Kan du lide hotdogs?

Hotdogs er meget populære i hele verden, især i USA, hvor folk spiser omkring 50 af dem om året. Alle ved, at det ikke ligefrem er det bedste for kroppen.
Kan du lide hotdogs?
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Bedømt og godkendt af kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kan du lide hotdogs? Hotdogs mangler mange næringsstoffer kroppen har brug for. De indeholder også en stor mængde ingredienser, der kan påvirke dit helbred negativt.

Imidlertid er hotdogs populære hos de fleste, især fordi de er billige og lækre. Det er rigtigt at det ikke ikke er skadeligt at spise dem en gang imellem. Men en nylig undersøgelse viser at daglig indtagelse af denne mad øger risikoen for kræft med 21%, hvilket kan sammenlignes med risikoen ved tobak.

Physicians Committee for Responsible Medicine i Washington DC foreslår forebyggende medicin og en vegetarisk kost for at opnå en sundere livsstil. Gruppen af læger mener at dem, der fremstiller hotdogs skulle opsætte en advarsel til forbrugerne, ligesom det gøres med cigaretter, hvor de forklarer at hyppigt forbrug af forarbejdet kød øger risikoen for udvikling af tyktarmskræft, højt blodtryk, fedme og hjertesygdomme.

Undersøgelser viser riciciene ved hotdogs

Poelsefars

Det amerikanske Institute for Cancer Research (AICR) har udgivet en vigtig rapport i 2009. Efter at have sammenlignet data fra 7.000 videnskabelige undersøgelser om   hotdogs   og risikoen, de har i forhold til cancer. AICR fandt frem til at for hver 50 gram forarbejdet kød man spiser hver dag, stiger risikoen for  tyktarmskræft   med 21%. Dog er de sundhedsmæssige risici næsten ikke taget i betragtning, fordi forbruget af denne fødevare praktisk talt er  umuligt at stoppe.

Senere undersøgelser vurderede skaderne og faren ved at spise hotdogs hver dag. Og fandt, at ud af 143.000 mennesker, der var ramt hvert år, døde 53.000. Er det ikke nok til at være bekymret?

Selv om nogle tilhængere af denne mad hævder at tallene er virkeligt overdrevne. Og at det er latterligt at sammenligne riciciene med at spise hotdogs med tobaksrygning. Er sandheden at studier har været i stand til at understøtte at ingredienserne i hotdogs har alvorlige negative effekter på sundheden. Som let kan udløses, når du spiser dette produkt dagligt.

Anbefalet læsning efter “Kan du lide hotdogs?”:

Nanopartikler fra teblade dræber kræftceller

Ved du, hvad du spiser, når du spiser Hotdogs?

Hotdog

Nogle undersøgelser tyder på, at de kræftfremkaldende stoffer er ​​nitrat og nitrit i hotdogs. Men udover det har andre faktorer i fremstillingsprocessen også en indflydelse.

For at fremstille denne lækre pølse som er så fantastisk at spise og altid ser så frisk ud. Tilsætter fabrikanterne en stor mængde kemikalier, som mange af os ikke kender og som er hovedårsagen til sundhedsproblemerne. Men udover disse kemikalier, som forbedrer smagen af ​​denne “fødevare” betydeligt, skyldes sundhedsrisikoen  lav kvalitet i produktionen af ​​disse fødevarer. De fleste af dem, men ikke alle, anvender kød og affaldskødprodukterne fra koncentreret dyreopdræt (CAFO),  hvor dyr lever og bliver tortureret under forhold, der er usunde, overbefolkede og uhygiejniske.

Læs også denne artikel efter “Kan du lide hotdogs?”:

De første tegn på kræft som 90% af alle mennesker ignorerer

Målet med disse firmaer er at få en meget billig “fødevare” som et resultat, men ikke et kvalitetsprodukt. I fremstillingsprocessen for hotdogs bruger de meget små mængder kvalitetskød, og som erstatning behandler de hvad mange betragter som affald, som omfatter brusk, fedt og indvolde. Derudover underkastes de høje temperaturer, udsætter dem for bakterier, højt indhold af   natrium, fyldstoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler,  som gør dette produkt til en ren sundhedsfjende.

Mange mennesker kender stadig ikke de mange risici ved at spise hotdogs ofte. Fordi reklamer og markedet har gjort forbrugeren blind og narrer dem til at tro, at der ikke vil ske noget. Hvis de ofte spiser de “fødevarer”. Nogle kommer også frem med annoncestrategier for at fange kunden og skabe en afhængighed, som er meget svær at slippe af med.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • EFSA. (2003). Opinion of the scientific panel on biological hazards on the request from the commission related to the effects of nitrites/nitrates on the microbiological safety of meat products. EFSA Journal. https://doi.org/10.2903/j.efsa.2004.14
  • Galán-Vidal, C. A., Castañeda-Ovando, A., Páez-Hernández, M. E., & Contreras-López, E. (2014). Determination of nitrites in commercial sausages by anthocyanins degradation. Experimental design and optimization. Journal of the Mexican Chemical Society. https://doi.org/10.1213/01.ane.0000271914.54261.17

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.