Sådan laver du en aspirin- og honning maske

Honning og aspirin er vidunderlige naturmidler hver for sig, men bliver ekstra mums for huden, når de blandes sammen. Det er fordi, de støtter hinanden i at få fjernet alle rynkerne, lindre irritation og reducere virkningen af frie radikaler.
Sådan laver du en aspirin- og honning maske
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kosmetikindustrien har udviklet tusindvis af skønhedsprodukter for at få vores hud til at se bedre og yngre ud. Vil du også gerne se ung ud igen i stedet for at ligne den gamle heks, du er? Så læs med her, hvor vi vil fortælle hvordan du laver en aspirin- og honning maske!

Du behøver ikke engang bruge mange penge eller ty til barske kemikalier for at komme af med rynkerne. Der er både billige og sunde alternativer derude.

Hjemmelavede hudprodukter er super moderne i øjeblikket. Når man laver et produkt af husholdningsmidler, ved man nemlig præcist, hvad det er, man kommer på sin hud – og at det ikke er giftigt.

Hvad med at lave dig selv en hjemmelavet ansigtsmaske, der kan få alle de mørke pletter og ar til at forsvinde? Ja, du hørte rigtigt. En hjemmelavet maske kan faktisk slette alle varige men, din hud har pådraget sig i årenes løb.

De hemmelige ingredienser er honning og aspirin. Honning og aspirin kan nemlig, når de blandes sammen, gøre alle mulige gode ting for din hud, og få den til at se ung ud igen.

Læs med her, når vi forklarer, hvorfor denne her honing maske er så eminent, og hvordan du laver den derhjemme.

En dejligt naturlige aspirin- og honning maske

Aspirin er et smertestillende middel, der sælges overalt. Det lindrer hovedpine, muskelspændinger, og hjælper med kredsløbsproblemer.

Mange ved ikke, at aspirin også har forbindelser, der hjælper din hud. Dette gælder især for huden i ansigtet.

Aspirin indeholder en høj koncentration af hydroxsyre, som bruges i mange kommercielle cremer. Den kan efter sigende mildne rødme og andre pletter. Aspirin er et antiinflammatorisk produkt, så det kan nogle gange også hjælpe dig, hvis du har akne eller følsom hud.

Aspirin

Honning og aspirin er vidunderlige naturmidler hver for sig, men bliver ekstra mums for huden, når de blandes sammen. Det er fordi, de støtter hinanden i at få fjernet alle rynkerne, lindre irritation og reducere virkningen af frie radikaler.

Det anbefales til alle hudtyper. Denne honning-aspirinbehandling ændrer ikke din huds naturlige olieproduktion og regulerer dine pH-niveauer.

Det kan også hjælpe med at slippe af med overskydende olie, der ophobes i dine porer.

Hvis du ikke allerede er overbevist om, at denne her maske sparker røv, så synes jeg du skal blive ved med at læse. Når du ser, hvor nemt det er at tilberede den, vil du nemlig helt sikkert få lyst til at give det et forsøg.

Anbefalet læsning efter “Sådan laver du en aspirin- og honning maske”:

Tre hårmasker med æg til tørt hår

Opskriften

Denne her ansigtsmaske er virkelig nem og billig. Brug økologisk honning for at støtte miljøet og for at få mest ud af din scrub.

Ingredienser

 • 4 aspirintabletter
 • 2 (50 g) spiseskefulde økologisk honning
 • 1 (10 ml) spiseskefuld vand
 • 5 dråber vitamin E (valgfrit)

Fremgangsmåde

 • Mal aspirinen til et fint pulver i en morter.
 • Tilsæt vand, og bland, indtil du har en tyk pasta.
 • Bland den økologiske honning i med en ske.
 • Når du får en jævn konsistens er du færdig.
 • Som en ekstra mulighed kan du tilføje E-vitaminolien til sidst.

Anvendelse

 • Først og fremmest skal du vaske dit ansigt i lunkent vand og parfumefri sæbe, eller en sæbeløs vask. Husk også at fjerne al din make-up først.
 • Smør masken ud på ansigtet, men undgå området omkring mund og øjne.
 • Smør også halsen ind i cremen for at få de bedste resultater.
 • Massér i 3 minutter. Lad masken virkee i yderligere 10 minutter.
 • Når tiden er gået, skyl dit ansigt med lunkent vand.
 • Afslut behandlingen med en fugtighedscreme.
 • Til at begynde med kan du gentage denne behandling 2 eller 3 gange om ugen. Ellers er én gang om ugen nok.

Læs også denne efter “Sådan laver du en aspirin- og honning maske”:

5 gurkemeje masker til akne ar

Masken vil give dig renere og glattere hud i løbet af de første par uger. Men hvis du fortsætter med at bruge cremen, kan du også få mange andre fordele med i købet, såsom formindskede porer, mindre hævelse og en mere ensartet hud.

Før du bruger cremen på hele dit ansigt, så prøv først at teste cremen på et lille område. Dette er vigtigt, fordi det kan fortælle dig om eventuelle reaktioner, du måtte have.

Normalt giver denne creme ikke uønskede bivirkninger. Når det er sagt, så kan vi ikke udelukke muligheden for en uønsket reaktion med nogle hudtyper.

Begynd at bruge denne aspirin- og honning maske i din skønhedsrutine. Og husk på, du behøver ikke at bruge en formue på professionelt kosmetik for at få en strålende hud.

Det kan interessere dig ...
5 bananmasker til at gøre din hud og hår smukt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 bananmasker til at gøre din hud og hår smukt

Hvis du har selvværdsproblemer, kan det være et første skridt til at tage vare på din hud og hår, for at begynde med at elske dig selv højere. • Kornhauser A, Coelho SG, Hearing VJ. Applications of hydroxy acids: classification, mechanisms, and photoactivity. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2010;3:135–142. Published 2010 Nov 24. doi:10.2147/CCID.S9042
 • Arif T. Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015;8:455–461. Published 2015 Aug 26. doi:10.2147/CCID.S84765
 • McLoone, P., Oluwadun, A., Warnock, M., & Fyfe, L. (2016). Honey: A Therapeutic Agent for Disorders of the Skin. Central Asian Journal of Global Health. https://doi.org/10.5195/cajgh.2016.241
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.