lægge dem i blød i varmt vand med antibakteriel sæbe, og det vil holde dem rene. Du kan også smøre dem ind i et antiseptisk middel.

Hvad du skal huske på om værktøjer til manicure og pedicure

Der er ikke så mange værktøjer til manicure og pedicure. De fleste er meget billige, så det er normalt ikke noget problem at anskaffe dem.

Det er en god idé at opbevare dem i en separat æske eller taske. Ideelt set skal de være lette at flytte fra et sted til et andet og have en god holdbarhed. Dem, der ikke er lavet af rustfrit stål, bør kasseres, så snart de viser tegn på forringelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.